dík za pomoc přiopravená verze pokud na tom ještě nekdo najdete nejakou chybu dejte vědět
Poznámka definitivní verze článku je již ve FAQ PC- HELP proto přílohy z této odpovědi mažu.
Pro PC-help připravuji MegaNávod "Stahování od A do Z"
- Jan Pašek
- Tvůrce článků
-
Level 6.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Pro PC-help připravuji MegaNávod "Stahování od A do Z"
Naposledy upravil(a) Jan Pašek dne 07 bře 2009 06:04, celkem upraveno 1 x.
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.
A má Foxit plugin do prohlížečů?MM13 píše:2) Proc Adobe Reader? Ten by meli radsi vsichni odinstalovat. Mensi a rychlejsi je Foxit Reader
- martin131
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
ne, ale ma spoustu jinych plusu...
WS - i5@2.8Ghz, 4GB RAM, 640GB, Ati Radeon X5850, Se7en
NTB - Intel Atom D525, 4GB RAM, 320GB, Nvidia Ion 2, Se7en
SERVER - P4 2,8 Ghz, 1GB RAM, 320GB, Debian
Ukládání streamovaného videa do počítače pomocí programu VLC
MM13:
No vidáš, a absenci pluginu považuji za dost podstatné minus.
Což samozřejmě nebrání mít obě aplikace vedle sebe
Vadí mi ale formulace typu „Ten by meli radsi vsichni odinstalovat. Mensi a rychlejsi je…“, jako by AR byl monstrózní obluda a ďábelský vynález. Je to jako radit „vykašli se na widle a dej si tam linux“…
Kdybys byl napsal třeba „Reader je pomalý; zkusili jste Foxit?“, neřeknu ani fofel.
Kdybys napsal (vzhledem ke kontextu) něco jako: „Tu větu bych přeformuloval na 'k formátu PDF budete potřebovat jeho prohlížeč; buď známý Adobe reader, nebo – po mém soudu svižněší – Foxit'…“, je to naprosto OK.
Ale „evangelizace“typu „smažte to a nainstalujte si…“ jsou imho trochu moc tento…
No vidáš, a absenci pluginu považuji za dost podstatné minus.
Což samozřejmě nebrání mít obě aplikace vedle sebe

Vadí mi ale formulace typu „Ten by meli radsi vsichni odinstalovat. Mensi a rychlejsi je…“, jako by AR byl monstrózní obluda a ďábelský vynález. Je to jako radit „vykašli se na widle a dej si tam linux“…
Kdybys byl napsal třeba „Reader je pomalý; zkusili jste Foxit?“, neřeknu ani fofel.
Kdybys napsal (vzhledem ke kontextu) něco jako: „Tu větu bych přeformuloval na 'k formátu PDF budete potřebovat jeho prohlížeč; buď známý Adobe reader, nebo – po mém soudu svižněší – Foxit'…“, je to naprosto OK.
Ale „evangelizace“typu „smažte to a nainstalujte si…“ jsou imho trochu moc tento…
- martin131
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
nemel jsem cas se zde o adobe readeru a foxitu rozepisovat, tak jsem to urychlil a vsem doporucil foxita
. omlouvam se zastancum adobe....

WS - i5@2.8Ghz, 4GB RAM, 640GB, Ati Radeon X5850, Se7en
Jak jsem na ten návod koukal, tak:
Výsledkem je, že jsem začal text předělávat v InDesignu a exportoval do PDF.
Takže Honzo a ostatní, co myslíte? (Zatím jen 8 stránek, páč budou dvě ráno a musím už spát).
- úctyhodná práce, spousta informací
- dost chyb (hlavně čárky v souvětích a shoda podmětu s přísudkem)
- grafická nedotaženost (inu Word…)
- Moc barviček – trochu až k nepřehlednosti
Výsledkem je, že jsem začal text předělávat v InDesignu a exportoval do PDF.

- Jan Pašek
- Tvůrce článků
-
Level 6.5
- Pohlaví:
- Stav:
To Myloš to umim? Vypadá to pěkně. Dotáhneš to do konce? Pokud to dobře chápu nejraději být to pouze tvoje dílo by si zveřejnil jen PDF verzi.
To Myloš ty mi někam napiš jestli chceš original obrázky abys je nemusel tahat z dokumentu. Vždycky dokud článek nepověsím definitivně mám nějaké zálohy.
Ještě je k tomu tabulka v excelu, která sestavuje výraz pro hledání za pomoci Google a zatím se nám z toho nějak vypařila i zde můžete přiložit kritické oko na napsat co se vám nelíbí .
Poznámka: definitivní verze článku včetně vyhledávání multimediálních souborů je již v FAQ PC-Help proto soubor přílohy mažu.
To Myloš ty mi někam napiš jestli chceš original obrázky abys je nemusel tahat z dokumentu. Vždycky dokud článek nepověsím definitivně mám nějaké zálohy.
Ještě je k tomu tabulka v excelu, která sestavuje výraz pro hledání za pomoci Google a zatím se nám z toho nějak vypařila i zde můžete přiložit kritické oko na napsat co se vám nelíbí .
Poznámka: definitivní verze článku včetně vyhledávání multimediálních souborů je již v FAQ PC-Help proto soubor přílohy mažu.
Naposledy upravil(a) Jan Pašek dne 07 bře 2009 06:07, celkem upraveno 1 x.
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.
Jan Pašek: Do konce to rád dotáhnu, taky bych se do toho jinak ani nepouštěl.
Obrázky jsem sice z původního dokumentu vytahal (jednoduchým způsobem – dal jsem „uložit jako HTML“ a obrázky samy vylezly), přesto – máš-li ty obrázky v nějaké rozumější kvalitě (ne jako JPG, neboli nedegradované JPEG kompresí, tj. byly-li původně jako tif nebo png) byl bych za ně rád, ale nemáš-li, tak se s nima nijak extra nedělej; pro malý soubor k zobrazování (ne pro tisk) se v PDF budou ty obrázky beztak (automaticky) komprimovat.
Obrázky jsem sice z původního dokumentu vytahal (jednoduchým způsobem – dal jsem „uložit jako HTML“ a obrázky samy vylezly), přesto – máš-li ty obrázky v nějaké rozumější kvalitě (ne jako JPG, neboli nedegradované JPEG kompresí, tj. byly-li původně jako tif nebo png) byl bych za ně rád, ale nemáš-li, tak se s nima nijak extra nedělej; pro malý soubor k zobrazování (ne pro tisk) se v PDF budou ty obrázky beztak (automaticky) komprimovat.
- Jan Pašek
- Tvůrce článků
-
Level 6.5
- Pohlaví:
- Stav:
To Myloš Obrázky jsou sice JPG ale třeba ve větším rozlišení. Takže by nemuseli mít takové "zrno" Prostě u JPG snadno poznáš pokud je to několikrát překopírovávané.
Poznámka: Vzhledem k tomu že článek najdete již ve FAQ PC-Help přijdou mi zde umístěné přílohy nepodstatné a proto je mažu.
Poznámka: Vzhledem k tomu že článek najdete již ve FAQ PC-Help přijdou mi zde umístěné přílohy nepodstatné a proto je mažu.
Naposledy upravil(a) Jan Pašek dne 07 bře 2009 06:00, celkem upraveno 1 x.
Díky, zrovna nad tím sedím.
Tak jsem pokračoval, teď jsem na straně 16 (v originále str. 13):
http://www.edisk.cz/stahnout-soubor/99360/navod_02.pdf_586.87KB.html

- Jan Pašek
- Tvůrce článků
-
Level 6.5
- Pohlaví:
- Stav:
To Myloš nestačím se divit jak umím pěkně psát. Zítra si k tomu v klidu sednu a projdu to ještě za tebou slovo od slova. Nyní jak sem to projížděl našel sem jeden překlep a jedno chybějící podtržení tak ti to pak napíšu najednou. Jinak díky za tvůj čas.
Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”