Microsoft nutí již windows 10 ?? Vyřešeno

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

beather
Herní spec. / Tvůrce článků
Master Level 7
Master Level 7
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Microsoft nutí již windows 10 ??

Příspěvekod beather » 14 říj 2015 14:35

já v M$ světě žiju možná tak, že si spustím na jednom počítači s W10, přímo určeném jen na hry, aplikaci Steam a zahraji tituly, které nepodporují Linux... i tak je tvoje teorie a všechno toto přehnané (beru to jako člověk se zdravým rozumem)

ps: co jsem četl na tvém blogu tak ty jsi na linux (a ještě ubuntu) z windowsu přešel velice nedávno, takže ty tvoje ostré kritiky určitě nejsou na místě ;-)
Návod na HijackThisNávod na BSODZákladní diagnostika počítačePříspěvek fóru

„Inteligentní lidé se snaží problémy řešit, geniální se je snaží nedělat!“ - Albert Einstein :punish:
[b]Rozcestník mých článků

Reklama
Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 14
Guru Level 14
Stav:

Příspěvekod Martab » 14 říj 2015 14:42

Nikdo netvrdí, že je s tím spokojen, "problém" je, že anonymita je v dnešním světě nereálná, musel bys rezignovat na veškerou moderní techniku a ani nevycházet ven, ba co víc, zahrabat se pod zem, aby tě náhodou někdo nevyfotil, nebo aby tě náhodou nenatočila nějaká veřejná kamera... Prostě dneska je toho tolik, že nějaký W10 je v tom jen malým dílkem skládačky...

Ale témat ohledně tohoto už tu bylo mnoho a mnoho, takže bych se vrátil zpátky k tématu "Microsoft nutí již windows 10 ??"...
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD

„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)

Neboj se použít SZ a upozornit na své téma ;)

Přehled desktopových socketů a CPU

beather
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Příspěvekod beather » 14 říj 2015 14:49

ještě poslední návrat k OT si dovolím...

když jsem si v práci přečetl toto, nestačil jsem se divit... http://patrikgajdos.tk/article/5/window ... em-spehuje

každý rozumný člověk, který se trochu orientuje v problematice hned vidí, že toto je pouze nějaký výplod, který je ovlivněn různými články, které se svým obsahem snaží nahrabat sledovanost (peníze za reklamu)... Možná by bylo fajn se do této problematiky ponořit trochu hlouběji a zjistit si více informací, než budeš vypouštět tyto "bláboly"... Doporučuji svůj rozsah rozšířit na více zdrojů a nečerpat stále jen ze zmiňovaných "IT bulvárů"

„Inteligentní lidé se snaží problémy řešit, geniální se je snaží nedělat!“ - Albert Einstein :punish:

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 14 říj 2015 14:58

Kazdy vidi jen to, co chce videt. Paranoik vidi za kazdym kerikem agenta CIA a FBI.

Ve skutecnosti Microsoft vsechny tyhle udaje uchovava z toho prosteho duvodu, aby vubec fungovala synchronizace mezi ucty na jednotlivych zarizenich - stejne jako u Apple a Google (cemuz ovsem paranoik neveri, nicmene vykrikovat o spehovani bude jen a pouze u Microsoftu, u tech dalsich mu to nevadi).

Nastesti existuji realne logy vcetne kompletni analyzy, co to ty zle Windows vlastne prenaseji za data - a zadne spehovani se nekona :-)

beather
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Příspěvekod beather » 14 říj 2015 15:03

petr22 píše:Kazdy vidi jen to, co chce videt. Paranoik vidi za kazdym kerikem agenta CIA a FBI.

Ve skutecnosti Microsoft vsechny tyhle udaje uchovava z toho prosteho duvodu, aby vubec fungovala synchronizace mezi ucty na jednotlivych zarizenich - stejne jako u Apple a Google (cemuz ovsem paranoik neveri, nicmene vykrikovat o spehovani bude jen a pouze u Microsoftu, u tech dalsich mu to nevadi).

Nastesti existuji realne logy vcetne kompletni analyzy, co to ty zle Windows vlastne prenaseji za data - a zadne spehovani se nekona :-)

díky bohu za normální a hlavně realistický názor :clap: :thumbup:

Karlik
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod Karlik » 14 říj 2015 15:03

to socriel:
Taky ti ve W10 nefunguje na ntb zvuk?
PC:
CPU: Intel Core i3-4150 Processor + Cooler Master TPC 600 pasivně
MB: GIGABYTE GA-B85M-D3H rev 1.1,
RAM: Kingston HyperX Fury white 4GB DDR3 1866 (2x)
GPU: MSI GTX 750Ti Gaming
HDD: Samsung 320GB, Seagate Barracuda 1TB, Kingston V300 120GB
Case: Sama Carbon Cube
PSU: Chieftec 500W
Windows 8.1

IDVert3X
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod IDVert3X » 14 říj 2015 15:08

Pre mňa za mňa ma považujte za paranoidného človeka, ale skutočne si vyprosím, aby ma nejaká firma z Redmodnu sledovala.
Google ti aspoň dá na výber, či chceš dáta u nich zaznamenávať alebo nie... Tak isto ti dá možnosť ich vymazať a zobraziť.
Osobne mi nerobí problém nechať Googlu svoje heslá na rôzne web stránky, ktoré mám následne prístupné v chrome, prípadne históriu vyhľadávania...
Ale nesúhlasil som s tým, aby si ukladali moju polohu, audio záznamy a tak podobne...
Vrchol je, keď si systém len tak robí tvoje fotky a posiela ich domov, však M$.

Bulvár nebulvár, zhodli sa na tom viaceré weby a tie dáta sa reálne odosielajú. Tak isto sú na GitHube rôzne projekty, ktoré slúžia práve na blokovanie týchto súčastí systému... Ale podľa vás asi nič nerobia...

Nech som podľa vás akokoľvek paranoidný, nejaké to súkromie chcem, ale som ochotný sa nejakého súkromia aj vzdať, keď viem, že to potrebujem/hodí sa mi to...
Ale aby si len tak niekto o mne zbieral veci, ktoré by som mu v živote dobrovoľne neposkytol.... Tak to teda nie.
Naposledy upravil(a) IDVert3X dne 14 říj 2015 15:15, celkem upraveno 1 x.

beather
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Příspěvekod beather » 14 říj 2015 15:15

ale prosím tě.. :-D tak zjistí že bydlím tam a tam... google se tě sice zeptá ale i tak si ukládá :-D ale to už sis asi nepřečetl... tímto bych ukončil toto OT :-)

socirel
Level 6
Level 6
Stav:

Příspěvekod socirel » 14 říj 2015 15:25

Karlik: Zvuk mi sice fungoval ale přišel mi celkově v horší kvalitě hlavně při poslechu hudby a sledování filmů. Taky mi přestal fungovat scrolling na touchpadu. Mám Lenovo G580 ovladače zatím nejsou vydané http://support.lenovo.com/us/en/product ... 0-notebook takže jsem se možná dočasně, možná napořád vrátil na Win 7. Vlastě jsem Win 10 chtěl jen vyzkoušet, ale nemám žádný racionální důvod na něm zůstávát, dx12 nepotřebuju, systém podle zdání načetl o pár sekund rychleji, ale zase mám pocit že se mi výdrž baterie zkrátila o 1/4 s Win 10, ale možná je to jen zdání.

beather: Google jsem taky přestal používát, hodně mi vadí ty jejich reklamy, jen něco napíšu a hned mi cpou abych si něco koupil :evil:

beather
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Příspěvekod beather » 14 říj 2015 15:32

samozřejmě.. a odkud jdou asi tak ty data :-)

richchie
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Stav:

Příspěvekod richchie » 14 říj 2015 17:15

Ano windows 10 se vnutí.Vzlášť je to vidět na aktualizaci-KB3035583,která i když je zakázaná a skrytá tak se sama znovu aktivuje.No a aktualizace co tam zřejmě nemusí být(a každý si může dohledat co znamenají)Jsou třeba-
1.jpg
a záleží na verzi OS,které se zobrazí.

AngelikaB
Level 6
Level 6
Pohlaví: Žena
Stav:

Příspěvekod AngelikaB » 15 říj 2015 08:47

Já mám takový soubor . Kterým jsem smazala aktualizace . Tak aby mi se tam nečuměli . A ještě jsem smazala GWX . Ale jak říkám v plánovači úloh když zakážete GWX . Už se vám zobrazovat nebude :-)

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”