zoufalstvi - prosim, poradte!

...

Moderátor: Mods_senior

fredik
člen Security týmu
Master Level 7
Master Level 7
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod fredik » 09 led 2007 13:36

to Baron Prášil nemusíš spěchat bohužel teď není moc času tak můžeš v klidu luštit logy :wink:

to Jan Pašek občas se najde někde nějaký popis v češtině, ale je ho jak šafránu. Problém je v tom že většina virů je zachycena a reportována zahraničními firmami zabývajícími se bezpečností např. Sophos, Symantec, McAfee... atd takže popis viru a co a kde si vytváří bývá přímo na jejich stránkách. Sice existují mutace jejich stránek i v jiných jazycích ale v češtině bohužel ne.

Ale abych neodbíhal od tématu. Těch 200MB volného místa na systémovém disku je víc než málo.
ntfs a wxp požaduje minimálně 2gb volného na systémovém disku jinak automaticky os přepíná do bezpečného režimu což znamená ze přepne hdd z udma na pio mód... co už je pod tuto hranici u xp je více méně riskantní ..tj i chod bez av.... pokud hodnota klesne, může docházet k nestabilitě
Pokud už máš teď těch 100 MB tak může dojít i k omezení činnosti Av může přestat běžet jeho rezident. Mohlo by ti pomoci jak už zmiňoval Weslo přesunutí swap file.

Reklama
kocomour
nováček
Pohlaví: Žena
Stav:

Příspěvekod kocomour » 09 led 2007 17:22

Baron Prášil píše:fixni
(v okně programu HJT zaškrtni nalevo u položek co napíšu a potom klik na Fix checked)
R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Page = about:blank
R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Search,SearchAssistant = about:blank
R3 - Default URLSearchHook is missing
O4 - HKLM\..\Run: [KernelFaultCheck] %systemroot%\system32\dumprep 0 -k
O23 - Service: Microsoft sdk core (sdk) - Unknown owner - C:\WINDOWS\lsass.exe (file missing)

stahni si killbox
http://www.bleepingcomputer.com/files/s ... illBox.zip
rozbal,spust a do okýnka zkopíruj tučné
C:\WINDOWS\lsass.exe
zaškrtni Delete on Reboot
a klikni na křížek.stroj pude do restartu

pošli ještě log pro kontrolu

Diky moc, az prijdu domu z prace tak to zkusim. Takze tam prece jen mam nejakou potvoru???
Akorat doufam, ze tim zasahem nenadelam jeste vetsi paseku ... co kdyz se mi to v tom nejnapinavejsim kousne? Coz klidne muzu ocekavat ...

Tak zatim ahoj.
kocomour

kocomour
nováček
Stav:

Příspěvekod kocomour » 09 led 2007 17:38

karlos píše:Ještě než se do věci vloží kluci znalí logů z HiJacka, tak si neodpustím malou radičku. Těch 6Giga na disku je žalostně málo, to je tak pro WIN98, zkus někde sehnat interní, alespoň 40Giga. A z něj potom udělat C:. Škoda, že jsi objevila toto fórum, až poté co jsi vyhodila kačáky za externí disk, který ti neřeší problém. Ale jak pravil Pepin v Postřižinách: "Chybama se člověk učí...". Dnes už ses naučila dvě věci. Dřív než do toho řízneš, je dobré to na PC-Helpu dvakrát přeměřit a počítač nesvěřovat "odborníkům", protože umí většinou prd a chtějí za to moc korun :wink:

Jo jo, to mas pravdu ... :| Ale i kdybych si koupila novej disk, tak jak bych ho namontovala? A jak bych potom prenesla obsah? Ja se svym technickym "talentem" ... To asi tak jednoduchy nebude ... Zrovna timhle stylem jsem si namontovala zvukovku a zvuk presto dal nefunguje ... :-(
Takze kdyz jsem si porizovala externi disk, tak jsem myslela, ze kdyz si tam prenesu vsechny zbytecnosti z C: ze se misto uvolni a bude ...
No nic, zkusim co mi poradil BaronPrasil a uvidime ...
Jinak tohle forum je fakt uzasny a doufam, ze se tu neco priucim :smile:
kocomour

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 10 led 2007 06:37

Přidat nový disk, je strašně jednoduché a netrvá to déle, než přijít do jiného stavu. Až budeš mít větší disk, tak dej vědět a uvidíš, že s pomocí PC-helpu to zvládneš ein-zwei (jak říkáme my Češi).

Až budeš mít vyčištěno, uklizeno od bestií virových (bez horkého čaje a aspirinu :wink: ), tak se dáme do tý zvukovky. Určitě to nebude nic hrozného, jen jsi něco přehlédla. To mi připomělo Dr. Plzáka, který tvrdil, že by antikoncepční pilulky měly mít poněkud poetičtější jména, aby o nich mohli mluvit muži během předehry a optat se partnerky, zda nezapoměla... Žena-hradlařka, prý do sebe s přehledem pustí rychlík, plný lidí, s nákladním vlakem. Tak co by nezapoměla na prášek velikosti hrášku :lol: :lol: :lol:
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

Baron Prášil
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Příspěvekod Baron Prášil » 10 led 2007 08:36

Ty si týpek,karlosi :smile: zkoušel si už brom? :lol:

Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod Jan Pašek » 10 led 2007 08:48

Hlásim se do klubu honičů mléčné dráhy.
Dotaz na Karlose kdy se vrátí špačci protože na tebe působí jaro už v lednu.
Pane prášil bromíček si schováme bo bude hezky bo si Karlik hraje.
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 10 led 2007 08:48

Kamarád hraje u Broma na ságo, ale já to neposlouchám, já jsem spíš na bigbítek. Takový starý, dobrý DeepPurple... :lol: :lol: :lol:
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod Jan Pašek » 10 led 2007 08:55

Tak tak koukám kam se nám ta porada zvrhla a ono i ten název topicu zatím sedí. Kalos co ty budeš dělat esli eště přituhne a kočky vytahnou kožich to nevim.
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.

kocomour
nováček
Stav:

Příspěvekod kocomour » 10 led 2007 13:42

No tak kluciiiii, to jsem se nasmala tem vasim "vejsplechtum" i kdyz ne uplne vsemu rozumim, co pise Karlos :shock: proto musim obsah prispevku filtrovat, coz je dost narocny :D
Docela by me zajimalo, kam by se debata zvrhla kdybych byla chlap. A nahodou - co kdyz jsem treba chlap prevlecenej za zenskou????? :wink:

No nic, konec srandicek - vcera vecer jsem s tim nemohla udelat vubec nic, zadnej proces se nedokoncil, vsechno se sekalo, na fixnuti HiJacka jsem si teda netroufla ... dneska ucinim dalsi pokus. Jinak fakt nevim ... pak uz asi rovnou prohodit zavrenym voknem ... :cry:
kocomour

toncis
Level 2
Level 2
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod toncis » 10 led 2007 14:05

tie disky uz nejsu drahe a externe pre bezneho uzivatela su vlastne na prd takze vyhodit 2litre za daku 160gb uz neni tak strasne snad i na skolaka ten systemovi disk 6gb na xp +soft na to je skutocne malo jedina ze bi si tam mala t602 a nic viac takze jednoduche riesenie new disk-----a potom urcite nemusis nic prehadzovat oknom a este ktomu zavrenim

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Prosím o radu jak předělat PC
    od ruzi.jiri » 22 srp 2024 07:54 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    8
    2471
    od Zivan Zobrazit poslední příspěvek
    23 srp 2024 12:10
  • Prosím o kontrolu sestavy
    od user158 » 11 led 2025 15:07 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC