400W to utáhne v pohodě. Tady snad nejde ani o značku (i když v podstatě ano), ale o to jestli těch 400W má a jestli je stabilní. To se ovšem běžný uživatel nemá šanci dozvědět, ani jak to zjistit.
Jistě jsou "pařani" kteří 24 hodin hrají s výkonnou grafikou a vyplatí se jim koupit zdroj za 5 litrů. Ale pro běžného uživatele je to naprostá zbytečnost.
Neznám ve svém okolí nikoho, kdo by měl zdroj dražší než za litr, ale je fakt, že to nejsou žádní hráči.
Jak už je výše psáno, zdroj buáďto jede a utáhne to, anebo to neutáhne a nejede. Pak by neměl být problém ho vrátit.
Problém by ale mohl být, kdyby ty zdroje montoval nějakej rádoby podnikatel v garáži.
Nestabilní anebo špatně filtrovaný zdroj může odpálit desku, takže je asi lepší kupovat ty značkový. Ono se nedá zjistit jestli je to nějakej shit. Může půl roku běžet jako víno, pak to v něm prskne a deska v háji.
Do minulýho léta kdy jsem zdroj uvařil jsem jel na 280W a bez problémů, je ale fakt, že PC používám jenom na dokumenty a web, ale v pohodě zvládal i 100% využití CPU při renderování apod.
Kdysi (3 roky zpět?) jsem chtěl udělat takový panel, kam by se zdroj připojil a ukazovalo by to /pokud možno bez přepínání/ odběr a stabilitu, ale nějak jsem zůstal jen u plánu. Třeba se toho někdo chytí,