Připojení k síťové složce z jiné sítě Vyřešeno
Re: Připojení k síťové složce z jiné sítě
Ve WD NASu toho nastavování zase tolik není, takže to chce podezřelé položky vyzkoušet, nic víc. Aby to nebylo tak jednoduché, občas to nefunguje napoprvé hned tak, jak by mělo ... alespoň dle mých představ (mám 1x WD My Cloud 6 TB a 2x WD My Book Live 3 TB).
-
- Pohlaví:
Nikdo tu netvrdí, že jsi blb. Ale firemní síť je něco jiného, než to, co si vytvoříš doma. Především routery i switche by měly být managemenovatelné. Firewall postačí v routeru, ale pro komunikaci s internetem je třeba proxy - zvláště pak, pokud budeš chtít logovat, kdo na jaké stránky chodí a kdo stáhl jaká množství dat. A taky pokud na některé stránky budeš chtít zakázat/povolit přístup.
Jako NAS se WD absolutně nehodí, v podstatě jediné co se dá použít do pro sféry je qnap (mimo jiné umí i FTP přes SSL/TLS) a pochopitelně umí sdílet adresáře pod jmény a hesly => nastavení práv. Navíc lze k němu přistupovat přímo přes SSH, což umožňuje další rozšíření konfigurace přímo přes příkazovou řádku. A samozřejmě disky v RAIDu. WiFi ve firmní síti přes radius server.
Router by měl umět VPN přes IPSec (pokud se počítá s připojením přes internet), měl by vše logovat, a to neumí jen tak kdejaký. měl by mít přímo editovatelný konfigurační soubor.
samozřejmě si můžeš dělat co chceš, ale pokud např. dojde k průniku do sítě, nebo někdo ze zaměstnanců odešle z vnitří sítě informace konkurenci a ty to nebudeš mít podchyceno v lozích, pak nejenže budeš za blba, ale jak už jsem psal, můžeš se dostat před soud o náhradu škody. Je to jen na tobě.
Jako NAS se WD absolutně nehodí, v podstatě jediné co se dá použít do pro sféry je qnap (mimo jiné umí i FTP přes SSL/TLS) a pochopitelně umí sdílet adresáře pod jmény a hesly => nastavení práv. Navíc lze k němu přistupovat přímo přes SSH, což umožňuje další rozšíření konfigurace přímo přes příkazovou řádku. A samozřejmě disky v RAIDu. WiFi ve firmní síti přes radius server.
Router by měl umět VPN přes IPSec (pokud se počítá s připojením přes internet), měl by vše logovat, a to neumí jen tak kdejaký. měl by mít přímo editovatelný konfigurační soubor.
samozřejmě si můžeš dělat co chceš, ale pokud např. dojde k průniku do sítě, nebo někdo ze zaměstnanců odešle z vnitří sítě informace konkurenci a ty to nebudeš mít podchyceno v lozích, pak nejenže budeš za blba, ale jak už jsem psal, můžeš se dostat před soud o náhradu škody. Je to jen na tobě.
Vše co jsi jmenoval samozřejmě WD NASy umí ...
-
- Pohlaví:
Re: Připojení k síťové složce z jiné sítě Vyřešeno
tazatel nenapsal, jaký WD používá a ty, se kterými jsem se setkal, neumí téměř nic z toho co jsem popsal.
pajacz17 píše:Ahoj, mám síťový WD My Cloud a ...
Negramota a blb je stejný. To nebudu řešit.
Mám obyčejný WD My Cloud 3GB.
Co se týká firmy, když mě někdo požádá, udělám vše podle svého svědomí. Většinou nic z toho já nemám. Dělám to kamarádům, kteří si neumějí udělat ani záhlaví ve Wordu. Každý má nějaký strop.
V jedné malé firmě mají router asi z roku 2000, takže jsem doporučil sehnat něco lepšího. Jelikož nejsem profík, psal jsem tady na fórum.
http://www.pc-help.cz/viewtopic.php?f=41&t=164854 Vždy jim radím dle svého nejlepšího svědomí a vždy mají možnost si zaplatit profíka!
Když zas nevím já, snažím se získat pomoc od Vás.
Mám obyčejný WD My Cloud 3GB.
Co se týká firmy, když mě někdo požádá, udělám vše podle svého svědomí. Většinou nic z toho já nemám. Dělám to kamarádům, kteří si neumějí udělat ani záhlaví ve Wordu. Každý má nějaký strop.
V jedné malé firmě mají router asi z roku 2000, takže jsem doporučil sehnat něco lepšího. Jelikož nejsem profík, psal jsem tady na fórum.
http://www.pc-help.cz/viewtopic.php?f=41&t=164854 Vždy jim radím dle svého nejlepšího svědomí a vždy mají možnost si zaplatit profíka!
Když zas nevím já, snažím se získat pomoc od Vás.
pajacz17 píše:Mám obyčejný WD My Cloud 3GB.
Na ten by se ti nevešlo ani jedno DVD ... zkus si s tím pohrát jak jsem psal, ale jestli máš jako já jen 0,5 Mb/s upload, tak rychle zapomeň na nějaké rozumné využití mimo svou síť.
Svatá pravda.
3TB už je mnohem lepší. Asi to budu řešit přes jejich apku. Stejně to v praxi asi zas tak moc nepoužiji.

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 0
- 2989
-
od neytos
Zobrazit poslední příspěvek
06 lis 2024 11:43
-
-
Ve složce stažené soubory zmizely fotky a videa- jak je zachránit?
od Ondras66 » 03 kvě 2025 19:28 » v Windows 11, 10, 8... - 3
- 4280
-
od petr22
05 kvě 2025 14:38
-
-
-
Jiné řazení dat ze zdroje v MS Excel na samostatných listech Příloha(y)
od Rosta_Kolmix » 09 říj 2024 22:06 » v Kancelářské balíky - 12
- 7152
-
od Rosta_Kolmix
18 lis 2024 20:57
-
-
-
Rozdělení sítě na podsítě, výpočet podsítí podle počtu hostů Příloha(y)
od zuzana3 » 27 pro 2024 08:09 » v Administrace sítě - 12
- 4701
-
od petr22
27 pro 2024 12:29
-
-
-
PC při připojení HDD nejde nabootovat Příloha(y)
od warcraftan » 23 dub 2025 20:45 » v Problémy s hardwarem - 24
- 4728
-
od šulda
24 dub 2025 17:54
-