Prosím pomoc : Jaký tedy zdroj ?!?!
cpu nemusí být jedinej komponent co se přehřívá...doufám že to tady někde není jen se to tak prolít...a ktý učinosti on když na něj fouká tak tvoří furt stejný teplot akorát je odváděný a zdroj se nepřehřeje...fortony sou vyhlášený tým že sou levný a relativně kvalitní
Jsem tu abych vám poradil s výběrem jakéhokoliv HW a klidně vám udělám sestavu na míru za peníz jakej si řeknete a samozřejmě pomůžu i z něčím jiným když budu vědět.
Asi takhle : Můj procesor a tvůj větrák jsme keine zkoušeli ... stejně tak jsem měl tvůj CPU a tvůj větrák s novou pastou na mé desce a tyk se to vyplo. Jediné, kdy to udělalo byla chvíle co jsem vložil svůj zdroj do tvého PC ( TO JE ZASADNI A DULEZITA VEC, JELIKOZ TVUJ PC TENTO PROBLEM NIKDY NEMEL a kdyby mit mel, neudelalo by to za stejnych situaci třeba už). Zapomeňte lidi opravdu na další komponenty - může Vám je sice nahazovat to, že to Fortron 500W udělal prakticky taky, ale důležité je že to udělal jinak (PC se nevypl) - a s tím mým noname zdrojem 500W se to Keinovi v PC vyplo, tudíž můj zdroj nestíhá jeho PC a pokud na to půjdu teoreticky, CPU žere tak či tak 125W , disků mám víc, větráku na odběr watáže taky , .... nawíc a to důležité, 3850 žere méně jak X1950PRO a to docela podstatně => (podle mě) že můj zdroj 500W mu prostě nejede tím že je vadnej a ten jeho je v pořádku, ale na jeho sestavu ... na té mé asi prostě fortron 500W prostě z nějakého neznámého důvodu nesedí ... třeba to je těmi 500W nebo prostě jen tím že je částečně vadnej i ten fortroj, jen MU se to neprojevuje ... a mi jen částečně, ale to už jsou opravdu blbosti které mě napadají před tím, než sii případně "zbytečně" koupím fortron 600W nebo tak něco nó.
*Jediná věc, která se po vypojení VŠEHO v PC a zapojení těch věcí mých vypla, byl právě můj ZDROJ. Tak či tak už by byla blbost, aby noname 500W neutáhla 6400+ , 3Gb ram , X1950 , 2x disk , 1x mechanika , ... když ostatním lidem to jede na 400W noname bez problémů ... ZDROJ JE TEDY VADNY URČITĚ.
Jen je mi záhadou, proč se zasekl (né vypl) i ten Fortron 500W .... a to je to co zde chci vyřešit :( Ale to už píšu pořád to stejné dokola :)))) sorry
*Jediná věc, která se po vypojení VŠEHO v PC a zapojení těch věcí mých vypla, byl právě můj ZDROJ. Tak či tak už by byla blbost, aby noname 500W neutáhla 6400+ , 3Gb ram , X1950 , 2x disk , 1x mechanika , ... když ostatním lidem to jede na 400W noname bez problémů ... ZDROJ JE TEDY VADNY URČITĚ.
Jen je mi záhadou, proč se zasekl (né vypl) i ten Fortron 500W .... a to je to co zde chci vyřešit :( Ale to už píšu pořád to stejné dokola :)))) sorry
[2008-07-12] BAN na 60 dní. Pravidlené urážky uživatelů, vyvolávání hádek, neúcta k moderátorům a nerespektování pravidel fóra. Slova jako Debil, imbecil, idiot opravdu nepovažujeme za slušná, nemohou být tolerována.
- Kein
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
to mne zajima prave taky...nedokazu to pochopit ale pokud je muj zdroj vadny tak jakto ze se neprojevuje i u mne...no a pokud vadny neni tak musi mit jeste neco vadneho sektor... nejlepsi by bylo najit nejaky test na zdroj...neco jako je 3dmark na grafiiku a cpu tak neco podobneho na zdroj...existuje neco takoveho???vadny komponent mit v pc nechci ikdyz se mi to neprojevuje...
Visit: http://www.svedsketanky.cz
- Marfy
- Moderátor
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Já si myslím,že něco není v pořádku s deskou,nebo nějakou komponentou na desce.Fortron má asi lepší ochrany proti přepětí apod. a proto to jakž takž ustojí,ale neznačkový zdroj to už nezvládne.Speciální program na testování disku není,ale pokud zatížíš PC např.náročnou hrou,tak zdroj musí dodat hodně šťávy jak procesoru,tak grafice,takže ho zatížíš dostatečně.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Aby Fortron 500W nestíhal se mi taky nezdá, ovšem s mým noname zdrojem 500W to mělo naprosto stejný průběh a podobu od PC u keina .... nic jiného to nedělalo.
Jdu matce nainstalovat druhý PC, takže tímto vyloučím případně to že je vadný disk, neboť hodím systém na novej disk a bude to hezky "čistě" ready, abych tam hodil 3D mark 06 na 10 testů a uviděl jestli to padne nebo ne. Když jo což čekám, nezbývá než jiný zdroj ... teď jen vědět, jestli mi třeba před koupí jsou ochotni ten zdroj v PC otestovat. Jestli by opravdu teoreticky fortron 500W nestačil, šáhnu po zdroji za 3 litry a mám ho na furt a s jistotou .... přeci jen ty fortrony jak tady někdo psal jsou ty nejlevnější, ale patří mezi ty lepší. Ukázka "nějaké okleštěnosti" jsou rozdílné ceny mezi 600W a 700W + porovnání oproti konkurenci, můj názor.
Jdu matce nainstalovat druhý PC, takže tímto vyloučím případně to že je vadný disk, neboť hodím systém na novej disk a bude to hezky "čistě" ready, abych tam hodil 3D mark 06 na 10 testů a uviděl jestli to padne nebo ne. Když jo což čekám, nezbývá než jiný zdroj ... teď jen vědět, jestli mi třeba před koupí jsou ochotni ten zdroj v PC otestovat. Jestli by opravdu teoreticky fortron 500W nestačil, šáhnu po zdroji za 3 litry a mám ho na furt a s jistotou .... přeci jen ty fortrony jak tady někdo psal jsou ty nejlevnější, ale patří mezi ty lepší. Ukázka "nějaké okleštěnosti" jsou rozdílné ceny mezi 600W a 700W + porovnání oproti konkurenci, můj názor.
[2008-07-12] BAN na 60 dní. Pravidlené urážky uživatelů, vyvolávání hádek, neúcta k moderátorům a nerespektování pravidel fóra. Slova jako Debil, imbecil, idiot opravdu nepovažujeme za slušná, nemohou být tolerována.
- Kein
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
no ta oklestenost je asi predevsim hluk co vydavaji oproti konkurenci...
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Jestliže s původním zdrojem při intenzivním větrání PC jede bez problémů, není problém jen ve zdroji, ale v přehřívání ještě dalších komponent v PC. Nemusí to být jen jediná - viz rozdílný charakter (výpadek - zamrznutí), část PC. Chce to ověřit teploty chipsetu, paměti, GK a procesoru při max. zátěži (hry). S teplotou stoupá i špičkový odběr el. proudu a tím zatížení jednotlivých součástí a tím další ohřívání, včetně zdroje. Nejde sice vyloučit i podíl zdroje, ale troufám si řící, že není příčinou jedinou a situace se může i u nového zdroje do jisté míry dříve nebo později opakovat.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
- Kein
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
no to PC bylo testovano na 2x zakladnich deskach - na dvou graf. kartach na dvou CPU a na dvou ramkach a dvou zdrojich...jeddine co bylo vzdy stejne byl DISK... ale ten zdroj spatny urcite je a jestli byl posrán od vyroby nebo ho posral napriklad te ndisk....ja nevim...ale disk je prece blbost no ne??? uz opravdu resim blbosti cim to muze byt...ale to proto ze mi to fakt neleze dohlavy uz...
- Marfy
- Moderátor
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Pokud jsem to pochopil správně,tak jenom zdroj byl ve dvou počítačích.Pokud máte možnost si mezi sebou vyměnit paměti-vyzkoušejte to.Hoď tam Sektorovi 2X1GB ty tvoje A-Data a tvůj zdroj a vyzkoušej,pak tam zkus i tvoji grafiku.Ideální by bylo odebrat ovladače té původní a zkusit to s tím Radeonem 1950Pro + nové ovladače.Disk bych maximálně dal do jiného slotu(předpokládám,že je to SATA) a na jinou větev než grafiku.Všechny přídavné větráčky odpoj a otestuj nějakou hru.Možná by nebylo od věci mít v liště spuštěný Everest(záložka Senzory) a ATI CatalystControlCenter(záložka ATI Overdrive) a při hře občas kuknout na teploty disku,procesoru a grafiky.Přepneš to kliknutím na klávesu Windows a pak pravým-Zobrazit plochu.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
- Kein
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
to vse sme jiz delali..az an to ze sli ME KOMPONENTY DO JEHO PC....JEHO KOMPONENT KTERY SEL KE MNE DO PC BYL JENOM ZDROJ...rmky grafika vsechno jelo....teda jelo..vyplo 

Mno tak diskem to keine není ... instaloval jsem systém na uplne jiny disk a po formatu a nasledne instalaci Windows XP se to vyplo jak to instalovalo ty jejich drivery, ale to delalo i kdysi a na podruhe by to treba dojelo, ale vysledek by byl stejny vis jak :(
Zdroj MUSI byt spatny, kdyz TI VYPINA PC PRI STEJNYCH SITUACICH JAKO MI ... jezek v kleci je snad jen to, ze to dela i fortron 500W ikdyz trosku jinak.
A k tem ostatnim komponentum : v mem PC a pod grafikou x1950PRO to delalo to stejne, pod cizima ramkama (2 jine testovane druhy , 1 a pak 2 gb to delalo to stejne) , pri zapojeni 6400+ (ja mam 6000+) to delalo taky to stejne , desku jsem mel MSI K9A2 AM2+ .... vymenil jsem za Gigabyte MA790X-DS4 a stejne to delalo na K9N2 NEO od MSI .... blbost, aby to blblo ve 3 deskach.
Zdroj MUSI byt spatny, kdyz TI VYPINA PC PRI STEJNYCH SITUACICH JAKO MI ... jezek v kleci je snad jen to, ze to dela i fortron 500W ikdyz trosku jinak.
A k tem ostatnim komponentum : v mem PC a pod grafikou x1950PRO to delalo to stejne, pod cizima ramkama (2 jine testovane druhy , 1 a pak 2 gb to delalo to stejne) , pri zapojeni 6400+ (ja mam 6000+) to delalo taky to stejne , desku jsem mel MSI K9A2 AM2+ .... vymenil jsem za Gigabyte MA790X-DS4 a stejne to delalo na K9N2 NEO od MSI .... blbost, aby to blblo ve 3 deskach.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1
- 2459
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
30 črc 2024 13:26