Příspěvekod KOM » 20 srp 2015 22:44
Tak mi to nedalo a složil jsem si panorama ve Photoshop CS6 64-bit ze 14x 20Mb fotek. Výsledné panorama, uložené do TIFu má velikost 3,9GB. Samotné skládání tvalo cca 12 minut, samotné ukládání TIFu zhruba minuty 4. Výsledné panorama je krapet vetsi, standardně se pohybuji velikostí kolem 1GB. Samotného mě překvapilo, že to trvalo tak dlouho. Ale to si myslím že bude tím (určitě bylo skládání rychlejší), že odkládací prostor PS CS6 jsem musel dát na externí disk, ne na Cčko. Na Cčku už mám volné asi jen 5GB, což je tak akorát pro běh woken, natož aby si tam ještě něco odkladal PS. Mimochodem, panorama je složené bezvadně, těžko by jsi hledal někde nějakou vadu.
Ale zpátky k sestavě. Tímto jsem zjistil, že vlastně potřebuji i disk, neb se hodlám naplno věnovat skládání fotek pomocí bracketingu, sem tam hvězdné obloze a to je opravdu kopec dat. Myslíš tedy, že SSD disk není pro systém potřeba? A bude mi stačit můj současný disk WD Caviar 640GB 6400AAKS? Disk mám v současnosti rozdělený na 4 oddíly, tak že bych ho rozdělil na system a zbytek?
A brát tedy za bernou minci, že na fotky je potřeba min. i5 a 16GB RAM a pod to nejít?
Case: Zalman Z3 se Seasonic Energy Knight SS-500ET | MB: MSI B85-G41 PC Mate - Intel B85 | CPU: Intel Core i5-4460 | GPU: GIGABYTE GTX 750 Ti OC 2GB | RAM: Kingston HyperX Fury Black 16GB (2x8GB) DDR3 1600 | HDD: Samsung SSD 750 EVO - 250GB | 64-bit windows 10