No právě, NCQ a Hot Plug je jediná podstatná výhoda a "tahák" AHCI, ale ruku na srdce. Kdo potřebuje odpojovat disk, a ještě k tomu za chodu PC?? U serveru to chápu, u desktopu zbytečné - ten PC v pohodě vypnu Ale je to na uživateli, zda si chce hrát s nLite a experimentovat s drivery. Píšu to jen proto, aby nebyl zklamaný, že se vlastně vůbec nic neděje.
Tak u mě už je vypnutí a zapnutí PC dost dlouhej proces (nemám moc rychlej HDD), který podstupuju, jen když už není jiného zbytí ;) (běžně PC nevypínám, ale uspávám). Já si fakt AHCI na XP (x64) užil plnými doušky :) (mám vpředu na bedně vyvedený SATA port na AKASA panelu, samozřejmě i nyní s Win7 hojně používán). Jinak samozřejmě uznávám, pro běžného smrtelníka přínos nula celá nic. Akorát se pozná, když někam přijdu a vidím, že jsou XPčka nainstalovaná s AHCI, že tu instalaci někdo úplně neodflák ;-) (tím neimplikuju, že když to s AHCI není, že to je odfláknuté).
Vytvořil jsem si na flask disk instalační medium s tím, že při vložení disku do ntb by se měl spustit instalační program automaticky, což se nestalo.
Tak jsem vlezl skrze F2 do BIOSU a povolil...
Poslední příspěvek
my bad. zeus upravil svuj přispěvěk a vložil odkaz. Toho jsem si všiml až ted. promintě
Dodatečně přidáno po 35 minutách 45 vteřinách:
Tak se povedlo! Díky moc všem.
Zdary,prosím o poradu. Odešla mi rx 580 a teď mi přijde rtx 3070. Nemůžu odinstalovat ovladač,bude to bez problémů,když tam dám rtx,pak je odinstaluju a dám ovl. nvidie. Nemám gpu v cpu. Mělo by,jen se chci ujistit.
Poslední příspěvek
Ano. Windows nejdříve použijí obecny ovladač pro NVidia se základnim rozlišenim. Potom zrejmě stáhnou z Update nějaký zjednodušený a půjde nastavit rozlišení. Bude pak potřeba instalovat správný SW od výrobce karty.
Ahoj koupil jsem si tento SSD a chci se zeptat jak se na něj instaluje windows? Instaluje se normálně jako na klasický SSD 2,5 nebo nějak jinak? Když najedu do bootu tak dám flash z kterého chci instalovat tak se vypne obrazovka a zase se to hodí do...
Poslední příspěvek
Nakonec jsem to nainstaloval přes windows vytvářeč USB.
Ahoj/dobrý den,
chtěl bych se zeptat jak je možné, že se mi nainstaloval Windows 11 bez mého svolení?
Mám notebook s Windows 10 a před pár dny když jsem ho šel vypnout tak tam byla aktualizace (což je běžné). Ale trvalo to nějak hodně dlouho a...
Poslední příspěvek
Microsft Intune ma vyssi opravneni, nez spravce systemu.
Pokud v Intune aktivuju rollout na Windows 11, tak tomu zadne lokalni nastaveni nezabrani.
To tak ma fungovat, Intune je na spravu tisicu firemnich pocitacu. Tedy jakakoliv chyba
v Intune...