TV karta - jakou koupit?? (pozastaveno)

...

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Tomina
Level 5.5
Level 5.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Re: TV karta - jakou koupit??

Příspěvekod Tomina » 01 dub 2008 09:32

Dobře..děkuju

Reklama
jaro3
člen Security týmu
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod jaro3 » 01 dub 2008 10:18

Tyto programy budou asi kódované a na to budeš potřebovat přijímač s CI slotem pro vložení dekódovací karty.Takže zatím nic nekupuj a vyčkej jak píše Pic.Karty do PC mají také možnost dekódovat, buď s Phoenixem nebo s přikoupeným CI modulem.
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše forum:Podpora fóra

jarod72pm
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod jarod72pm » 01 dub 2008 12:00

Tomina píše:Ahoj lidi,
jelikož tento týden můj provozovatel internetu rozjel digitální TV (Očko,NovaCinema,VIVaA,Markyza,JOJ,...atd) přes program VLC media player,nevidím důvod,proč se krčit za malým monitorem a proto bych to chtěl poslat do budoucí plasmy,kterou budu tento týden kupovat.Chci se zeptat,jakou TV kartu koupit,aby byl obraz co nejkvalitnější a jak je to se vzdáleností kabelů a kvality obrazu.Jsem absolutní začátečník a tak nevím na co se soutředit a jakou koupit..opět jen podotknu,že mi stačí obyč.karta,nepotřebuji nějak drahou...
Poraďte prosím...

Když si projdeš nějaké diskuze na našem internetu zjistíš že nejlepší pro digital(i s analogem) jsou u nás prodávané karty do pci slotu (ale i do USB) od výrobce Aver media teda hledal bych tyto karty a v testech podávali velmi slušné ne-li nejlepší výsledky něco o tom najdeš na webu tv-freak.cz
karty za 1500,- už dodávají kvalitní signál s možností záznamu.
prostě pohoda :wink:
co se týče koax kabelu tak by měl být odrušen a v délce asi 3 metry (logicky stráty narůstají delkou i když se to dá řešít třeba propojením s videem kde je většinou zesilovač signálu a přes video bych to píchnul do pc na tv kartu ale to je nouzovka - pokud jde o digital tak bych se nebál o délku kabelu i 10-15 metrů tam jde jen o sílu a kvalitu signálu
kde síla by měla být aspoň 60% a kvalita kolísat okolo 98% -+ pak se dá na to dívat, u analogu je to horší kde veškeré rušení má vliv na výsledný obraz (ruchy na tv jako čáry ,zrnění. atd)
osobně si myslím že digital dnes tak jak je vypuštěn do eteru je ještě daleko za idealním sledováním TV a situace se bude měnit až příchodem multiplexu a digitálem nové generace :wink:
Naposledy upravil(a) jarod72pm dne 01 dub 2008 12:08, celkem upraveno 1 x.
AMD FX 8370 +Freezer i30,Asus M5A97 EVO 2.0,GIGABYTE GV-N1060WF2OC-6GD,Kingston 2x8GB 1866MHz,case Zalman Z9,SSD 256GB Crucial MX ,WD Green 1TB 7200rpm SATA2,Zdroj Seasonic M12II 750W,Externí Seagate 1TB e-sata.

DrWostep
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod DrWostep » 01 dub 2008 12:06

jaro3 píše:jj, tak z grafiky DVI dát redukci DVI---HDMI a zvuk dát ze zvukovky do vstupu chinch nebo SCART(TV). A nebo Z TV Out grafiky do Scartu TV.

Z DVI na HDMI se zdá být logické (nemám vyzkoušené) ale z S-Video konektoru (tkzv. TV out :D )do SCARTu na plazmě ne e e. Ač s podivem, všechny telky (CRTéčka!) se všema kompama přes skártku makala, používám to již od woken98,takže cca 10 let :roll: . Ale teď, když jsem si trochu neuváženě pořídil plazmu jako kráva jsem zjistil, že to je rozmazané a vrčí to (akorát noťas, když ho vytáhnu ze sítě a jedu jen na baterku, tak nevrčí a nechrčí ale jen trošku bzučí a obraz trochu hrůza). Se slzami v očích jsem kabel smotal a chtěl jsem umřít, neboť plasma byla určena na sportovní přenosy a hry :blush: Pak jsem zkusil klasický kabel DVI od monitoru a nevěřil jsem vlastním očím, obrázek jako víno. Za zmínku ještě stojí existence redukce DVI-I a Komponentní (RGB) což nemám vyzkoušeno, ale zdá se to být též uspokojivé propojení, neboť kabely budou k mání jistě delší, než ten od monitoru.
V případě, že by někoho zajímalo jak vypadá obraz PC na plazmě rád vyfotím a zveřejním.
PS: Na klasickém CRT televizoru byl obraz z PC něco strašného, to šlo opravdu jen na filmy, když byli stolní DVD přehrávače drahé.
Život je plný kompromisů, které spočívají v tom správně se rozhodnout, na co se vysrat...

Tomina
Level 5.5
Level 5.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Tomina » 01 dub 2008 18:01

Dobře,sice tomu moc nerozumím,ale zatím to řešit nebudu,spíše vytvořím nové téma na nový dotaz..

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Re: TV karta - jakou koupit?? (pozastaveno)

Příspěvekod karlos » 01 dub 2008 18:27

to DrWostep, již v časech oken98 jsi mohl mít "křišťálově průzračný" ( :lol: ) obraz, pokud bys přerušil zemní smyčku mezi počítačem a televizí. Viděl jsem pro to hezký termín "odzemění", spočívá to v přerušení stínění na propojovacím kabelu a přemostění tohoto přerušení kondenzátorem kapacity řádově jednotek až desítek pF.
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Vše ostatní (hw)”