PC do 15tisíc, bez OS
Re: PC do 15tisíc, bez OS
Case by měla mít 2 pozice pro SSD 2.5
Windows 11 PRO 64bit, Základní deska: Asus Strix B550-F Gaming, CPU: AMD Ryzen 5 5600, Grafická karta: ASUS TUF GAMING GeForce RTX 3060 Ti O8G GDDR6X, Ram: Kingston FURY 32GB KIT DDR4 3200MHz CL16, Disk: Kingston KC3000 NVMe 1TB, Chladič: Endorfy Fera 5, Zdroj: MSI MPG A650GF
To by odpovídalo, ale buď jsem blbej, nebo to tam nějak nepasuje.. 

Tak chytřejší hlavičky ti určitě poraděj, jinak co jsem koukal tak prodávaj box do kterého vložíš SSD a ten naistaluješ na 3.5 pozici ale to by mělo bejt zbytečné když tam máš slot přímo pro SSD
Windows 11 PRO 64bit, Základní deska: Asus Strix B550-F Gaming, CPU: AMD Ryzen 5 5600, Grafická karta: ASUS TUF GAMING GeForce RTX 3060 Ti O8G GDDR6X, Ram: Kingston FURY 32GB KIT DDR4 3200MHz CL16, Disk: Kingston KC3000 NVMe 1TB, Chladič: Endorfy Fera 5, Zdroj: MSI MPG A650GF
A ještě jedna věc- v nákresu jsou na spodku bedny ventilátory, jsou tam životně důležité, nebo jsou 'jen' doporučené pro lepší chlazení, ale obejde se počítač i bez nich? Teď na to koukám, zda se na něco nezapomnělo při koupi..
Jinak na instalaci SSD disku jsem už asi přišel, jen se to tam děsně blbě šroubuje
Jinak na instalaci SSD disku jsem už asi přišel, jen se to tam děsně blbě šroubuje

Podle toho co tu píšou ostatní tak životně důležité nejsou mě vždy říkali že dobrá kombinace je 2x ventilátor na předku pro přísun a 1x vzadu 1x nahoře pro odsávání vzduchu.
Já tam ted mám akorát ventilátor vzadu, plus ten na CPU. A zdroj je dole.
A asi mám špatné šroubky- ty malé jsou moc krátké, ty delší zas se nenašroubují do disku
Beru zpět, disk je na svém místě asi, byť jen na dvou šroubcích, ale drží. Teď zjistit který kabel kam...
A asi mám špatné šroubky- ty malé jsou moc krátké, ty delší zas se nenašroubují do disku

Ventilátor vzadu je určitě málo. Chtělo by to na předek aspoň jeden ale co jsem pročítal od ostatních tak nejlepší je ta kombinace co jsem psal + doporučují většinou tyhle ventilátory https://www.czc.cz/arctic-fan-f12-silent/178999/produkt
Vpredu mej aspon jeden, nejlepe 2 ventilatory a vzadu jeden, na spodku neni potreba. Tady jsem ti vyznacil sroubky na ssd, z teto strany davas srouby [img]https://www.youtube.com/watch?v=U5qZ6S4u3NI .
[/img] a SSD je z druhe strany. Ve videu v case 3:39 jde videt, jak ma byt
Ok, takže koupit dva, jeden už tam je. Jdu na to.. snad už nic není třeba. :)
Dodatečně přidáno po 8 minutách 24 vteřinách:
takže vpředu pro přísun a vzadu pro odsávání, hlavně je správně otočit při instalaci
A ty naspodku jsou pro přísun, či odsávání?
Dodatečně přidáno po 8 minutách 24 vteřinách:
takže vpředu pro přísun a vzadu pro odsávání, hlavně je správně otočit při instalaci

To zalezi jak si je natocis
, ale byla by blbost dat je na odsavani, protoze by braly vzduch graficke karte, jak rikam, ty nema cenu osazovat. Navic jestli jsi vzal tu variantu s ryzenem 3 a gtx 1050ti, tak to vubec nemusis resit ty komponenty vubec netopi.

Jj, variantu s Ryzenem. No, už jsem si dva objednal..
Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”