Nezobrazuje se disk
Re: Nezobrazuje se disk
Teď jsem si uvědomil, že jsem měl PC kdysi na reklamaci a oni mi tam vyměnili základovku, dali mi tam nějakou starou. Takže krabici od toho nemám. Dá se to tedy zjistit někde v PC?
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Stáhni a spusť CPU-Z
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
NJ musíš nainstalovat ovladače pro RAID tenhle BIOS neumí emulovat IDE pro SATA...
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Když budeš instalovat OS (zřejmě WIN XP) hlídej dolní okraj, instalace tě vyzve ke stisknutí F6 a vložení diskety s ovladači...
Ok, a jelikož to chci nainstalovat na HDD, který nevidím (a ten chci i zformátovat), tak nejprve budu muset reinstalovat OS na ten ATA (+ ty ovladače zde). Pak by se mi teoreticky měl zviditelnit ten SATA, se kterým můžu dále pracovat - formát + instal OS ... ? Uvažuju správně?
-
- Pohlaví:
Myslím, že neuvažuješ správně. Ty ho v Biosu vidíš, jde jen o to nabootovat na něj, pak Tě to v průběhu (hned na začátku) vyzve k instalací ovladačů /F6/ a pak už by to mělo jet normálně.
Pardon, ale teď jsem krapet zmatený
No, vidím ho pouze v BIOSu. Je na něm nainstalován OS, který se nerozjede. Když ho dám v Bootovacím menu na první místo, tak se mi bude chtít spustit ten nainstalovaný OS (konkrétně najede obrazovka, kde můžu spustit nouzák bo poslední funkční konfiguraci).
Jak mi má tedy pomoct, že z toho budu bootovat? Nebo jsem to opět pochopil špatně?
Kdybych tam vložil CD XPček a chtěl je reinstalovat, tak se mi zobrazí jen ten ATA.
Se omlouvám za ty otázky, ale rád bych to vyřešil

No, vidím ho pouze v BIOSu. Je na něm nainstalován OS, který se nerozjede. Když ho dám v Bootovacím menu na první místo, tak se mi bude chtít spustit ten nainstalovaný OS (konkrétně najede obrazovka, kde můžu spustit nouzák bo poslední funkční konfiguraci).
Jak mi má tedy pomoct, že z toho budu bootovat? Nebo jsem to opět pochopil špatně?
Kdybych tam vložil CD XPček a chtěl je reinstalovat, tak se mi zobrazí jen ten ATA.
Se omlouvám za ty otázky, ale rád bych to vyřešil

-
- Pohlaví:
Vypni PC a ten ATA odpoj, stačí když vytáhneš datovej kabel (bacha ať ho někde nenamotáš a neuděláš víc škody)
Zapni PC a ten SATA by měl být v Biosu vidět - nastav ho jako First Boot (jak to tam je?)
Pokud se začne na ten disk bootovat tak máš vyhráno, jenom nesmíš někde na začátku zapomenout na ty drivery - F6

Pokud se začne na ten disk bootovat tak máš vyhráno, jenom nesmíš někde na začátku zapomenout na ty drivery - F6
No když dám ten SATA na first (ATA odpojen) a vložím do mechaniky instalační CD XPček, tak se mi spustí zase jen ta obrazovka Stav nouz, .. v síti, .. MS-Dos, poslední funkční konfigurace, spustit běžným způsobem.
Pořád nechápu, kde mám jako stistknou tu F6. Je to přeci při instalaci OS, ne? No a když ho mám na tom SATA (jen se nechce spustit) a když dám ten SATA first boot, tak se přece PC bude snažit ho spustit ... fakt to nechápu, pardon
Pořád nechápu, kde mám jako stistknou tu F6. Je to přeci při instalaci OS, ne? No a když ho mám na tom SATA (jen se nechce spustit) a když dám ten SATA first boot, tak se přece PC bude snažit ho spustit ... fakt to nechápu, pardon

-
- Pohlaví:
Na Instalace XPtěchto stránkách máš podrobný návod i se screenama. K instalaci řadíčů jsi vyzván cca 5minut po začátku instalace. /Nemyslím zjišťování konfigurace a to bla bla/ myslím instalaci. Nemůžeš to přehlídnout.
To ale není tvuj problém. Tebe to k instalaci nepustí, protože tam systém máš, sice mizernej, ale nějakej. Proto to nabízí ty oprravy atd. Nejprve musíš ten disk naformátovat, ale to nevím přesně jak - snad někdo poradí. Systémové nástroje atd.
To ale není tvuj problém. Tebe to k instalaci nepustí, protože tam systém máš, sice mizernej, ale nějakej. Proto to nabízí ty oprravy atd. Nejprve musíš ten disk naformátovat, ale to nevím přesně jak - snad někdo poradí. Systémové nástroje atd.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 5
- 1067
-
od mmmartin
Zobrazit poslední příspěvek
05 čer 2025 17:42