Co vše je potřeba pro 3D PC?

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Spyke
člen HW spec týmu
Master Level 7
Master Level 7
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Re: Co vše je potřeba pro 3D PC?

Příspěvekod Spyke » 15 dub 2011 16:21

Fajn, když už ses ozval. Odkazuješ tu na 2 roky starou recenzi, myslíš, že dnešní hry mají stejné požadavky na výkon? Kde bylo DX11 tehdy a kde je ve využití různých fičurín (např. teselace) ve hrách teď? Že to někdo testuje na GTX 260 znamená co přesně? Kde je ukázka, jak mu to chodí? Když 260 si může o DX11 nechat leda tak zdát. Bláboly ve formě verdiktu a u vybraných titulů konstatování, že to šlo, pro mě nemá absolutně žádnou vypovídací schopnost. Možná kdyby si viděl FPS při max. kvalitě, neoháněl by ses tímto rádoby "testem".. :?

A proč hru nutně rozchodit na plné detaily při fullHD? Protože když takto nerozchodím dnešní hry (neoptimalizované jako Metro nepočítám), jak dlouho myslíš, že si 3D ve hrách budu moci užívat? Proč bych tedy měl investovat do GK, která bude za chvíli v tomto směru nepoužitelná? Dále, nevím na čem by si to hodlal hrát, ale když už do toho investuju takové peníze, tak rozhodně si nebudu pořizovat 22" monitor. Kdyby si chtěl vidět výsledky 3D v některých titulech na GTX 580, podívej se sem. Uvidíš, že i s 580 se můžeš dostat na cca. 30 FPS, z čehož si lehce odvodíš, jak na tom jsou slabší GK.
Prosím, pište česky! Čtěte příbalový leták a používejte Google.
* Na světě jsou dva druhy lidí, ti co mě mají rádi a ti co půjdou do pekla..
* Tak jsem infantilní, no a co? Každý je nějaký, někdo je třeba komunista..

Reklama
hipiry
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod hipiry » 15 dub 2011 16:54

-Ano, hry na slabších grafikách než 580 ve 3D nepojedou tak jako na gtx 580- nic jiného jsem ani netvrdil.
-otázka zní: co je potřeba pro 3d PC, ne co je potřeba pro hraní her na DX11 ve vysokých detailech.
-Otázka ani nezněla jak dlouho si zahraju ve 3D, pokud budu mít jinou kartu než gtx 580
-Že bylo 3D vision testovaný na GTX 260 a v Crysis dosáhl recenzent na max detaily (s vypnutým blurem atd.) v 1680x1050 4xAA a 16xAF na Dx9 a dosáhl průměrných 42,3 FPS (Batman AA- 39,8 FPS, ) nic neznamená??? http://www.svethardware.cz/art_doc-4CC8 ... 90E08.html Vypovídá to minimálně o tom, že třeba taková GTX 460 si s tím poradí ještě líp
-Požadavky her na výkon navíc stoupají od roku 2009 docela pomalu.

-Netvrdím a netvrdil jsem, že zapnutí 3D vision neznamená ztrátu FPS- znamená a podstatnou. Ale Ještě jednou upozoprňuju na název tématu a skutečnou otázku. Například řešit jestli si koupím 22" monitor nebo 24"- to je naprosto irelevantní a záleží to na tvých preferencích- tazatel se na to ani okrejově neptal!

Spyke
člen HW spec týmu
Master Level 7
Master Level 7
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Spyke » 15 dub 2011 17:27

Skutečně, tazatel se ptal na to, co vše je potřeba pro hraní ve 3D. Vložil to do sekce "Novinky, tipy na dobrý hardware", tudíž lze předpokládat, že si hodlá kupovat vše potřebné, aby si zahrál. Proč bych mu měl tedy dnes proboha říkat, že mu stačí pořídit si, jak tvrdíš ty, GTX 260? Když je to hloupost, stejně jako silnější GTX 460? Nevím, jak kupuješ komponenty ty osobně, ale já, když už se rozhodnu něco pořídit, tak se snažím, aby to také nějakou dobu zvládlo držet krok.

Ne, že si koupím GK, na které to teď rozjedu, ale u toho, co teprve vyjde, budu buď muset snižovat detaily nebo uskutečnit další nákup. Stejně tak, pokud nemá ani 120Hz monitor, jako že nemá, tak proč by si v dnešní době pořizoval 22", když by si chtěl 3D užít? O tom se ani nemusel zmiňovat, když nevíme ani jeho finanční strop. Až se tu bude někdo ptát, půjde mi 3D na GK do 4k, bude odpověď jiná, ale když se někdo ptá, co potřebuje, aby si zahrál, řeknu mu to samé, jako v tomto topicu. Zřejmě máš jiné vnímání toho, co znamená slovo "zahrát". Že požadavky stoupají pomalu? Asi by ses divil, co ti udělají efekty v DX11 s výkonem, navíc ve 3D. Psal jsem, že minulá recenze je blábol, když tam chybí podstatné informace a ty to pochopíš tak, že potřebuju, aby si přišel s jinou.. :?

hipiry
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod hipiry » 15 dub 2011 17:38

Psal si, že jsou pro tebe nepodstatné ty "verdikty"- tady máš FPS, testovací sestavu a údaje o detailech- to jsou podle tebe bláboly nebo nepodstatné informace?
Tvrď si co chceš, ale že na 3D hraní potřebuješ GTX 580 prostě není pravda;)
A co dělá s výkonem Dx11 vím moc dobře. Stejně tak vím, že her, které ho podporují je ještě málo a že jde hrát ve 3D i bez Dx 11, kterej sám o sobě zatím nepřináší zas tolik podstatných inovací.
Předpokládej si co chceš, vymysli si, kolik na to má peněz a taky klidně předpokládej, že hrát se sníženými detaily nebo na 22" monitoru nemá vůbec cenu (mimochodem jde stejně o rozlišení a ne úhlopříčku;). Tohle je můj příspěvek, nemám zapotřebí se hádat s někým, kdo ignoruje fakta a radši myslí za druhé;)

edit: On ti tady řekne, že se mu nechce investovat do gtx 580 a i7 a ty si za tím pořád stojíš a vymýšlíš, že 22" monitor je malej? GTX 560 by práci odvedla nejspíš slušně a stojí polovinu. Na tvou námitku, že až mu přestane stačit, bude chtít 580- možná potom bude 580 stát jako 560 a navíc 3D vision není jen na hry, že?

Spyke
člen HW spec týmu
Master Level 7
Master Level 7
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Spyke » 15 dub 2011 18:25

Rozhodně ne, taky se podívej na výsledky v Annu a Residentu, to je podle Tebe dostačující? I kdyby si snížil detaily a vyhlazování, na kolik se průměrně dostaneš, 20-25? To je snad hratelné?

Her, co podporují DX11 není zase tak málo, jen her, které využívají jeho potenciál je méně. Ano, jde hrát i bez DX11, ale myslíš si snad, že hry se budou i nadále dělat jen pro DX9(DX10)? S omezenými možnostmi, jaký tento dědeček nabízí? Jakmile přijdou konzole vybavené tímto API, o nic jiného než DX11 nezakopneš. A nejedná se zase o tolik vzdálenou budoucnost. To, že na hraní nepotřebuješ GTX 580 není pravda možná pro Tebe. Pokud by ti na dnešní hraní ve 3D stačila 460, budiž, ale ne každý má takové požadavky a nemyslí na to, co bude.

Když už si kvůli 3D budu pořizovat nový monitor s brýlemi, což je investice alespoň 9-10k, proč to celé budu degradovat koupí GK za třeba 4k? A ano, klidně si budu předpokládat, že hraní se sníženými detaily (co přesně to znamená nevím) na 22" nemá ani cenu, protože ve 3D je rozdíl v kvalitě znát více než při klasickém 2D. Nevím proč píšeš, že jde stejně tak o úhlopříčku, jako o rozlišení, když já se tu bavím o hraní ve fullHD.

Možná, že myslím za druhé, ale že bych ignoroval fakta. Mohu o Tobě také tvrdit, že neumíš číst, když tu plácáš tyto věci. Tvrdíš, že tazatel napsal, jak se mu nechce do i7 s 580 investovat, ale možná si to pro příště nepřibarvuj, napsal jen, že si raději chvilku počká. Stejně jako připomínka, že 3D není jen na hry. Přečti si první příspěvek, třeba v něm najdeš, že se ptá co je potřeba pro hraní.. :?

Ketar
nováček
Stav:

Příspěvekod Ketar » 18 dub 2011 18:41

Díky za info pánové, jsem rád, že tu jsou názory více lidí.. Opravdu mě prozatím zajímalo, co vše je vůbec potřeba, je mi jasný, že grafika je prostě základ.. Ale to platí téměř u všech nových her. Mám ATI 5770, nejvyšší detaily si taky užiju ovšem na úkor FPS.. Vím, že 3D je opravdu náročný, vidím to na Playstation 3, kde při 3D Killzone 3 hra má poloviční rozlišení a je to samá kostka.. Ovšem když tohle přehlédnu, ten prostor v těch hrách je opravdu úžasný..

Ptal jsem se jestli je možné mít 3D pro grafiku ATI, popř. co by musela obsahovat? Mám monitor 24" full HD, jen 60 Hz. Uvažoval jsem rovnou i o 3D televizi, což by sloužilo jako monitor pro PC.. A otázka: Když budu mít 3D TV, která má své brýle, potřebuji ten vysílač s brýlemi od nvidie?
AMD Phenom II x4, 4 GB RAM, ATI 5770, 1 TB HDD, USB 3.0

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Je potřeba 16 nebo 20 a více VRAM ve hrách?
    od p3v4x » 20 črc 2024 23:06 » v Problémy s hardwarem
    2
    2680
    od p3v4x Zobrazit poslední příspěvek
    21 črc 2024 18:39

Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”