Reinstalace WinXP - jak? Vyřešeno

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Reinstalace WinXP - jak?

Příspěvekod guest » 13 lis 2012 15:40

Já bych šel do čisté instalace, ale nejprve si pohledal ovladače, alespoň na síťovku.

Reklama
misazap
Level 1
Level 1
Pohlaví: Žena
Stav:

Příspěvekod misazap » 13 lis 2012 15:52

Já teda doufám že síťovka a spol. (kromě té zvukovky) je na origoš cd s ovladači. Navíc mám když tak možnost využít maželův služební notebook nebo v nejhorším dědovo pc (joo to bude ještě oříšek, ten potřebuje taky reinstal, ale tam se chystám udělat si taky obraz, protože by to potřebovalo reinstal každej měsíc .. co ten s tím dělá, nechápu ..)
Je tohle zvukovka? (správa počítače->řadiče zvuku, videa,..->Conexant High Definition Audio-Venice 5045)

zeus
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod zeus » 13 lis 2012 17:37

misazap píše:dědovo pc .. by to potřebovalo reinstal každej měsíc .. co ten s tím dělá, nechápu

dedovi staci nastavit ucet s omezenym opravnenim :wink:
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

misazap
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod misazap » 13 lis 2012 21:34

hmm, jenže to by mě pak chodil pořád otravovat že nemůže tohle a támhleto .. nejradši bych to nedělala vůbec, jenže on pak chodí a že mu to nejde ... za dobrotu na žebrotu a bez ní ještě hůř ..

No nic, já jsem vzala bootovací flashku a pustila jsem nějaký testy disku (pro jistotu jsem ho nechala celý přepsat nulama a úplný test, nezahlásilo to jedinou chybičku). jenže pak jsem chtěla pustit memtest a ten se nějak zasekl (program se nespustil), tak nic, tak jsem chtěla aspoň rozdělit disk a ten dos co jsem tam dala nemá fdisk. herdek. nejsou někde nějak rozumně pohromadě takový nástroje (na otestování pc) v dosu .. nebo jsem už sto let za opicema a teď se už všechno dělá ve winech? Přeci jen mé zkušenosti sahají tak 5,6 let dozadu a stejně to bylo jen povrchově co jsem okoukala.
Koukala jsem na návod od ITCrowd .. Jak udělat univerzální bootovací flashku .. ale jestli chápu to pak nabootují winy? chjo, to bych musela zase nahodit obraz disku a nebo se na to vyflajznout a prostě ty XP nainstalovat bez testů. Rozdělit disk by měl jít i z instalačky windows, že? Si asi moc vymýšlím. Jdu to pustit, ať to mám z krku.

Uziv00

Příspěvekod Uziv00 » 13 lis 2012 21:43

Tak od konce - univerzální bootovací flashka je v tom univerzální, že na jedné flashce je několik nástrojů. Mimo jiné i Hiren's, který obsahuje i memtest. Dál obsahuje nástroje pro práci s diskem. Pro vytváření oddílů třeba i partition wizard.
Při dalším rebootu lze z menu vybrat třeba instalaci XP. Už sám instalační program nabízí nástroje pro rozdělení disku.

misazap
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod misazap » 13 lis 2012 22:48

No jo, jsem to pokonila, teď už je pozdě. Systém se právě doinstaloval, zvukovka nejede, ale kouknu se na to později, snad zítra. Díky za podporu

Uziv00

Příspěvekod Uziv00 » 13 lis 2012 22:52

Zvukovku nějak najdeme. Ale bude to chtít typ notebooku - přesně, popřípadě by mohl pomocu lavalys everest, který by hardware mohl detekovat.

misazap
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod misazap » 14 lis 2012 15:29

Tak, už to jede, na systém jsem dala SP3 a avast. Síť jede (to je podstatné ;-), ale ta zvukovka ne. Ještě před reinstalem jsem se podívala na ovladač, který tam byl -> Conexant High Definition Audio-Venice 5045, našla jsem ho i na netu, ale nefunguje :-/
Pak jsou tam ještě 2 další problémy, zkusila jsem dodané ovladače a nechytlo se to.
spravce.JPG
spravce.JPG (32.33 KiB) Zobrazeno 307 x

typ notebooku by měl být Fujitsu Siemens Amilo Pro V3515
mám zkusit ten lavalys everest?

guest

Příspěvekod guest » 14 lis 2012 15:39

Everest nepotřebuješ. Fujitsu ten nb nezná, ale našel jsem TOTO, ale nevidím tam Audio. Pokud je zvukovka integrovaná, je možné, že je součástí Chipsetu a na to tam ovladač je.

Uziv00

Příspěvekod Uziv00 » 14 lis 2012 15:52

Nabízím stránky přímo výrobce:
http://support.ts.fujitsu.com/download/ ... %20XP_True
nejdřív nasinstalovat modem, video a nakonec zvukovku. Zvukovka je tam stejný typ co píšeš. Měly by zmizet všechny žluté vykřičníky. Jsou to zařízení na High Def. Audio, takže možná bude potřeba přejet ještě chipset.

guest

Příspěvekod guest » 14 lis 2012 16:00

JJ To je lepší než ta stránka ode mne. Já tu byl, ale nějak jsem to nenalezl. :oops:

zeus
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod zeus » 14 lis 2012 16:01

Kdybych netelefonoval, dostala bys spravnou radu hned :smile:
Zacal bych ovladacem chipsetu.

Rozepsano jsem mel:
Everest netreba, ovladace si stahni od vyrobce notebooku (odkud jinud, ze?).
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Nezdařená reinstalace Windows 10
    od Richard_ZZR » 02 pro 2024 16:35 » v Windows 11, 10, 8...
    3
    2263
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    03 pro 2024 07:41

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”