Hrací kostka
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Hrací kostka
Takže jsem měl pravdu, že to je vadná součástka.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
Já jsem na to kdysi používal ploché baterky. Případně do série tři kousky nějakých tužkových, nebo monočlánků. Případně čtyři akumulátory. Ceny a rozměry si již dohledej sám.
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)
-
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Zkusil jsem tři ploché baterie s 4,5V a nerozsvítila se ani dioda a tužkové baterie jsou moc velké, není nějaké jiné řešení?
- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
Tak pro ujasnění. Co myslíš plochou baterií? Pokud jsou proti jedné ploché tři tužky velké, pak nevím...
Plochá baterie je toto: http://www.avacom.cz/plocha-baterie-4-5v-ultra-prima
Plochá baterie je toto: http://www.avacom.cz/plocha-baterie-4-5v-ultra-prima
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Vzhledem k tomu, že na schematu kostky není zakresleno napájení IO, nezapomenuli to někteří "odborníci" připojit?
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
Prohlédl jsem si konečně pořádně to schéma. Proboha, který doveda vymyslel, že to má být napájené 9V? Ty šváby jsou určeny pro napájení 5V, přičemž v datových listech se uvádí, že absolutně nejvyšší přípustné napájecí napětí je 7V. Takže hradlo nejspíš odkráčelo, kvůli napájecímu napětí a pokud jsi připojil tři ploché baterky v sérii, tedy 13,5V, pak jsi odpravil i čítač...
-
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
nene, omlouvám se špatně jsem to napsal, použil jsem tri ploché baterie, každa o napětí 1,5V
-
- Pohlaví:
a) bude správně
a) - Ve smyslu dotazu.
b) plochá baterie - složená ze tří článků
a) - Ve smyslu dotazu.
b) plochá baterie - složená ze tří článků
- Přílohy
-
- pb.jpeg (5.62 KiB) Zobrazeno 522 x
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
A sakra, to napětí baterie jsem si nevšiml. Koho by to také napadlo.
- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
[OT]
Pokud budeš chtít, aby ti v budoucnu kolegové rozumněli, pak používej zavedené názvosloví a nevytvářej vlastní názvy. Vím, že je to v této zemi zvykem, měli jsme přeci dost českých a ruských slov, ale vytváří to chaos.
[/OT]
Máš spolehlivý kontakt mezi jednotlivými články? Máš správnou polaritu všech článků? Na jaké napětí jsi zkoušel zapojení, když jsi přišel na to, že je odpravené hradlo?
Nebylo by od věci, kdybys trochu více popisoval stav věci, abychom z tebe nemuseli páčit každou blbost, nemáme totiž věštecké koule. Nehledě na to, že ty ušetříš několik sekund svého vzácného času, napsáním jedné holé věty a my pak ztrácíme zjišťováním fakt, hromadu minut ze svého zcela bezvýznamného času...
Pokud budeš chtít, aby ti v budoucnu kolegové rozumněli, pak používej zavedené názvosloví a nevytvářej vlastní názvy. Vím, že je to v této zemi zvykem, měli jsme přeci dost českých a ruských slov, ale vytváří to chaos.

[/OT]
Máš spolehlivý kontakt mezi jednotlivými články? Máš správnou polaritu všech článků? Na jaké napětí jsi zkoušel zapojení, když jsi přišel na to, že je odpravené hradlo?
Nebylo by od věci, kdybys trochu více popisoval stav věci, abychom z tebe nemuseli páčit každou blbost, nemáme totiž věštecké koule. Nehledě na to, že ty ušetříš několik sekund svého vzácného času, napsáním jedné holé věty a my pak ztrácíme zjišťováním fakt, hromadu minut ze svého zcela bezvýznamného času...
Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”