nelze zformátovat oddíl
Re: nelze zformátovat oddíl
Ano, Windows nechat na D a neměnit písmeno disku, sice to jde prohodit, ale byla by nutná nová instalace, pak už by bylo vhodnější přímo instalovat na C. Ten způsob co jsem popsal nahoře bude funkční, možná je potřeba jen soubor boot.ini, ale já bych tam nechal všechny (kromě hiberfill.sys a podobných již nepotřebných), moc místa nezaberou.
Jenze ty slozky na C: smazat nejdou, coz znamena, ze je ten system na D: pouziva jako systemove.
Proto bych nedelal takove experimenty, jako cely oddil smazat nebo sformatovat z linuxu, protoze jestli ty slozky jsou skutecne potreba, tak to bude konecna.
Nejjednodussi reseni pro uzivatele je cista instalace Windows XP, tim se vyresi vsechny problemy anjednou (poctvrte).
Proto bych nedelal takove experimenty, jako cely oddil smazat nebo sformatovat z linuxu, protoze jestli ty slozky jsou skutecne potreba, tak to bude konecna.
Nejjednodussi reseni pro uzivatele je cista instalace Windows XP, tim se vyresi vsechny problemy anjednou (poctvrte).
S mým postupem to bude bez problémů, dělal jsem takové hokuspokusy x-krát, takže pokud neudělá něco jiného než jsem psal, bude to bez problémů ... může si to ověřit nanečisto, že předtím než smaže nepotřebné složky je nejdříve jen přejmenuje, například předřadí: #
Prejmenovat jsem uz navrhloval ty slozky take, ale musi se to udelat z Linuxu, pod temi XP to nejde (prvni prispevek).
Kdyz se nespusti Windows, da se to vratit zpet.
Kdyz se nespusti Windows, da se to vratit zpet.
Z druhých (D) Windows by to neměl být problém (přejmenovat / smazat). Musí být ovšem z Ovládacích panelů zapnuta viditelnost / manipulace se systémovými, skrytími soubory * admin práva + převzetí složek, přinejhorším použít Total Commander či nějaký Unlocker.
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Rozumne rady jiz zaznely, takze tu jen vyvratim jedno nespravne tvrzeni...
Logicky oddil (tedy v extended partition) muze byt tez systemovy (=jsou na nem WinXP) a rozhodne nenese pismeno C: (prave kvuli logice prirazovani pismen instalatorem).
petr22 píše:Rikam po nekolikate - at se nainstaluji Windows XP na jakykoliv oddil, po spusteni je vzdy jejich systemovy disk C:
Logicky oddil (tedy v extended partition) muze byt tez systemovy (=jsou na nem WinXP) a rozhodne nenese pismeno C: (prave kvuli logice prirazovani pismen instalatorem).
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Nelze vytvořit oddíl o velikosti volného místa na HDD Příloha(y)
od Ddwarf » 25 led 2025 07:31 » v Windows 11, 10, 8... - 7
- 2825
-
od atari
Zobrazit poslední příspěvek
26 led 2025 09:16
-
-
- 9
- 3931
-
od Arnold91