navýšení procesorů Vyřešeno

Taktujete či jinak upravujete své PC? Sdělte nám své zkušenosti, vložte sem své dotazy…

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

dvorakj
Master Level 7
Master Level 7
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: navýšení procesorů

Příspěvekod dvorakj » 26 kvě 2013 23:57

Ahoj,
kdo ti to tam bude osazovat? Pokud sam, tak na 90% neco znicis. Kazdy ale nejak zacina, mi v patnacti horel komp:-)
Zjisti si prvni zakladni znalosti, nevis ani, co vlastne chces - treba jako pridat jadra do procesoru, to sem nikdy nevidel, ze to vubec jde..., ale asi si to myslel jinak.

Dale, pokud mas 50 tisic na zbytecne Intel osmijadro, tak si kup novy komp, zvlast komponenty, tu uz ti nekdo poradi, a to Lenovo, ktere stejne asi ani neni upgradovatelne, nekomu levne prodej.

Edit: ten navod je z roku 2006...socket 939, celkem historie...jako principy jsou stejne, ale ty bys spise potreboval polopatisticky presny navod

Edit2: abys tam vlozil novy procak, budes to asi muset cele rozebrat, tzn.vytahnout desku ven (predtim vsechny karty, odpojit disky,zdroj apod), na to se citis?

Reklama
petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Re: navýšení procesorů  Vyřešeno

Příspěvekod petr22 » 27 kvě 2013 06:53

Proc by se proboha mel kvuli vymene procesoru vyndavat motherboard? Ta bedna je naprosto prazdna, sundani chladice nic nebrani.

1. Sundat chladic
2. Vyklopit tu packu co je vedle procesoru nahoru
3. Vyndat procesor
4. Vlozit novy procesor a zacvaknout zamek slotu (packu dolu)
5. Nanest teplovodivou pastu
6. Nasadit zpet chladic

Tohle nejde skazit, jen je tam potreba ten procesor vlozit se spravnou orientaci (jde tam jen jednim zpusobem, takze pokud dosedne nakrivo, je potreba ho otocit).

zezr
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Příspěvekod zezr » 27 kvě 2013 07:02

Přejmenujte to někdo prosím :)
Svět ztrácí genie. Einstein umřel ,Mozart umřel a mě je taky nějak špatně!

CPU: Ryzen 5 3600 , MB: Asus Crosshair VI EXTREME, GPU: MSI ARMOR GTX 1070 Ti , Ram: Cruicial 32GB @3733MHz Zdroj: CX 550M
HDD: Segate 7200.14 2TB SSD: OCZ-ARC100 256GB, Kingston A1000 512GB

dvorakj
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Příspěvekod dvorakj » 27 kvě 2013 09:41

Petr22: tak na toto si pockam:-)
Budu sledovat

wattmetr
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod wattmetr » 27 kvě 2013 09:43

2dvorakj: budeš čekat hóóódně dlouho :lol:

Sorry za OT :cry:
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...

d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Stav:

Příspěvekod d1amond » 27 kvě 2013 11:27

Já bych tady viděl problém snad jen v BIOS. H61 je starší chipset pro SB procesory. Pokud na stránkách Lenovo existuje novější verze BIOS, chce to nejdříve flashnout, aby IB fungoval.
Tazateli bych doporučil obrátit se na servis - oni si s tím už nějak poradí. Když si tak pročítám tu místní kuchařku na "udělej si sám", mám obavy o výsledek.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?

emba5
Level 3.5
Level 3.5
Pohlaví: Žena
Stav:

Příspěvekod emba5 » 27 kvě 2013 13:13

Nebo tento udela prakticky stejnou sluzbu http://procesory.heureka.cz/intel-core-i5-2380p/
Jsem flegmatik no a co?

DesperadoKHY
Level 2.5
Level 2.5
Stav:
Kontakt:

Re: výměna procesoru a chladiče

Příspěvekod DesperadoKHY » 27 kvě 2013 14:30

Vyndat chladič a procesor jde dobře bez vyndání základní desky. Zkusil jsem to nanečisto. Jsem ale zvědavý na ten nový procesor, jestli to půjde. Za 5 hodin dorazí PPL

PS : můj spolužák takhle odpálil intel pentium 1, když do něj strčil pentium 4 procesor i s chlazením. Měl špatně nastavenou frekvenci v biosu a volty též. Tak hurá do toho:-)

--- Doplnění předchozího příspěvku (27 Kvě 2013 14:52) ---

dvorakj píše:Ahoj,
kdo ti to tam bude osazovat? Pokud sam, tak na 90% neco znicis. Kazdy ale nejak zacina, mi v patnacti horel komp:-)
Zjisti si prvni zakladni znalosti, nevis ani, co vlastne chces - treba jako pridat jadra do procesoru, to sem nikdy nevidel, ze to vubec jde..., ale asi si to myslel jinak.

Dale, pokud mas 50 tisic na zbytecne Intel osmijadro, tak si kup novy komp, zvlast komponenty, tu uz ti nekdo poradi, a to Lenovo, ktere stejne asi ani neni upgradovatelne, nekomu levne prodej.

Edit: ten navod je z roku 2006...socket 939, celkem historie...jako principy jsou stejne, ale ty bys spise potreboval polopatisticky presny navod

Edit2: abys tam vlozil novy procak, budes to asi muset cele rozebrat, tzn.vytahnout desku ven (predtim vsechny karty, odpojit disky,zdroj apod), na to se citis?

Ahoj , taky jsem nevěděl, že to jde, ale jeden známý od policie mi to ukázal a čuměl jsem jak péro z gauče. Dělá odborníka na pc u kriminální policie v Praze a když kámošovy nainstaloval 5 jader do procesoru amd athlon 64 3500+ s deskou AM2+ pomocí svářečky s vodním chlazením pod mikroskopem, nevěřil jsem svým očím. Z jednojádra bylo 6ti jádro a plně funkční. Ještě k tomu vyměnil pár regulátorů, nějaké chipy s pojistkama, přidal chlazení a přenastavil frekvence v biosu. Prý to jde měnit u AM2+ a AM3+, musí tam být to plus. Já to chtěl taky ,ale měl jsem jen AM2 na starým Athlonu 64 3500+.

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Žbeky » 27 kvě 2013 16:17

Jsem nevěděl, že Horacio Caine pracuje u české kriminálky. Oni ho z Miami vykopli?
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

wattmetr
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod wattmetr » 27 kvě 2013 16:22

2Žbeky: :thumbsup: :joke: :thumbsup: :joke: :thumbsup: To nemá chybu!
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...

zezr
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Příspěvekod zezr » 27 kvě 2013 16:57

Múžeš mi dát kontakt na toho týpka co to svářel? Já bych ho udal úřadům pro mimozemskou aktivitu. Uvědom si že ty tranzistory v procesoru jsou eště menší než krvinky(červené) asi tak 20X Tak tady nemel *** a poslouchej co ti tu povidáme.
konec konců ono se dá všechno změnit socket za AM2+ na AM3+ Je jednoduché buď přidáš pod dvojku oblouček nebo přepájíš celou desku
Svět ztrácí genie. Einstein umřel ,Mozart umřel a mě je taky nějak špatně!

CPU: Ryzen 5 3600 , MB: Asus Crosshair VI EXTREME, GPU: MSI ARMOR GTX 1070 Ti , Ram: Cruicial 32GB @3733MHz Zdroj: CX 550M
HDD: Segate 7200.14 2TB SSD: OCZ-ARC100 256GB, Kingston A1000 512GB

DesperadoKHY
Level 2.5
Level 2.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod DesperadoKHY » 27 kvě 2013 18:33

Žbeky píše:Jsem nevěděl, že Horacio Caine pracuje u české kriminálky. Oni ho z Miami vykopli?

0

To si piš , že Horacio Caine pracuje u český kriminálky a má i mimozemskej plat 24.500 kč,- čistá ruka .-)

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • QOOBE I N100 možnost navýšení ram
    od Jandak » 04 říj 2024 11:07 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    3
    1189
    od Zivan Zobrazit poslední příspěvek
    04 říj 2024 14:08
  • Výběr procesoru
    od helpmeboys » 07 dub 2025 12:28 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC