Potřebuji poradit. Záznam piana.
Re: Potřebuji poradit. Záznam piana.
Nějak nemohu ten český návod najít, každopádně vím že jsou tam dva jack otvory, nejspíš ty 6.3, a v tom anglickém jsem v sekci kde byly ty otvory zahlédl slovo stereo..
Tak je to vyřešené. Potřebuješ na jednom konci jack 6,3 stereo, na druhém 3,5 stereo. Tedy pokud to chceš píchnout do počítače.
Jak poznám jakej jack je stereo a jakej mono? A jak to pak nahraju na pc? Přes audacity? Děkuji :)
Stereo jack má tři vývody.
S nahráváním ti někdo poradí, nejlépe karlos, až se tady objeví.
S nahráváním ti někdo poradí, nejlépe karlos, až se tady objeví.
No jo, jenže jak rozeznám stereo díru od mono díry?
- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
Takže za mě, jakožto praktika. Redukce Jack 3,5>Jack 6,3 je, doufám, vyřešená věc. Neřeš problém mono, stereo. Ber stereo. Pochybuji, že sluchátkový výstup pojede jen do jednoho ucha. Takovou pí...inu by udělali jen v Rusku a ne u Yamahy...
Tak, to by byl vyřešený problém, jak s audiem do počítače, ale já bych to dělal jinak. Pořídil bych si ještě převodník MIDI>USB a do počítače nějaký sekvencer, třeba Cakewalk (tobě bude stačit i ve verzi Home), nemusí to být drahé Sonary, stačí stařičké Pro Audio v6, v7, v8, v9... Cakewalk umí zaznamenávat jak MIDI, tak audio stopy a vzájemně je mixovat. Každou stopu lze nezávisle editovat, což pomůže při opravách přehmatů, nebo rytmických chybách. Není problém upravit dynamiku, nebo záznamu přiřadit zvuk úplně jiného nástroje, než jen klavír, smyčce, ... a ostatní zvuky tvého piána. Z Cakewalku můžež velmi jednoduše vytisknout notový zápis tvé hry, případně nadatlovat ručně noty a nechat si skladbu přehrát. Když budeš mít celou skladbu hotovou, proženeš MIDI eventy z počítače zpět do kláves a zvuky, které klávesy přehrají, nahrát, jako audio stopy. Takto napsané to vypadá, jako nesmírně složité, ale věř, že takto se to dělalo a asi dodnes dělá v profesionálních nahrávacích studiích a je to jediná správná cesta práce s MIDI. Pro větší pochopení problematiky MIDI bych doporučil pídit se po článcích a knihách pana Daniela Forró, který byl svého času obrovským propagátorem a obrovským učitelem MIDI pro spoustu muzikantů.

Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)
Díky za radu, ale ty midi kabely jsou poměrně drahé, navíc, já hodlám ten klavír nahrávat i obrazově, jak na něj hraju, a kdybych tam dělal nějaký úpravy těch přehmatů a tak tak by to nebylo věrohodné nejspíš... Nepotřebuju ten zvuk piana nějak profesionálně používat, jen chci prostě nahrát jak hraji a dávat to na Youtube :) Ale díky za radu, nejspíš někdy budu potřebovat i ty midi kabely a ten cakewalk, za jinými účely :) Každopádně bych rád prosil o radu, jak nahraju ten klavír do počítače jako mp3, mám li redukci jack 3,5>6,3 a jack kabel.. A prosím o odkaz na nějaký ten jack kabel, našel jsem jich hromadu a nevím který.. Díky moc všem :)
-
- Pohlaví:
já hodlám ten klavír nahrávat i obrazově
Tak v tom případě potřebuješ kameru s mikrofonem, anebo jak si to představuješ?
Ne, zvuk i obraz zvlášť, obraz není podstatný, mám kameru a ta stačí
pak to jen dám dohromady se zvukem

-
- Pohlaví:
To si představuješ opravdu jednoduše. Jak ten obraz s tím zvukem potom spojíš? Budeš potřebovat nějaký placený Videoeditor /asi nejlevnější je Pinnacle/ a potom synchronizovat hudbu s obrazem nebude nic jednoduchého.
Jaké konektory má mít tebou požadovaný kabel?
Jaké konektory má mít tebou požadovaný kabel?
mám Camtasii 

-
- Pohlaví:
Pokud je to tohle, pak nevím zda tam půjde přidat video z kamery, ale možná ano.
Stále si nenapsal jaký potřebuješ kabel.
Camtasia Studio 8.0.4
Camtasia Studio je profesionální aplikace pro nahrávání činnosti prováděné na počítači do video souborů nebo flash animací. Nahrávky lze přímo v programu editovat a vytvořit z nich například různé prezentace apod. Prezentace lze také doplnit komentářem a publikovat na webových stránkách nebo je vypálit na CD či DVD nosiče.
Stále si nenapsal jaký potřebuješ kabel.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
mpg x570 gaming edge wifi Potřebuji poradit jak na bot BIOSu Příloha(y)
od ManemanTV » 15 pro 2024 21:31 » v Problémy s hardwarem - 11
- 4514
-
od ManemanTV
Zobrazit poslední příspěvek
16 pro 2024 18:18
-
Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”