Tak u výběru casu jsem skončil u Cooler Mastera CM690 Advanced.
Ještě jsem změnil paměti (původně vybrané nejsou k dispozici). Zvýšil jsem na 12gb kit (vzhledem k tomu, že 8gb se stejným časováním stojí o cca 100 Kč méně, i když mají menší napětí - taktovat to ale asi stejně nebudu).
V košíku taky přibily 2 externí HDD s eSatou, ale ty nejdou mě, takže je můžete ignorovat.
Aktuální (možná finální) košík
Pracovně-herní PC #2
Re: Pracovně-herní PC #2
Nevypadá to vůbec špatně, akorát ty RAMky nech na 8GB kvůli dual-channelu, takhle bys ho narušil.
Ntb: HP Pavilion 13-a250nc
PC: i7-4770 + Noctua NH-U9B SE2 / GIGABYTE GA-B85M-D3H rev.1.1 / 2x Kingston HyperX Fury White 4GB 1866 MHz / Asus RX-570 OC / Samsung 870 EVO 500GB / Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB /BITFENIX Neos, bílá + EVGA 500B / Win11 Home 64bit / AOC i2369VM
+ Genius SW-HF 5.1 4000
PC: i7-4770 + Noctua NH-U9B SE2 / GIGABYTE GA-B85M-D3H rev.1.1 / 2x Kingston HyperX Fury White 4GB 1866 MHz / Asus RX-570 OC / Samsung 870 EVO 500GB / Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB /BITFENIX Neos, bílá + EVGA 500B / Win11 Home 64bit / AOC i2369VM
+ Genius SW-HF 5.1 4000
Kotik píše:RAMky nech na 8GB kvůli dual-channelu, takhle bys ho narušil
Je ten dual channel tak znát? Navíc když je rozdíl mezi 8Gb a 12Gb cca 100 Kč?
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Uvidíš, když tak můžeš jeden modul vyndat vždy. Vzal bych (pokud pominu přední USB3) http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... archType=1 nebo levnější prototyp. Pokud dražší i s USB 3.0 tak jsem našel jen Lian-Li a to už je pálka a to není zdaleka tak velká case takže by mohl být problém s D14 popř. velkou grafikou.
Ty exterňáky mají doufám dobrý důvod, jinak je to sice hezké, ale k ničemu. Jak ti šlape současný SSD?: Já jen, že doba pokročila a rychlost je dnes jednou taková
Ty exterňáky mají doufám dobrý důvod, jinak je to sice hezké, ale k ničemu. Jak ti šlape současný SSD?: Já jen, že doba pokročila a rychlost je dnes jednou taková

MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540
samotarrk píše:Uvidíš, když tak můžeš jeden modul vyndat vždy.
taky bych to tak viděl
samotarrk píše:Vzal bych (pokud pominu přední USB3) http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... archType=1 nebo levnější prototyp.
Přední usb 3 pominu, zvlášť když si tam napojim eSatou svůj disk a nic jinýho tam asi jen tak zapojovat nebudu. Ten Fractal Design vypadá i ve video recenzi hodně pěkně - zvlášť to odhlučnění. Ale vezmu si tu levnější variantu R3 - s ohledem na velikost. Vodničit zatím neplánuju a disků tam 10 házet taky nebudu. Akorát ta levnější verze koukám nemá horní ventilátory. Což by samo o sobě nevadilo pokud osadim tu svoji Noctuu směrem k zadnímu ventilátoru (a kdo ví jeslti by se tam ty horní ještě vešly).
Je taky otázka jeslti se tam v pohodě změstná ta Noctua.
samotarrk píše:Ty exterňáky mají doufám dobrý důvod, jinak je to sice hezké, ale k ničemu.
Exterňáky mi nebudou říkat pane:-)
samotarrk píše:Jak ti šlape současný SSD?: Já jen, že doba pokročila a rychlost je dnes jednou taková.
Šlape naprosto v pohodě. Za ten rok provozu jsem s celým původním PC (musím zaklepat) neměl vůbec žádnej problém a všechno běhá solidně.
---
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Ta Noctua se tam vleze. Výrobci na svých stránkách vždy píší maximální možnou výšku chladiče tak si to společně s maximální délkou GK můžeš zkontrolovat.
* Supports graphic card lengths up to circa 290mm and CPU coolers with height of maximum circa 165mm
* Supports graphic card lengths up to circa 290mm and CPU coolers with height of maximum circa 165mm
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540
samotarrk píše:Ta Noctua se tam vleze. Výrobci na svých stránkách vždy píší maximální možnou výšku chladiče tak si to společně s maximální délkou GK můžeš zkontrolovat.
jj. S těma dalšíma eventuelníma ventilátorama bys to udělal jak? Já bych asi tu Noctuu natočil, aby jela stejně jako zadní větrák a horní bych tam nedával. I když zase je pravda, že přísun vzduchu do casu jenom přes ten přední asi nebude největší vzhledem k tomu, že to jde přes ty malý boční otvory.
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Přední a zadní fan stačí. Dalšíma fanam si airflow můžeš akorát rozházet a Noctuu namontuj klasicky.
samotarrk píše:Noctuu namontuj klasicky.
jj, předpokládám, že klasicky je k směrem k zadnímu ventilátoru teda:-)
---
Ok, jdu to objednat. Díky všem za jejich příspěvky. Thread ještě neuzavírám. Po nějaké časové odmlce sem pošlu jak to všechno šlape nebo nešlape.
Finální nákup, který počítá s využitím Noctua ventilátoru na procesor a SSD diskem.
Tak PC přišlo, už je i zapojené. Až se dostanu z práce tak přidám nějaký fotky a postřehy.
První poznatek je tu a týká se toho posledního komponentu, kterej jsem zkoušel dneska (do starýho PC) a to toho zdroje Seasonic. Prvně bych řek, že jeho vnitřní konstrukce není vůbec chytrá, protože kabely nejsou od větráku nijak chráněný. Já měl takový štěstí, že ty krytky těch kabelů (taková cosi uměla síťka, co drží pohromady několik žil) byly vyvedený do zdroje tak moc, že o ně větrák drhnul a ani se pořádně nerozjel. Nemluvě o tom, že větrák lehce škrtal i jeden kabel.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 7
- 3262
-
od Alferi
Zobrazit poslední příspěvek
12 zář 2024 08:14