Proč nejde spustit Nokia Pc Suite?

...

Moderátor: Mods_senior

Hyršl
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Re: Proč nejde spustit Nokia Pc Suite?

Příspěvekod Hyršl » 24 kvě 2008 14:54

Opravdu vás už nenapadá co by se s tím dalo dělat? Divím se, že mám problémy s N.Pc S. pouze já...
Díky.

Reklama
memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod memphisto » 24 kvě 2008 15:49

zkus odinstalovat všechny verze NPCS a jejich ovladače (chybu to hlásí v nich), pročistit registry CCleanerem (odkaz v podpisu) vymazat po odinstalaci z Program Files tu složku PC Connectivity Solution.

můžeš taky pročistit registry ručně, ale POZOR na to, co mažeš! udělej si radši první zálohu (při čištění CCleanerem před smazáním se tě to zeptá, zda provést zálohu, tak ji udělej)

dej START-Spustit- regedit-enter a najdi všechny klíče obsahující slovo NPCS a smaž

nebo je ještě jedna možnost. na stránkách Nokie byly někde ke stažení ty drivery na ovládání mobilu přes PC. zkus je stáhnout. ty můžou být jednou z příčin nefunkčnosti NPCS

pokud se chceš připojit pomocí kabelu, tak musíš mít nainstalované tyto drivery ke kabelu a pokud bezdrátově, tak potřebuješ tyto drivery: jdi na tuto stránku a dole si vyber tvůj model telefonu a stáhni si Bluetooth driver pro tvůj OS a telefon
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

bobson
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod bobson » 29 led 2009 15:01

Hyršl píše:Opravdu vás už nenapadá co by se s tím dalo dělat? Divím se, že mám problémy s N.Pc S. pouze já...
Díky.

Mám stejný problém a už nevím kudy kam.Prosím o radu pokud něco pomohlo

Radek Cvek
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod Radek Cvek » 09 bře 2009 20:52

Jediný problém je v tom, že systém nemůže najít soubor ConnAPI.DLL (a možná další). Můžete donekonečna mazat registry a přeintalovávat, ale nic se nezmění - šahat do registů začátečníkům nedoporučuji! Lze to vyřešit nastavením systémové cesty PATH do adresáře, kde se ConnAPI.DLL nachází - tj. např. c:\Program Files\PC Connectivity Solution\ (Někdo to řeší kopírováním *.DLL do WINDOWS\ resp. do WINDOWS\system32\ , protože tam jsou standartně nastavené cesty. Toto ale nedoporučuji, protože se takto hromadí odpad a když příslušný program odinstalujete *.DLL na harddisku samozřejmě zůstanou.).

Řešení: Cestu (PATH) ve windows nastavíte buď:

Start -> Ovládací panely -> Systém -> Upřesnit -> Proměnné prostředí -> kliknout na Path -> Upravit -> za předcházející cestu (např c:\WINDOWS\system32\) dát, pokud již tam není, středník (;) a vložit požadovanou cestu - pravděpodobně c:\Program Files\PC Connectivity Solution\ . Přesná cesta závisí na tom, kam jste program instaloval a zjistíte ji vyhledáním souboru ConnAPI.DLL.

... anebo podobně kliknutím pravého "myšítka" na Tento počítač -> Vlastnosti -> Upřesnit -> viz. výše

Musím uznat, že se Nokia programátoři v user-friendly moc nevyznají. Snažil jsem se ze starého mobilu Sony Ericsson přetáhnout kontakty do nové Nokie a zjištování, v čem je problém mi zabralo více času, než kdybych je tam ručně vyťukal. Stačilo by kdyby alespoň, kdyby progam PcSync, který se navíc spouští souborem PcSync2.exe (blbě se hledá ), vyhodil hlášku, co mu chybí - takto se člověk, který vidí poprvé Nokia PC Suite, akorát nestačí divit, když se podle nápovědy snaží neustále klikat na "Synchronizovat kontakty" a nic se neděje.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Nokia G22 - Marné čekání na Android 14
    od simio.simsoft » 08 kvě 2025 01:59 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení
    4
    2822
    od simio.simsoft Zobrazit poslední příspěvek
    09 kvě 2025 12:41
  • proč nb nebere boot antivir
    od Stenatko » 03 dub 2025 00:19 » v Vše ostatní (bezp)
    5
    8712
    od Stenatko Zobrazit poslední příspěvek
    03 dub 2025 21:42
  • Problémy v síti na obrázku - proč nemůžou počítače komunikovat mezi sebou Příloha(y)
    od zuzana3 » 25 pro 2024 20:33 » v Administrace sítě
    7
    5099
    od zuzana3 Zobrazit poslední příspěvek
    25 pro 2024 22:23
  • Fortnite nejde spustit
    od makojed » 27 lis 2024 17:12 » v Hry
    7
    4882
    od makojed Zobrazit poslední příspěvek
    21 led 2025 18:23
  • Firewall WIndows Defender nejde spustit
    od Richard_ZZR » 02 pro 2024 16:26 » v Windows 11, 10, 8...
    1
    1785
    od Tint Zobrazit poslední příspěvek
    02 pro 2024 19:41

Zpět na “Vše ostatní (sw)”