při HDMI nefunkční bios
Re: při HDMI nefunkční bios
pro použití HDMI na tv musím to HDMI zvolit jako zdroj signálu, ale tato volba je černá, zrovna tak obrazovka.
- Martab
- Moderátor / člen HW týmu
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
Jo tak, ona TV to neumí zobrazit... Tak s tím bohužel asi nic neuděláš...
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma
Přehled desktopových socketů a CPU
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma

Přehled desktopových socketů a CPU
HDMI je primarni vystup, DVI sekundarni.
Je to hardwarova zalezitost se kterou nejde nic delat, pri zapojeni HDMI kabelu bude vzdy aktivni zobrazovaci zarizeni pripojene pres HDMI. Nastaveni ve Windows na to pochopitelne zadny vliv nema, protoze to je aktivni az kdyz nabehnou Windows.
Proc vystup na HDMI nefunguje je ovsem jiny problem.
V kazdem pripade pokud chces BIOS videt na monitoru musis odpojit HDMI kabel, protoze i vypla TV je detekovana jako primarni zobrazovaci zarizeni a obraz je poslan na ni.
Je to hardwarova zalezitost se kterou nejde nic delat, pri zapojeni HDMI kabelu bude vzdy aktivni zobrazovaci zarizeni pripojene pres HDMI. Nastaveni ve Windows na to pochopitelne zadny vliv nema, protoze to je aktivni az kdyz nabehnou Windows.
Proc vystup na HDMI nefunguje je ovsem jiny problem.
V kazdem pripade pokud chces BIOS videt na monitoru musis odpojit HDMI kabel, protoze i vypla TV je detekovana jako primarni zobrazovaci zarizeni a obraz je poslan na ni.
ale proč to do minulého týdne šlapalo bez problémů, kabel tam mám půl roku. Mezitím jsem na výzvu UPC propojil modem s mediaboxem.
Bios jsem chtěl použít asi za 2 dny a pc nešel. Myslel jsem že mi odešla grafika, ale ta je v pořádku ..
edit:
máte pravdu,
udělal jsem pokus - odpojil jsem napájení mediaboxu a na tv se objevila možnost volby HDMI pod ní je BIOS. Bohužel si přesně nepamatuji jak ty volby vypadaly. Mám dojem že byly HDMI 1 a HDMI 2, teď je volba HDMI2/DVI.
Uvažuji o restartu TV i mediaboxu do fabrického nastavení - jestli to jde.
zatím moc děkuji všem za rady.
Bios jsem chtěl použít asi za 2 dny a pc nešel. Myslel jsem že mi odešla grafika, ale ta je v pořádku ..
edit:
máte pravdu,
udělal jsem pokus - odpojil jsem napájení mediaboxu a na tv se objevila možnost volby HDMI pod ní je BIOS. Bohužel si přesně nepamatuji jak ty volby vypadaly. Mám dojem že byly HDMI 1 a HDMI 2, teď je volba HDMI2/DVI.
Uvažuji o restartu TV i mediaboxu do fabrického nastavení - jestli to jde.
zatím moc děkuji všem za rady.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 16
- 8708
-
od šulda
Zobrazit poslední příspěvek