No to už jsem zkoušel a fungovalo to normálně (tedy pokud se mi povedlo správně napolohovat ten kabel do funkční polohy). Fungovalo to stejně rychle jako do nedávna, dokud nebylo potřeba znovu natáhnout kabely (tou dobou to vlastně bylo vedené ještě na jeden router u sousedů a z něj pak do mého domu na switch).
Síťovka je nastavená na automatické získávání IP adresy ze serveru DHCP celou dobu. (tedy pokud si tím hozením na dhcp myslel toto)
Přivádění internetu do WiFi routeru Vyřešeno
Re: Přivádění internetu do WiFi routeru
Jj, tak to je ok. Pockame na ty kabely, snad se nekdo objevi:-).
Zkousel si to cele udelat ve zmensenem? Misto 70m dej 2m a skoc k sousedovi s routerm, switchem a notasem treba, tim to jasne urcime
Zkousel si to cele udelat ve zmensenem? Misto 70m dej 2m a skoc k sousedovi s routerm, switchem a notasem treba, tim to jasne urcime
To jsem zkoušel i se switchem (ale jiným switchem, s tím co mám v patře sem to nezkoušel) a fungovalo to taky v pohodě.
Napadá mě že bych to moh vyzkoušet i s ním.
Napadá mě že bych to moh vyzkoušet i s ním.
Takze pockame. ITCrowd to bude vedet na 100%, co to muze delat
Napadají mě teď 3 důvody pro to nehorázné snížení rychlosti:
1) Adaptér od switche nesplňuje požadované hodnoty.
2) Určil jsem špatné pořadí drátků v LAN kabelu na nacvaknutí koncovek.
To se zdá být správné.
3) Může router sloužit jako zesilovač signálu po ztrátách v kabelu?
1) Adaptér od switche nesplňuje požadované hodnoty.
2) Určil jsem špatné pořadí drátků v LAN kabelu na nacvaknutí koncovek.
To se zdá být správné.
3) Může router sloužit jako zesilovač signálu po ztrátách v kabelu?
-
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Ten switch bezproblémově fungoval řadu let a nikdy nebyly problémy s rychlostí.
- Switch má požadavky 12V a 2A, trafo od něj mi bohužel přestalo fungovat. Mám teď k němu připojený adaptér 12V a 1A.
1A trafo moze byt malo, ked to potrebuje 2A. Pokial je ten switch ok, moze vypadavat preto, lebo ma slaby zdroj.
Ak mas istotu v kvalitnej a spravne urobenej kabelazi existuje este moznost, ze niektore aktivne prvky maju problem s dlzkou kabla.
Ad kabel:
Skontroluj ci nemas nahodou sucastnu "specialitu" v prevedeni LAN kablov a to jednotlive zily LAN kabla prevedene ako hlinikovy "pomedenny" vodic, alebo este horsie zelezne "pomedenne" jadro. Lankove prevedenie ani nespominam. Taku chybu si snad nespravil.
Ak by si taketo nieco mal, doporucujem vymenit LAN kabel v prevedeni zil ako celomedenny.
- Dalsia vec su aktivne veci.
Moze to byt na strane pocitaca (LAN karty) a/alebo switcha/routra.
Jedna sa tam v podstate o to, ze niektore novsie LAN karty (respektive LAN cipy) vedia merat dlzku pripojeneho vedenia. Tato vecicka sa pouziva na vypinanie LAN portov a to aj individualne. Je to oznacovane ako "green" technologia. Ak je tato technologia aktivna, tak hodne zalezi na vlastnostiach samotneho vedenia, tudiz sa to stava cele viac zavisle na kvalite kabla. Preto musis akoze napolohovat konektor aby to fungovalo.
Preskumaj ci router, alebo switch nema nahodou nejaku "green" technologiu. Ak ano, tak bud vymenis kabel, alebo aktivny prvok za taky, co nema oznacenie "green".
- Switch má požadavky 12V a 2A, trafo od něj mi bohužel přestalo fungovat. Mám teď k němu připojený adaptér 12V a 1A.
1A trafo moze byt malo, ked to potrebuje 2A. Pokial je ten switch ok, moze vypadavat preto, lebo ma slaby zdroj.
Ak mas istotu v kvalitnej a spravne urobenej kabelazi existuje este moznost, ze niektore aktivne prvky maju problem s dlzkou kabla.
Ad kabel:
Skontroluj ci nemas nahodou sucastnu "specialitu" v prevedeni LAN kablov a to jednotlive zily LAN kabla prevedene ako hlinikovy "pomedenny" vodic, alebo este horsie zelezne "pomedenne" jadro. Lankove prevedenie ani nespominam. Taku chybu si snad nespravil.
Ak by si taketo nieco mal, doporucujem vymenit LAN kabel v prevedeni zil ako celomedenny.
- Dalsia vec su aktivne veci.
Moze to byt na strane pocitaca (LAN karty) a/alebo switcha/routra.
Jedna sa tam v podstate o to, ze niektore novsie LAN karty (respektive LAN cipy) vedia merat dlzku pripojeneho vedenia. Tato vecicka sa pouziva na vypinanie LAN portov a to aj individualne. Je to oznacovane ako "green" technologia. Ak je tato technologia aktivna, tak hodne zalezi na vlastnostiach samotneho vedenia, tudiz sa to stava cele viac zavisle na kvalite kabla. Preto musis akoze napolohovat konektor aby to fungovalo.
Preskumaj ci router, alebo switch nema nahodou nejaku "green" technologiu. Ak ano, tak bud vymenis kabel, alebo aktivny prvok za taky, co nema oznacenie "green".
-
- Pohlaví:
Nedá mi to a vložím se do toho...
- to vypadávání sítě a problikávání hovoří pro problémy s kabelem. Znovu nacvakni obě! koncovky, ověř si, že správně - tedy router - switch křížový kabel a dráty přesně dle předpisu - upozorňuju, že jsou dva předpisy T568A a T568B, je jedno, který si vybereš, ale rozhodně na tuto vzdálenost nestačí nacvaknout každý s každým. Pokud má switch speciální port pro propojení, pak křížený kabel být nemusí, ale musí být zastrčen do správného portu.
- Na ethernetu je také omezen počet prvků - tuším, že max. 2 - 4, to by ale mělo být OK.
ad ) nehorázné snížení rychlosti - ověř pingáním na router, podle závady, kterou popisuješ, tak se tam určitě nějaké pakety ztrácejí => pomalá rychlost
ad 1.) pokud napájení switchi nestačí, pak se může chovat nepředvídatelně
ad 2.) na to bych vsadil boty
ad 3.) jako "zesilovač" signálu slouží i obyčejný HUB (tedy samozřejmě i switch a router)
A pokud jsi koncovky nacvakával sám, pak jsi určitě nacvakl nějaké obyč potvory, takže se stínění kabelu neuplatní (nebo aspoň ne dokonale). Kromě toho existují různé typy pro různé kabely - je rozdíl mezi koncovkami na drát a na lanko atp.
- to vypadávání sítě a problikávání hovoří pro problémy s kabelem. Znovu nacvakni obě! koncovky, ověř si, že správně - tedy router - switch křížový kabel a dráty přesně dle předpisu - upozorňuju, že jsou dva předpisy T568A a T568B, je jedno, který si vybereš, ale rozhodně na tuto vzdálenost nestačí nacvaknout každý s každým. Pokud má switch speciální port pro propojení, pak křížený kabel být nemusí, ale musí být zastrčen do správného portu.
- Na ethernetu je také omezen počet prvků - tuším, že max. 2 - 4, to by ale mělo být OK.
ad ) nehorázné snížení rychlosti - ověř pingáním na router, podle závady, kterou popisuješ, tak se tam určitě nějaké pakety ztrácejí => pomalá rychlost
ad 1.) pokud napájení switchi nestačí, pak se může chovat nepředvídatelně
ad 2.) na to bych vsadil boty
ad 3.) jako "zesilovač" signálu slouží i obyčejný HUB (tedy samozřejmě i switch a router)
A pokud jsi koncovky nacvakával sám, pak jsi určitě nacvakl nějaké obyč potvory, takže se stínění kabelu neuplatní (nebo aspoň ne dokonale). Kromě toho existují různé typy pro různé kabely - je rozdíl mezi koncovkami na drát a na lanko atp.
Kabel byl nedávno natažený.
100m kabelu ustřiženo na 70m a 2x 15m.
Je to drát, měděný.
Koncovky nacvaknuté přesně podle předpisu T568B.
Za tu nízkou rychlost určitě může ten switch s adaptérem, který dodává jen polovinu požadovaného proudu.
Ten v týdnu nahradím WiFi routerem TP-LINK TL-WR1043ND.
100m kabelu ustřiženo na 70m a 2x 15m.
Je to drát, měděný.
Koncovky nacvaknuté přesně podle předpisu T568B.
Za tu nízkou rychlost určitě může ten switch s adaptérem, který dodává jen polovinu požadovaného proudu.
Ten v týdnu nahradím WiFi routerem TP-LINK TL-WR1043ND.
To je predpokladam ten velky zeleny ctverecek uprostred s popisem switch/router. Za me rozhodne ano
-
- Pohlaví:
Vopicak píše:no když k tomu kabelu, který přivádí tu síť z domku připojím svůj notebook, tak problikává připojení. Problikává tam, že není žádné připojení, potom neznámá síť, a funkční domácí síť. Trvalo mi dlouho, než sem našel polohu, ve které to fungovalo. Jenže pak jsem to musel připojit do switche a tam sem také dlouho hledal funkční polohu. Stačí s tím jen nepatrně pohnout a už to nejede.
Jestliže se to chová takhle, pak nevím jak jsi přišel na to, že je chyba ve switchi.
Udělej vše co jsem psal, nech si svoje závěry pro sebe a dělej to, co se po tobě chce.
Nemyslel jsem tím že za tu chybu s pravděpodobně někde s kontaktama může ten switch.
Říkám že ten switch s nedostačujícím adaptérem může za snížení rychlosti, protože když připojím notas přímo tak to funguje normálně.
Už je to jasnější??
Říkám že ten switch s nedostačujícím adaptérem může za snížení rychlosti, protože když připojím notas přímo tak to funguje normálně.
Už je to jasnější??
Naposledy upravil(a) Vopicak dne 11 kvě 2014 09:30, celkem upraveno 1 x.
Ono to bude v tech kabelech, bo i jak tam hodis primo komp, tak to nejede.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1
- 1763
-
od zeus
Zobrazit poslední příspěvek
17 říj 2024 21:12
-
- 8
- 3510
-
od Bary-Jan
05 úno 2025 22:07
-
- 1
- 12995
-
od pikaso.andreas
23 led 2025 10:42
-
-
Nižší rychlost internetu po rekonstrukci Příloha(y)
od PlumJelinek » 25 lis 2024 19:54 » v Administrace sítě - 6
- 4957
-
od Riviera kid
26 lis 2024 12:48
-
-
- 3
- 3613
-
od petr22