Sestava na internet do 5 tisíc.
- AleRx8
- člen HW spec týmu
-
Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Sestava na internet do 5 tisíc.
Přesně tak. Sestava ale není náročná, takže skříň by zase tak moc vadit neměla...
- Tomina
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Já mám ve svém "reperotáru" extra-levných PC opravdu "unikát". Kupodivu je o něj velký zájem hlavně u důchodců a u lidí, kteří potřebují jednou za týden vlést na meil, zkouknout facebook, apod.
Je to ořezáno na minimum -> 1-jádrový Atom (záruka na desku 3 roky), jako OS slouží Puppy Linux, který je přiložen na 8GB Flashce a funguje výborně..ta je součástí PC..takže odpadá pevný disk a všechny dokumenty se ukládají na zmíněnou flashku..
Pokud někdo najde na půdě funkční CRT monitor, aby nemusel kupovat dražší LCD a potřebuje se buď naučit na PC, či opravdu občas kouknout na internet, není to špatná volba.
AMD má nyní ekvivalent, ale tam je ta cena zatím stále velmi vysoká oproti Atomu. Jakožto fanda AMD se však těším, až ceny padnou..myslím si, že platforma Fusion je více, než zajímavá..
Je to ořezáno na minimum -> 1-jádrový Atom (záruka na desku 3 roky), jako OS slouží Puppy Linux, který je přiložen na 8GB Flashce a funguje výborně..ta je součástí PC..takže odpadá pevný disk a všechny dokumenty se ukládají na zmíněnou flashku..
Pokud někdo najde na půdě funkční CRT monitor, aby nemusel kupovat dražší LCD a potřebuje se buď naučit na PC, či opravdu občas kouknout na internet, není to špatná volba.
AMD má nyní ekvivalent, ale tam je ta cena zatím stále velmi vysoká oproti Atomu. Jakožto fanda AMD se však těším, až ceny padnou..myslím si, že platforma Fusion je více, než zajímavá..
Tomina, díky za tip, ale tohle on prý opravdu nechce. Že to cenově sice vypadá pěkně, ale že ne.
- Tomina
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Však v pohodě..je to hlavně pro ty důchodce, apod. Dal jsem to sem spíše pro zajímavost, kam se s cenou dá až zajít..samozřejmě stačí připlatit 2tis. (pro někoho málo, pro někoho moc) a má člověk plnohodnotné PC..
Já myslím že to, co posílal Marfy, je asi nejlepší co se za tu cenu dá sehnat.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 1710
-
od cyberstorm
Zobrazit poslední příspěvek
17 srp 2024 11:16