Výkonnější herní PC Vyřešeno

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Spyke
člen HW spec týmu
Master Level 7
Master Level 7
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Re: Výkonnější herní PC

Příspěvekod Spyke » 25 zář 2011 14:49

Ano, bez pochyb cena neodpovídá nárůstu výkonu. Tvrdí tu snad někdo opak? Přečti si, co tu padlo. Rozdíl je minimální, ovšem najdou se tituly, kde se hodnota FPS zvýší více než pouze o 1-2 snímky. V aplikacích jako je Winrar je pak rozdíl samozřejmě větší. Do sestavy jsem je dal z důvodu, že je to to nej., co si lze pořídit. Takže v podobném duchu jako i ostatní komponenty. Víš, rozdíl ve hrách mezi i5 a i7 nebude absolutně žádný, ne že skoro nebude. Když už si to však nakousl, můžeš mi prozradit, kde jinde ten rozdíl (HT) pozná mnohem více, když Pc bude sloužit primárně na hry? :?
Prosím, pište česky! Čtěte příbalový leták a používejte Google.
* Na světě jsou dva druhy lidí, ti co mě mají rádi a ti co půjdou do pekla..
* Tak jsem infantilní, no a co? Každý je nějaký, někdo je třeba komunista..

Reklama
Hmm...
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod Hmm... » 25 zář 2011 15:43

to d1amond:
Já taky nikdy neřekl, že je to problém jednoho výrobce, ale reaguju na doporučování OCZ. Jedná se obecně o nový řadiče SandForce a netýká se to jen jednoho konkrétního řadiče.
to Spyke:
Ty tituly bych chtěl vidět, navíc u SLI GTX570 bude dost výkonu na všechny hry a i kdyby mu to přidalo 5 fps, tak to absolutně nepozná.
Samozřejmě mu u her bude i7 na nic (stejně jako vyšší frekvence RAM), ale pořád lepší investovat do lepšího procesoru, než do RAM (když už to chce utratit). Kdyby třeba někdy v budoucnu začal dělat v nějakých programech co využijou víc jak 4 vlákna (myslim, že po vydání Bulldozeru se aplikace začnou rozšiřovat na větší počet jader mnohem rychleji), tak se mu bude větší CPU výkon hodit.

Spyke
člen HW spec týmu
Master Level 7
Master Level 7
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Spyke » 25 zář 2011 16:22

Budu se opakovat, jelikož jsem to sem na fórum již postoval, ale když to chceš vidět, prosím.. :?

CL a MHz.png

Nebavíme se tu o tom, zda-li to pozná, ale zda-li mu to ve hrách něco přidá a odpověď je ano, na rozdíl od i7. Investovat do lepšího procesoru, hezké, ale v čem bude lepší? V tom, co nevyužije? Proč ho tedy kupovat? U operačních pamětí ten důvod, ač minimální, je. Do budoucna bohužel nevidím, takže těžko hádat. Stejně bych ale neřekl, že se začne nějak více přecházet k podpoře více než 4 vláken. Ve hrách pak už vůbec, na to si budeme ještě muset počkat. A i kdyby náhodou, i5 bude mít stejně dostatek výkonu. HT by mu přidalo max. 25% výkonu, ovšem jen ve vybraných aplikacích.

Jestli v budoucnu náhodou začne s Vegasem pracovat, to nemůžeme vědět. A hádat si to netroufám, na tom by si tedy i7 opírat neměl. Vycházím jen z toho, že Pc bude na hry, jak je psáno, tečka.

vovojtynk
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod vovojtynk » 25 zář 2011 19:22

to spike:

Tak tou tabulkou jsi mě dostal :shock: , netušil jsem že rozdíl v rychlosti pamětí je tak "minimální" pro hry, možná je vydět vetší rozdíl v určytých programech ale to asi zas toli nevyužiji.

Jinak k té velikosti RAM, koukal jsem na doporučné požadavky Battlefield 3 a má už 4GB RAM, kam se dostaneme za rok? Možná že těch 8GB už využití bude mít . Akorát že ted netuším, zda-li mi budou stačit "obyčejné ramky kingstone" za 1000 kč nebo ty co mi byly doporučovány http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=94843, podle výsledů v té tabulce je to absolutně jedno jestli zaplatím 1000kč nebo 2000,- , výsledek bude stejný akorát ty za 2000,- mají hezčí design..
Seasonic S12II-620 620W, Fractal DEFINE R4 Black Pearl, MSI Z87-G45 GAMING - Intel Z87, Intel Core i5-4670K OC 4GHhz, Crucial Ballistix Elite 8GB,

Kotik
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Kotik » 25 zář 2011 19:48

Myslím, že si pořádně nekoukal, co ti Spyke navrhoval, protože mám pocit, že ty si myslíš, že ti dal "jenom" 4GB, dával 2x tamty paměti.

A jestli myslíš tím designem to "barevné" provedení, tak to jsou chladiče pamětí, protože se při vyšších frekvencích, řekl bych od 1333 MHz výše celkem hřejí.

Jak jsem již jednou psal, já bych volil Kingsto​n HyperX PnP 8GB ​(2x4GB​) DDR3 1866. Máš 8 GB pamětí ještě za menší cenu, než jsou ty 4 GB (2133 MHz) a máš ještě možnost v budoucnu dokoupit 2x4 GB pamětí. (samozřejmě stejných)

// dej si větší pozor na pravopis, občas ti to tedy hodně ulítne, třeba jako určytých, nebo vydět- :wink: Vždyť to bije do očí. :D
Ntb: HP Pavilion 13-a250nc
PC: i7-4770 + Noctua NH-U9B SE2 / GIGABYTE GA-B85M-D3H rev.1.1 / 2x Kingston HyperX Fury White 4GB 1866 MHz / Asus RX-570 OC / Samsung 870 EVO 500GB / Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB /BITFENIX Neos, bílá + EVGA 500B / Win11 Home 64bit / AOC i2369VM
+ Genius SW​-HF 5.1 4000

d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Stav:

Příspěvekod d1amond » 25 zář 2011 19:52

Hmm... píše:to d1amond:
Já taky nikdy neřekl, že je to problém jednoho výrobce, ale reaguju na doporučování OCZ. Jedná se obecně o nový řadiče SandForce a netýká se to jen jednoho konkrétního řadiče.

Hm, tak jsou na nic a nemá smysl je brát. Kingston má nové Hyper X se SF2281, stejně jako OCZ Agility 3, apod... Nejrychlejší řadič, montuje se snad do každého nového SSD, ale asi špatně... Navíc hodně příčin pádů řeší nové Firmware.

Jinak rozdíl v pamětech je nerozpoznatelný bez testů, zvlášť v tak vysokých frekvencích. Asi bude rozdíl mezi 1333 a 2133, ale mezi 1866 a 2133? PnP paměti mají jednu výhodu, sami se taktují podle procesoru.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?

vovojtynk
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod vovojtynk » 25 zář 2011 20:14

Kotik píše:Myslím, že si pořádně nekoukal, co ti Spyke navrhoval, protože mám pocit, že ty si myslíš, že ti dal "jenom" 4GB, dával 2x tamty paměti.

A jestli myslíš tím designem to "barevné" provedení, tak to jsou chladiče pamětí, protože se při vyšších frekvencích, řekl bych od 1333 MHz výše celkem hřejí.

Jak jsem již jednou psal, já bych volil Kingsto​n HyperX PnP 8GB ​(2x4GB​) DDR3 1866. Máš 8 GB pamětí ještě za menší cenu, než jsou ty 4 GB (2133 MHz) a máš ještě možnost v budoucnu dokoupit 2x4 GB pamětí. (samozřejmě stejných)

// dej si větší pozor na pravopis, občas ti to tedy hodně ulítne, třeba jako určytých, nebo vydět- :wink: Vždyť to bije do očí. :D

Au, to "určytých" je snad překlep :D skutečně jsem se koukal špatně, myslel jsem že tam bude "jen" 4GB ram
Seasonic S12II-620 620W, Fractal DEFINE R4 Black Pearl, MSI Z87-G45 GAMING - Intel Z87, Intel Core i5-4670K OC 4GHhz, Crucial Ballistix Elite 8GB,

Hmm...
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod Hmm... » 26 zář 2011 16:32

Spyke píše:Nebavíme se tu o tom, zda-li to pozná, ale zda-li mu to ve hrách něco přidá a odpověď je ano, na rozdíl od i7. Investovat do lepšího procesoru, hezké, ale v čem bude lepší? V tom, co nevyužije? Proč ho tedy kupovat? U operačních pamětí ten důvod, ač minimální, je. Do budoucna bohužel nevidím, takže těžko hádat. Stejně bych ale neřekl, že se začne nějak více přecházet k podpoře více než 4 vláken. Ve hrách pak už vůbec, na to si budeme ještě muset počkat. A i kdyby náhodou, i5 bude mít stejně dostatek výkonu. HT by mu přidalo max. 25% výkonu, ovšem jen ve vybraných aplikacích.

Pořád tam ten důvod kupování drahých pamětí nevidím, nebo máš namysli ty 2 fps u jedný hry?
Lepší si za ty peníze koupit třeba novou myšku nebo si je rovnou nechat, protože investicí do RAM opravdu nic moc nezíská.

d1amond píše:Hm, tak jsou na nic a nemá smysl je brát. Kingston má nové Hyper X se SF2281, stejně jako OCZ Agility 3, apod... Nejrychlejší řadič, montuje se snad do každého nového SSD, ale asi špatně... Navíc hodně příčin pádů řeší nové Firmware.

Rozhodně se nemontuje do každýho novýho SSD. Přesně jak říkáš "řeší hodně příčin pádů", ale zdaleka ne všechny.
Jen chci upozornit tazatele, že ten problém tu je a je jen na něm, jestli chce risknout možný problémy a pak stále dokola nahrávat nový firmwary. Osvědčený a bezproblémový SSD disky jsou Intel, Kingston V+100 a Crucial M4.
Pokud si chceš třeba o tom něco přečíst na jiném foru, kde jsou IMHO znalejší v této problematice, tak zrovna teď se tam řeší něco podobnýho: http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php? ... &hilit=OCZ

d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Stav:

Příspěvekod d1amond » 26 zář 2011 16:50

Hodně vysazení uživatelé. Nicméně "odborníka" na problematiku SSD bych tam těžko hledal. Krom toho že doporučují Crucial, Kingston a Intel ve starší provedeních na SATA2 - tudíž nevýhodné řešení a jeden případ vadného Agility3 sesypou na všechny ostatní OCZ.

//držím se hesla - prodávám co jsem zkusil a zatím jsem ani u jedno z kousků uvedené problémy nezaznamenal. Vždy na Intel a vždy na GB deskách :bigups:
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?

Spyke
člen HW spec týmu
Master Level 7
Master Level 7
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Spyke » 26 zář 2011 19:54

Stále dokola, zkus si číst, co zde píšu. Opravdu nerad se opakuji.

Ano, já v investici do RAM důvod vidím, že minimální je věcí druhou, rozhodně více než u koupi i7, jak si navrhoval ty. Nevím, proč si najednou otočil a místo do CPU to vrážel do periferií.. :?

vovojtynk
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod vovojtynk » 26 zář 2011 20:34

:to Spyke

Omlouvám se, ale musim říc že se začínám v této diskuzi strácet která odpověď je pro koho, já osobně mám teměř jasno s konfigurací a teší mě že se rozjela diskuze o SSD které bude má sestava také zřejmě obsahovat jelikož této problematice zatím nerozumím.
Naposledy upravil(a) vovojtynk dne 26 zář 2011 20:38, celkem upraveno 1 x.

Spyke
člen HW spec týmu
Master Level 7
Master Level 7
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Spyke » 26 zář 2011 20:35

Myslím, že diskuzi o SSD nemusíš vůbec věnovat pozornost, akorát ti zamotá hlavu. Vezmi Agility 3 a neřeš to.. :wink:

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • herní PC pro QHD
    od Lanther » 15 lis 2024 14:59 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    6
    2718
    od Lanther Zobrazit poslední příspěvek
    17 lis 2024 09:42
  • Herní pc 40k
    od Lea11111 » 09 led 2025 15:58 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC