Pomalá grafika

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Viktor.Z
Level 2.5
Level 2.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Pomalá grafika

Příspěvekod Viktor.Z » 14 črc 2008 13:16

Snížení barevné hloubky nepomohlo a mám DirectX 9c
AMD Ryzen 3700x| Ram 32GB 2400Mhz DDR4| NVIDIA RTX 4070 ti

Reklama
cicero
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod cicero » 14 črc 2008 15:12

Dival jsem se do knihy o PC a tam píší toto. Třírozměrné hry nejsou akcelerovány nebo běží trhaně:
1)nejsou správně aktivovány (urychlovací funkce graf karty - hra běží pouze softwarově - v tomto případě se o veškerou Grafiku stará PC a hra se trhá.Existují dva typy Akcelerace...Direct3D nebo OpenGL.V obou případech jde o universální rozhraní přes které systém přistupuje k urychlovacím funkcím graf.karty a ta přebírá část zátěže procesoru.Pokud víte že karta podporuje toto rozhraní stačí když je aktivujete v nastavení hry.Pokud i přesto bude hra pomalá či trhaná, je vaše karta příliš pomalá na danou hru a je vhodné snížit rozlišení nebo barevnou hloubku.Někdy je vhodné nainstalovat novější ovl.graf.karty.
jinak by jsi musel koupit novou kartu......výhodnější by ale asi bylo postavit nový PC když budeš chtít hrát nejnovější hry. Ještě jeden dotaz- jaký máš zdroj??

Viktor.Z
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod Viktor.Z » 15 črc 2008 16:44

cicero píše:Dival jsem se do knihy o PC a tam píší toto. Třírozměrné hry nejsou akcelerovány nebo běží trhaně:
1)nejsou správně aktivovány (urychlovací funkce graf karty - hra běží pouze softwarově - v tomto případě se o veškerou Grafiku stará PC a hra se trhá.Existují dva typy Akcelerace...Direct3D nebo OpenGL.V obou případech jde o universální rozhraní přes které systém přistupuje k urychlovacím funkcím graf.karty a ta přebírá část zátěže procesoru.Pokud víte že karta podporuje toto rozhraní stačí když je aktivujete v nastavení hry.Pokud i přesto bude hra pomalá či trhaná, je vaše karta příliš pomalá na danou hru a je vhodné snížit rozlišení nebo barevnou hloubku.Někdy je vhodné nainstalovat novější ovl.graf.karty.
jinak by jsi musel koupit novou kartu......výhodnější by ale asi bylo postavit nový PC když budeš chtít hrát nejnovější hry. Ještě jeden dotaz- jaký máš zdroj??
No můj comp za moc nestojí

Vlastnosti základní desky
ID základní desky: 63-111-0000010-00101111-081006-nVidia$AM2N6111_AM2NF6G-VSTA BIOS P1.20
Název základní desky: ASRock AM2NF6G-VSTA

Vlastnosti FSB
Typ sběrnice: AMD Hammer
Skutečný takt: 200 MHz
Efektivní taktování: 200 MHz
Taktování hypertransportu: 800 MHz

Vlastnosti paměťové sběrnice
Typ sběrnice: Dual DDR2 SDRAM
Šířka sběrnice: 128 bit
Poměr DRAM:FSB: CPU/6
Skutečný takt: 268 MHz (DDR)
Efektivní taktování: 536 MHz
Šířka pásma: 8572 MB/s

Technické informace o základní desce
CPU Sokly/Sloty: 1 Socket AM2
Rozšiřující sloty: 2 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 1 HDMR
RAM Sloty: 4 DDR2 DIMM
Integrovaná zařízení: Audio, Video, LAN
Velikostní faktor (Form Factor): Micro ATX
Velikost základní desky: 240 mm x 240 mm
Čipová sada základní desky: nForce6100-405
Další funkce a vybavení: Hybrid Booster

Výrobce základní desky: ASRock Inc.

Jinak s tím zpomalením hry jsem na to asi přišel. Teda nepřišel jsem na to, jak to spravit...., ale hraju teď Dynasty Warriors 4 (aby jsme si rozuměli, tak Warriors Orochi, Samurai Warriors 2 a Dynasty Warriors 4 jsou všechno společné série a maj prakticky úplně stejnou grafiku a úplně stejné nároky. Proto je to všechno ještě divnější) a tam se dá nastavit rendering jako time-based nebo frame-based. Když nastavím time-based, tak hra funguje tak, že pokud to třeba grafika nestíhá, tak se sníží FPS. To znamená, že se začne dít taková ta klasická věc, že se to začne trhat a je to neplynulý (ale ne s nejnižšími detaily. Ale můžu si klidně ještě dovolit stíny, lepší textůry a rozlišení aspoň 800x600), ale když se ve hře nic neděje a je tam málo modelů, tak to jede plynule. Pokud nastavím frame-based, tak se to právě takhle zpomalý, ale je to plynulý. Toto nastavení je ale kámen úrazu pro ty, kteří ve hře sice nemaj 100procentní FPS, ale přes to jim to při nastavení time-based jede v celku dost plynule. Protože u toho frame-based je to myšleno tak, že hra prostě musí jet plynule za každou cenu. Takže pokud máš při hraní jen nepatrně méně FPS, že to jinak skoro ani nepoznáš, tak při tom nastavení frame-based se to prostě zpomalý a to opravdu hodně. V Dynasty Warriors 4 na tohle mysleli. Nechápu, proč na to nemysleli i u Samurai Warriors 2. To znamená, že i když moje PC splňuje požadavky té hry dvojnásobně, tak já se můžu jít leda tak bodnout, páč FPS prostě 100procentní nemám, takže mi to pojede pořád pomalu i když se v té hře vůbec nic neděje.

Celkově si myslím, že mám na to slabou grafickou kartu. Její rychlost 600 MHz by na tu hru rozhodně měla stačit. I její kapacita. Problém bude asi v tom, že ta karta je ještě z té staré šestkové řady NVIDIA a to bude prostě asi ten problém. Jinak fakt nevím. Nebo to možná bude ještě v jiných parametrech. Zas až tak do podrobna se v tom nevyznám. Všechny ovladače včetně grafiky a procesoru jsem asi před týdnem aktualizoval. DirectX 9.0c mám taky. Akorát jsem neaktualizoval bios, páč do toho se mi radši moc nechce.
AMD Ryzen 3700x| Ram 32GB 2400Mhz DDR4| NVIDIA RTX 4070 ti

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Optika od O2 z ničeho nic pomalá 5Ghz Wi-Fi a také Lan Příloha(y)
    od jkmaxfli » 14 črc 2024 11:06 » v Sítě - hardware
    40
    12109
    od RIKI22 Zobrazit poslední příspěvek
    16 črc 2024 12:51
  • Jaká grafika do PC?
    od liborek » 19 led 2025 00:05 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    4
    3282
    od liborek Zobrazit poslední příspěvek
    07 úno 2025 17:00
  • Grafika Nvidia nebo Ryzen?
    od TomoMoto » 22 srp 2024 07:33 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    0
    1920
    od TomoMoto Zobrazit poslední příspěvek
    22 srp 2024 07:33
  • Grafika z bazaru cena cca 2-3000 Kč Příloha(y)
    od michal84 » 15 bře 2025 14:06 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    38
    14604
    od michal84 Zobrazit poslední příspěvek
    11 dub 2025 10:54
  • bitmapová grafika - úprava fotografií, retuše, filtry.
    od zuzana3 » 10 kvě 2025 11:32 » v Design a grafické editory
    2
    5140
    od zuzana3 Zobrazit poslední příspěvek
    10 kvě 2025 17:31

Zpět na “Problémy s hardwarem”