jsem na VŠ se zaměřením na IT a co sleduji v našem městě, tak bez VŠ nemáš šanci na dobrý plat, potažmo na jistý zaměstnání. Já osobně mám nyní praxe u jedné stavební firmy jako ajiťák a řeknu vám, to je panečku život. Tu a tam něco udělat a jinak veget. Co se týká střední školy, tak je to dnes dohromady jedno. Já mám vystudovanou ekologii a vidíte, jsem na počítačovce. Je fakt, že vše jsem se musel učit sám od začátku, ale zatím mě to docela baví. Co se týká SŠ na HW, tak tu nenajdeš. Prostě všude se musíš naučit základy, jako převody do nul a jedniček, programování apod. Já se k HW zatím nedostal vůbec. Všechno se učím sám doma, řeknu ti jednu věc, co nám říkají profesoři. Pokud čekáš, že tě škola něco naučí, tak na ní ani nechoď ! Vše se musíš naučit sám a to mi věř...
Jinak je fakt, že ubývá kvalitních řemeslných oborů, takže zanedlouho budou právě ti vodaři, elektrikáři, truhláři to, za co budeme solit těžký prachy...
Výběr střední školy!
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Výběr střední školy!
ono už je teď nedostatek manuálně pracujících lidí. takový zedník, obraběč kovů a další jsou dnes zlatá řemesla. každý jde na výšku, každý ji taky pomalu udělá a manuálně nebude pracovat nikdo. všude je plno takových těch "bulvárních" oborů (ekonomie, studium historie, psychlogie atd.), ale těch lidí už je tolik, že nemají u nás žádné uplatnění. každý chce být ekonom a právník či studovat historii bývalých režimů, ale k čemu mu to je, když u nás v republice tento obor vystuduje ročně tisíce studentů? v zahraničí se bez nějaké praxe nemají šanci uchytit a u nás? tady je to zabité. proto jen ať lidi studují tyto technické obory 

PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Já sem vystudoval střední školu ekonomickou a ČVÚT sem nedokončil. A neni pravda, že člověk bez VŠ vzdělání nesežene práci s dobrým platem. To zas neházejme všechny do jedno pytle. Pravděpodobnost že, ať vystudujete střední či vysokou nebo vyšší školu, v prvním pracovním poměru budete brát nějaký vysoký plat, je mizivá. Na určitý post se musíte propracovat, nezáleží co máš v hlavě, ale jak v praxi obstojíš, to zaměstnavatele zajímá. Jo holt, když má člověk známé, kterří mají ještě navíc svou vlastní firmu, tak tam je řeč o něčem jiném. Ale takových nás moc asi taky není.
Jen tak mimochodem ukázkový příklad: náměstek gen. ředitele ČD začínal na drahách jako posunovač s vyúčním listem. U IT tomu nebude jinak.
Jen tak mimochodem ukázkový příklad: náměstek gen. ředitele ČD začínal na drahách jako posunovač s vyúčním listem. U IT tomu nebude jinak.
Webdorf.eu - Tvorba webu a fór na redakčním systému Drupal 6 a PhpBB 3
- Tomina
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
V Praze asi ne, ale u nás ve městě vám říkám, že kdo nemá VŠ nemá šanci na dobré místo s dobrým platem. Samozřejmě jsou další, kteří nemají pomale ani učňák, ale jsou v kanclu, což je ovšem z protekce a ta bývá v menších městech na denním chlebu. Kdo chce uspět a nemá známé, musí umět a pokud má mít SŠ, musí mít praxi, s titulem již praxi většinou mít nemusí..zahraniční firmy berou lidi, co něco umí, ale české firmy si zakládají jen na titulech. Vím třeba u IBM, tam jsou VŠ k ničemu, tam získáte lepší plat jen díky certifikacím, třeba Cisco. Jsou i vyjímky, ale co jsem viděl u nás ve městě, tak to chodí právě tak, jak to zde popisuji. Nehledě na to, že dřív nebo později bude každá firma po svém zaměstnanci chtít, aby si alespoň to Bc. dodělal..
EDIT: když jsme u těch unterwassermanů, tak vysoká škola na VUT Brno stojí 280.000,- a ve škole se nemusíte ani jednou ukázat
EDIT: když jsme u těch unterwassermanů, tak vysoká škola na VUT Brno stojí 280.000,- a ve škole se nemusíte ani jednou ukázat

já chodím na elektro prumku v brně na obor slaboproud ale je to docela náročný musíš mít cit pro tu elektroniku jinak to budeš všechno špatně chápat jinak praxi máme 3hodiny týdně a máme to rozdělený na tři fáze v jedné děláme DPS (leptáme, navrhujeme) v druhé děláš různý zapojení a třetí je obrábění takže pracuješ s kovem....po druháku se budem rozdělovat na obory takže tam je už něco s tím hw (tam se chystám:-D)
Jsem tu abych vám poradil s výběrem jakéhokoliv HW a klidně vám udělám sestavu na míru za peníz jakej si řeknete a samozřejmě pomůžu i z něčím jiným když budu vědět.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Výběr notebooku do školy+hobby gaming do 25 000
od Trody » 19 říj 2024 14:23 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 4
- 1623
-
od Alferi