Ondoubkovy otázky Vyřešeno
Re: Ondoubkovy otázky
Windowsáckej
Čau,ten jsem tu zase.Kámoš mi dal něakou starou herní konzoli či co,říkal že to asi nefachá,že neví proč,a jestli to chcu.Tak jsem to rozberal,dal do zásuvky a fakt nejelo.Na adaptéru je napsané out 9v ale jde z něho 15v,měřil jsem to mulťákem.Pochybyuju že to ale nefachá kvůli tomu,pač na desce je Stabilizátor napětí,do kterého jde těch 15v a z něho 5v.Nevím co to vůbec je za konzole,ja nani napsané mekosonic 1998 computer/game.Přidám fotky.
Nevíte proč to nefunguje a jestli by to šlo využít jinak než součástky(i když těch je tam dost :-) )?To víte,já nic nevyhazuju
Nevíte proč to nefunguje a jestli by to šlo využít jinak než součástky(i když těch je tam dost :-) )?To víte,já nic nevyhazuju

-
- Pohlaví:
To napětí naprázdno je OK. Nevím co bys z toho použil, snad ten stabilizátor.
Díky za bleskovou odpověď.Škoda že je ten integráč čímsik zakápnutý(myslím to černé),potom by se dal zijstit pinout a jak to vůbec funguje,ale co,alespon kdyby to už nešlo tak mám něaké díly.
-
- Pohlaví:
To bude mikropocesor a ten bys z toho stejně nedostal. Navíc to bude nějaká věc na zakázku přímo pro tento účel a jinde bys ho nejspíš nepoužil.
Takže dobré akorát tak na díly?
- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
I kdyby nebyl zalitý, tak bys ho stejně nedokázal použít, protože půjde na 100% o zákaznický obvod, ke kterému se ti nepodaří sehnat data sheet 
Maximálně z toho vykuchej konektory a ten stabilizátor, víc je nepoužitelné. Hlavně neschraňuj kdejakou blbost. Znám to moc dobře. Dvojnásobná radost. Poprvé, když to získáš. Podruhé, když přijdeš na to, k čemu to použít
Sbíral jsem kdysi každý vypínač, potenciometr, integráč,... Dnes mám bedny plné haraburdí, které je k ničemu, ale vyhoď to, když se to může ještě hodit 

Maximálně z toho vykuchej konektory a ten stabilizátor, víc je nepoužitelné. Hlavně neschraňuj kdejakou blbost. Znám to moc dobře. Dvojnásobná radost. Poprvé, když to získáš. Podruhé, když přijdeš na to, k čemu to použít

Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)
Ok...Zrovna před týdnem jsem tak mocně hledal ten stabilizátor tak jsem ho nakonec objednal z GME,a ted jsem ho našel 

-
- Pohlaví:
Nejlepší by bylo, kdyby se ti to podařilo nějak uříznout a nepoškodit, aby zůstal kompletní ten stabilizační obvod na 5V. Ale to asi nezvládneš.
Ten 5V stabilizátor jsem odpájel.Nepoškozený.Btw 5v stabilizovaný zdroj už jsem si vyráběl,můžu dodat obrázky.Vstupní napětí 8-18V,díly:1xled dioda,1x 1000uf kondnzátor,1x 100uf kondenzátor,1x 100 nf kondenzátor,1x 100ohm odpor pro led diodu a 1x 7805A 5v stabilizátor.Výstupní napětí 5v.
-
- Pohlaví:
Jasně, ale tady už si ho měl hotový se všemi pasivními součástkami a chladičem 

Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”