Sestava i7-2600K + GTX590
Re: Sestava i7-2600K + GTX590
Tak jsem zjistila, že všechny české obchody, které ho mají v nabídce, ho nemají na skladě. Z amerických stránek jsem zjistila proč - ten monitor se začne prodávat asi až příští měsíc a navíc by měl mít v balení originální brýle Nvidia 3D Vision. Zatím není ani v nabídce domovské stránky Aceru. Jen doufám že ho opravdu budou prodávat, protože vypadá opravdu slibně.
CPU - i7-2600K 3,7GHz / GPU - Nvidia Gainward GTX590 3GB / RAM - Kingston 8GB DDR3 2133MHz / HDD - OCZ Vertex 3 240GB / MB - Gigabyte GA-Z68X-UD7-B3 / CASE - CoolerMaster Dominator CM-690 II / COOLER - Zalman CNPS5X / Windows 8.1 Pro x64
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
K původnímu návrhu - nevím jak se pozměnil.
Chladič CPU dodat. V této ceně je potřeba držet teploty na minimu takže Noctua by tomu slušela a za necelé 2000kč už je to k CPU za cca 6500 a celému PC za 52000 docela vhodné.
Skříň bych volil jinou, ale v každém případě doplň zadní fan. Ten boční udělá houby a ... při takových komponentech to chce chlazení skutečně nepodcenit.
Docela šetříš na RAM. Pokud dáváš velice rychlý SSD, CPU a grafiku a k tomu hodíš průměrné ramky ... tomu říkáš výkonné PC?
Bez urážky. Toto je vyhození peněz a pokud nejsi dcera miliardáře ani napojená na ABL tak to zvaž a předělej. PC za 52 000,- musí vypadat jinak. Toto jsou pouze dvě předražené komponenty a zbytek sice OK, ale velmi diskutabilní.
Chladič CPU dodat. V této ceně je potřeba držet teploty na minimu takže Noctua by tomu slušela a za necelé 2000kč už je to k CPU za cca 6500 a celému PC za 52000 docela vhodné.
Skříň bych volil jinou, ale v každém případě doplň zadní fan. Ten boční udělá houby a ... při takových komponentech to chce chlazení skutečně nepodcenit.
Docela šetříš na RAM. Pokud dáváš velice rychlý SSD, CPU a grafiku a k tomu hodíš průměrné ramky ... tomu říkáš výkonné PC?
Bez urážky. Toto je vyhození peněz a pokud nejsi dcera miliardáře ani napojená na ABL tak to zvaž a předělej. PC za 52 000,- musí vypadat jinak. Toto jsou pouze dvě předražené komponenty a zbytek sice OK, ale velmi diskutabilní.
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540
Samotarrk:
Snad by to mohlo jít s jiným tónem.
Chladič nebudu kupovat, přetaktovávat to nebudu a testy které jsem četla byly prováděny s defaultními chladiči a i tak se držel cca 2% za 980X.
Skříň kupovat jinou nebudu, mám ráda jednoduchost a nepotřebuju předraženou obludu s "desítkami blikajících světýlek", které se mezi "big tower" nacházejí. Toto je jediná která má dobrou cenu a zároveň vypadá decentně.
Ten zadní chladič si ale dokoupím, u stávající sestavy ho také mám.
Nemyslím si že by tyto ram byly podprůměrné, jsou v 4GB kategorii šesté nejdražší, levnějších je před nimi naopak 31. Mají jen o cca 250Mhz nižší frekvenci než ty nejdražší a časování stejné. Ano, možná že slovo A-Data zní hůř než Kingston či Corsair.
Sestavu už mám v podstatě vybranou, jen mi nebylo původně jasné jak to je s kvalitativním rozdílem mezi DVI-D a HDMI 1.4, což už je v podstatě pasé, protože jak ta grafická karta, tak monitor, mají HDMI 1.4
Snad by to mohlo jít s jiným tónem.
Chladič nebudu kupovat, přetaktovávat to nebudu a testy které jsem četla byly prováděny s defaultními chladiči a i tak se držel cca 2% za 980X.
Skříň kupovat jinou nebudu, mám ráda jednoduchost a nepotřebuju předraženou obludu s "desítkami blikajících světýlek", které se mezi "big tower" nacházejí. Toto je jediná která má dobrou cenu a zároveň vypadá decentně.
Ten zadní chladič si ale dokoupím, u stávající sestavy ho také mám.
Nemyslím si že by tyto ram byly podprůměrné, jsou v 4GB kategorii šesté nejdražší, levnějších je před nimi naopak 31. Mají jen o cca 250Mhz nižší frekvenci než ty nejdražší a časování stejné. Ano, možná že slovo A-Data zní hůř než Kingston či Corsair.
Sestavu už mám v podstatě vybranou, jen mi nebylo původně jasné jak to je s kvalitativním rozdílem mezi DVI-D a HDMI 1.4, což už je v podstatě pasé, protože jak ta grafická karta, tak monitor, mají HDMI 1.4
Naposledy upravil(a) Karolina dne 12 dub 2011 23:38, celkem upraveno 1 x.
CPU - i7-2600K 3,7GHz / GPU - Nvidia Gainward GTX590 3GB / RAM - Kingston 8GB DDR3 2133MHz / HDD - OCZ Vertex 3 240GB / MB - Gigabyte GA-Z68X-UD7-B3 / CASE - CoolerMaster Dominator CM-690 II / COOLER - Zalman CNPS5X / Windows 8.1 Pro x64
- Spyke
- člen HW spec týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Jak již padlo výše, takhle sestava za 50k+ nevypadá. Spíše mi to přijde jako nakupování v první řadě podle ceny. Ne vždy značný nárůst ceny vypovídá o stejném nárůstu výkonu a v high-end komponentech to platí dvojnásob. Tam se za každé procento navíc platí a ne málo. Troufám si tvrdit, že ani přes Pc zdatnější člověk nepozná rozdíl - když se bavíme o dílech v této cenové kategorii.
Když už bych měl tento obnos a rozhodl se, že ho vrazím do Pc (IMHO pitomost, když vezmeme s jakou rychlostí se technologie obměňují), tak by to vypadalo asi následovně. Rozhodně budu stavět na s.1366 - jako MB vezmu nějakou z řady Gigabyte G1, k tomu hodím i7-970, 6GB RAM na frekvenci 2000MHz do Tripple-Channelu, třeba Dominatory GT. Dále vezmu 'jen' GTX580 s 3GB pamětí. Za zdroj osvědčený Enermax MODU87+, na CPU zmiňovanou Noctuu, jako skříň libovku v podobě Lian-Li a za HDD zvolím WD Black + OCZ Vertex 3 na OS (i ten má čtení/zápis kolem 500MB/s). Mechaniku třeba tu Sonku, to už je to nejmenší. A i s tímto, výkonějším strojem, budu +- na stejných penězích. Ale ještě jednou, podle mě, vyhazování peněz, pokud má Pc sloužit jen pro použití v domácnosti..
Když už bych měl tento obnos a rozhodl se, že ho vrazím do Pc (IMHO pitomost, když vezmeme s jakou rychlostí se technologie obměňují), tak by to vypadalo asi následovně. Rozhodně budu stavět na s.1366 - jako MB vezmu nějakou z řady Gigabyte G1, k tomu hodím i7-970, 6GB RAM na frekvenci 2000MHz do Tripple-Channelu, třeba Dominatory GT. Dále vezmu 'jen' GTX580 s 3GB pamětí. Za zdroj osvědčený Enermax MODU87+, na CPU zmiňovanou Noctuu, jako skříň libovku v podobě Lian-Li a za HDD zvolím WD Black + OCZ Vertex 3 na OS (i ten má čtení/zápis kolem 500MB/s). Mechaniku třeba tu Sonku, to už je to nejmenší. A i s tímto, výkonějším strojem, budu +- na stejných penězích. Ale ještě jednou, podle mě, vyhazování peněz, pokud má Pc sloužit jen pro použití v domácnosti..

Prosím, pište česky! Čtěte příbalový leták a používejte Google.
* Na světě jsou dva druhy lidí, ti co mě mají rádi a ti co půjdou do pekla..
* Tak jsem infantilní, no a co? Každý je nějaký, někdo je třeba komunista..
* Na světě jsou dva druhy lidí, ti co mě mají rádi a ti co půjdou do pekla..
* Tak jsem infantilní, no a co? Každý je nějaký, někdo je třeba komunista..
- Těsňa
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Ano přesně tak.. Je vidět že nešetříš.. Bereš vše co je drahé a pak to tak taky vypadá.. Však k čemu potřebuješ DVD-Rom za 3K ? Chladiš na CPU se ti bude hodit 100% jiný protože boxový je 1) hlučný a 2) toho neuchladí tolik.. Já si myslím že jsou to jen vyhozené peníze!
Macbook Pro 13" 2012- Prodáno
iPhone 4S 16GB Black- Darováno
iPhone 5s 16GB Gold- Prodáno
iPhone 6 Plus 128GB Black- Prodáno
iPhone 6s 64GB Gold- Prodáno
iPhone 7 128GB JetBlack- Prodáno
iPhone X 64GB Silver - Darováno
iPhone 11 Pro 64GB Green
iPhone 11 Pro 64GB Green
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
DVD-ROM? Asi neznáš ceny blue-ray vypalovaček
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
- Těsňa
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Aha.. Sem se přehlídl.. Myslel jsem že to je obyčejné DVD-ROM.. Tak to se omlouvám!!!
Macbook Pro 13" 2012- Prodáno
iPhone 11 Pro 64GB Green