Upgrade pc, prosím o posouzení Vyřešeno
Re: Upgrade pc, prosím o posouzení Vyřešeno
Ale já takový rozpočet nemám ... :/
- Spyke
- člen HW spec týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Upgrade pc, prosím o posouzení
Nechápu, sám tu navrhneš sestavu za 13k, aby si záhy mohl napsat, že na ni nemáš? 
Ale co, stejně se k ní vyjádřím. Case vyměň za osvědčeného výrobce a šáhni třeba po CM Elite 331. Paměti vyměň za tyto Kingston HyperX 4GB 1333MHz CL9. Na HDD můžeš trochu ušetřit a vzít Samsung F3 500GB. A nakonec GK, místo 6850 bych za ty peníze šáhl raději po této Gigabyte GTX460 (bude ještě lehce výkonnější). Se všemi změnami by cena měla zůstat stejná, možná se i snížit.
Ale pokud ji chceš ještě více stáhnout, šáhni po této Sapphire HD 5830 Extreme, oproti 6850 je jen o 10% slabší, ale zase je o více než 1k levnější. Na druhou stranu nepodporuje vše co novější 6850 a má horší provozní vlastnosti, stejně jako možnosti OC, ale za ty peníze. Chladič CPU bych, pokud nemáš pár stovek navíc, neřešil. Uvidíš, jestli ti případný hluk bude vadit, dokoupit a vyměnit ho je pak už maličkost..

Ale co, stejně se k ní vyjádřím. Case vyměň za osvědčeného výrobce a šáhni třeba po CM Elite 331. Paměti vyměň za tyto Kingston HyperX 4GB 1333MHz CL9. Na HDD můžeš trochu ušetřit a vzít Samsung F3 500GB. A nakonec GK, místo 6850 bych za ty peníze šáhl raději po této Gigabyte GTX460 (bude ještě lehce výkonnější). Se všemi změnami by cena měla zůstat stejná, možná se i snížit.
Ale pokud ji chceš ještě více stáhnout, šáhni po této Sapphire HD 5830 Extreme, oproti 6850 je jen o 10% slabší, ale zase je o více než 1k levnější. Na druhou stranu nepodporuje vše co novější 6850 a má horší provozní vlastnosti, stejně jako možnosti OC, ale za ty peníze. Chladič CPU bych, pokud nemáš pár stovek navíc, neřešil. Uvidíš, jestli ti případný hluk bude vadit, dokoupit a vyměnit ho je pak už maličkost..

Prosím, pište česky! Čtěte příbalový leták a používejte Google.
* Na světě jsou dva druhy lidí, ti co mě mají rádi a ti co půjdou do pekla..
* Tak jsem infantilní, no a co? Každý je nějaký, někdo je třeba komunista..
* Na světě jsou dva druhy lidí, ti co mě mají rádi a ti co půjdou do pekla..
* Tak jsem infantilní, no a co? Každý je nějaký, někdo je třeba komunista..
- AleRx8
- člen HW spec týmu
-
Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
kuntscher píše:ten chladič určitě řeš,nebo ti ten box utrhne uši. A HDD klidne vem zlatou tichou střední cestu seagate barracuda
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 90UR1NYCYX
A proč by ho měl řešit? Spousta lidí včetně mě jedou na BOX-chladiči na čtyřjádru. A procesor je jedna ze tří komponent, která se mi ještě neposrala... Co na tom, že je hlučný? Pokud mám na pc relativně malou částku, tak se ji budu snažit do výkonu a ne do serepatiček... Plech jak papír

Vem to tak, jak říká Spyke

-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
driedl píše:OS si nechám prozatím XP, abych zálohoval. Nemám zrovna další 2k na W7 a Visty nechci ani kdyby mi za ně zaplatili. Uvidíme jak budu spoojenej a kdyžtak teda dokoupím ty W7.
Pravděpodobně Ti neprojdou aktivací a když ano, stejně bys to neměl z pohledu legálnosti dělat.
--- Doplnění předchozího příspěvku (09 Črc 2011 10:50) ---
AleRx8 píše: Co na tom, že je hlučný?
To je doufám vtip, s tím co tady navrhuješ za sestavy a má to vypadat jako že víš co děláš?
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
- AleRx8
- člen HW spec týmu
-
Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
Proč vtip? Ten BOX není zase tak extrémně hlučný... Mě to nevadí, pokud nebude taktovat a dusit pc v náročných zátěžových testech, zase tak moc slyšet nebude. Troufám si říct, že BOX v pořádné skříni je totéž jako ten vybraný chladič v té papírové krabici...
Z Pohledu hlučnosti.
Navíc výměna chladiče je později otázka pár minut a stovek, kdežto výměna skříně (a zvláště jemu) bude trvat několikrát dýl.

Navíc výměna chladiče je později otázka pár minut a stovek, kdežto výměna skříně (a zvláště jemu) bude trvat několikrát dýl.
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Tak o tom mě opravdu nepřesvědčíš 

No na Phenomy dávaj lepší chladiče, ne ty hliníkový.
Just Fucking Google It!
mám 45W CPU a v zátěži mě točí BOX větrák 2700 otáček a to už slyšet je docelat dost na pohodu je tak 1500-1700.
nedokážu si představit 125W Phenom,to musí točit i přes 3500 a počítám že to bude už řádná turbína, ale každýmu to vadit nemusí to je fakt. osobně se spokojím s menším výkonem,ale mám v pokoji naprostej klid, ten je pro důležitější. ale jak říkám,každej má jiné pirority.
nedokážu si představit 125W Phenom,to musí točit i přes 3500 a počítám že to bude už řádná turbína, ale každýmu to vadit nemusí to je fakt. osobně se spokojím s menším výkonem,ale mám v pokoji naprostej klid, ten je pro důležitější. ale jak říkám,každej má jiné pirority.
Umíš číst? Hned nad tvým příspěvkem jsem psal:
petaq píše:No na Phenomy dávaj lepší chladiče, ne ty hliníkový.
Just Fucking Google It!
Ok, takže zálohuju si to co chci na přenosnej HDD, nainstaluju win7 a zkopíruju z5... ikdyž nevím ta kompatibilita mezi xp a w7...
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
petaq píše:Umíš číst? Hned nad tvým příspěvkem jsem psal:petaq píše:No na Phenomy dávaj lepší chladiče, ne ty hliníkový.
Já teda číst umím a bavil jsem se vždy jen o Phenomech a hluku těch box.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 6
- 8099
-
od Alferi