@petr22: Co jsem podepsal a že je to tam někde napsáno je také naprosto bezpředmětné. Smlouva má chránit obě strany. Ne obsahovat informace, které slouží o okradení jedné ze stran. Když mi byla prodána záruka, tak jsem poškozený i kdyby na každém řádku smlouvy bylo napsáno, že se o záruku nejedná. Ti prodám auto a někam do mnohostránkové smlouvy napíšu, že je to motorka po bouračce. Tvoje smůla, že sis toho nevšiml. Máš si číst s čím souhlasíš.

@d1amond: Jo tenhle má nalítáno ano jen 6 táců. A to ještě téměř nepoužívaného provozu, jen byl zapnutý, ale minimální IO operace.
@dvorakj: To je typické uvažování. Prodali ti nové auto, ale reálně ti dorazila bouraná motorka, protože to bylo napsáno někde ve smlouvě. A já bych ti napsal, ať nebrečíš, že si taky nemusel dostat nic a takhle máš alespoň bouranou motorku. Jasně kupní smlouvu autě za balík peněz bych si důkladně přečetl taky, na rozdíl od disku za pár tisíc.
@atari: Se můžu vždycky pochcat smíchy, když jdu po Kauflandu a v rozhlasu slyším, že hledají "Obchodního referenta pro marketing pro roznos letáků"

Chápu:
Záruka - Státem definovaný pojem, který musí být předpisově dodržován.
Prodloužená záruka - Vymyšlený pojem šmejdy, kteří zneužívají pojem "záruka" a vytírají si s ním zadek jak se mu hodí. S tím, že vzácně existují i férové varianty této služby, většinou u menších prodejců.