Prodej počítače, prosím o radu Vyřešeno
Re: Prodej počítače, prosím o radu
Zkusím ještě zítra vyhrabat někde doma jiný káblík s usb zdířkami, někde jsem měl ještě jeden. Jestli to nebude fungovat ani pak, tak bude asi něco na základní desce, že?
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Určitě.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Když tak vyfoť koncovku káblíku a konektor na desce a postni to sem, mrknem na to.
BTW Sice jsi psal že ve správci zařízení je vše OK ale nevztahuje se to jen na ty zadní? Co když jsou ty přední zakázané v BIOSu?
BTW Sice jsi psal že ve správci zařízení je vše OK ale nevztahuje se to jen na ty zadní? Co když jsou ty přední zakázané v BIOSu?
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Tak jsem doma našel nějaký káblík, který má dva káblíky a na jedné straně černý plastový konektor do základní desky, na straně druhé tu plechovou záslepku, která se dává do zadních slotů jako přídavné karty a na ni jsou dvě zásuvky USB. Zkoušel jsem to zapojit do té základní desky a jede. Takže v tom počítači bude nejspíše špatná ta dvojzásuvka na předním panelu, nebo káblík. Je zajímavé, že ty káblíky na našem druhém počítači i na té plechové záslepce, kterou jsem zkoušel jsou dva káblíky jakoby samostatně. Na jedné straně ale spojené do jednoho toho plastového konektoru, který se zapojuje do zákl. desky a na druhé straně zvlášť každá zásuvka. Ale ten nefunkční počítač má na tom USB v předním panelu jeden plastový konektor dohromady pro oba USB, potom jsou všechny žíly zvlášť a na konci jsou jen jednotlibé černé konektory, které bývají třeba na LED diody pro HDD, nebo reprák a podobně. Proti tomu funkčnímu chybí jeden černý káblík. Je to tak zprávně?
- Spyke
- člen HW spec týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Nebylo by možné dodat fotku, zřejmě mám špatnou představivost? Na zapojení USB je, pokud vím, potřeba 4 káblíků a jejich zapojení pak v pořadí +5V USB- USB+ GND.
Prosím, pište česky! Čtěte příbalový leták a používejte Google.
* Na světě jsou dva druhy lidí, ti co mě mají rádi a ti co půjdou do pekla..
* Tak jsem infantilní, no a co? Každý je nějaký, někdo je třeba komunista..
* Na světě jsou dva druhy lidí, ti co mě mají rádi a ti co půjdou do pekla..
* Tak jsem infantilní, no a co? Každý je nějaký, někdo je třeba komunista..
-
- Pohlaví:
Proti tomu funkčnímu chybí jeden černý káblík. Je to tak zprávně?
Bůch ví jak je to u těchto /třeba čínských/ kabelů s barevným značením protože oni nedodržují normy.
Ve skutečnosti je to ale tak, že každý USB má 4 dráty - +5V-data-data-GND (zem). Pokud jsou ale dva USB na jedné destičce, může být použit jen jeden GND (který se u konektoru propojí) a tím jeden přívodní kablik odpadne.
Takže obojí je zřejmě správně, ale muselo by se to vidět pro jistotu.
Tak jsem zkusil vyfotit ty konektory na základní desce a na káblíkách k USB portům. Je to foceno mobilem, tak se za kvalitu omlouvám, první fotečka je máznutá, ale snad půjde poznat o co jde 

-
- Pohlaví:
Momentálně nechápu o čem je otázka ? Že chybí kablik ? Vždyť to funguje takže O.K.
Néé, otázka byla, proč nefungují USB porty v předním panelu na bedně PC. Zkoušel jsem to zapojit do základní desky i podle obrázku co tady dal d1amond, ale nefungovalo to. Tak jsem doma našel nějakou tu plechovou záslepku, která se dává zezadu ke kartám a má přišroubované 2 USB zásuvky a ty fungují. Ty ale použít na přední panel nejdou, jsou jiné.
Teď jsem ale před chvílí zkoušel obrátit konektor na tom malém plošném spoji, na kterém je připájená ta dvojitá USB zásuvka v předním panelu. Už to funguje
. Tak to jsem velice rád, že se to nakonec rozjelo. Ale nevím, proč to bylo zapojené naopak? Já jsem s tím nic nedělal, jen jsem vyměnil základní desku v té bedně za jinou a od té doby to nefungovalo. Že by to měla každá deska zapojené jinak? Ale důležité je, že už to funguje. Všem moc děkuji za rady a hlavně uživateli d1amond za obrázky zapojení USB konektorů.
Teď jsem ale před chvílí zkoušel obrátit konektor na tom malém plošném spoji, na kterém je připájená ta dvojitá USB zásuvka v předním panelu. Už to funguje

-
- Pohlaví:
Bez¨va, tak vpravo nahoře zaškrtni tu zelenou fajfku - vyřešeno.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Prosím o radu jak předělat PC
od ruzi.jiri » 22 srp 2024 07:54 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 8
- 2477
-
od Zivan