8800 GT - hlasitý větrák Vyřešeno

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: 8800 GT - hlasitý větrák

Příspěvekod guest » 16 čer 2008 02:57

Zaprvé nečistit paměti lihem, ale neagresivním benzínovým čističem

Z tohoto celkem logicky vyplývá, že líh je agresivnější.

Čističe na oděvy samozřejmě agresivní jsou, proto se také nesmí používat na některé umělé materiály a díky své agresivitě dokáži na oděvu rozpustit asfaltovou skvrnu.

S tím rozleptáním to myslím naprosto vážně. Nikdy nevíš kdo, kde, jak a z čeho ten chip vyrobil.
Přes 30 let optavuji různou elektroniku a moje zkušenosti takové jsou. Něco tím benzíánem očistit můžeš, něco se naleptá a něco se rozpadne úplně - např součástky, které obsahují kaučuk ad. Viděl jsem desítky zničených hlav u magnetofonu, kdy je lidi čistily právě tím benzinovým čističem na oděvy.

Ani HCl neudělá takovou paseku jáko benzin, pokud s ní nekápneš přímo na tišťák.

Reklama
Kein
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Kein » 16 čer 2008 10:01

slysim poprve ze by se muselo neco v PC odmastovat nevim jak to ma accelero ale muj vetrak
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 4000000GCA

nepotreboval rozhodne nic chladice na pameti jsem tam normalne priprcnul a drzi to jak slak a jedina tekutina ktere moje pc na sobe kdy melo je vodici pasta nic vic do pc nepatri a tudiz neradim nikomua nicemu aby to odmastoval kdyz to podle me neni potreba protoze se muze nastat solidni problem kdyz pouziju nevedomky neco jineho...prinejlepsim muzu smazat kody na pameti - tudiz mi nemusi uznat nekdy v budoucnu reklamaci pri nejhorsim muzu oddelat celo pamet...

guest

Příspěvekod guest » 16 čer 2008 15:46

Ono trochu záleží na tom jak a kde to PC používáš. Já tady u toho hulím jednu za druhou a stejně i návštěvy. Lopatky větráků se za sucha vyčistit nedají, protože po čase je tam nános dehtu. Chce to ale vyndat a čistit venku.

MrPierc
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod MrPierc » 16 čer 2008 16:06

Chlapi zítra pro to jedu a dám vědět jaké to je s instalací pro amatéra :roll: Koukám,že se tu rozjela nehorázná diskuze ohledně: odmastit či neodmastit :D

guest

Příspěvekod guest » 16 čer 2008 16:08

Instalace je v pohodě, tak napiš jak to dopadlo! :thumbsup:

Kein
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Kein » 16 čer 2008 17:19

instalace v pohode pokud umis odsroubovat ctyri sroubky a dat pod ne naky podlozky namazat kus kovu pastou priprcnou a sesroubovat nic hroznyho ;)

guest

Příspěvekod guest » 16 čer 2008 17:25

Hlavně pozor s tou pastou aby byla tam kde být má a vrstva musí být co nejtenší. Už se taky stalo, že borec tou pastou upatlal i kontakty u chipu a pak to pracně čistil. Nehledě na to, že některé pasty obsahují stříbrné anebo zlaté částečky a při zkratu je možné ten chip odpálit.

Spyke
člen HW spec týmu
Master Level 7
Master Level 7
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Spyke » 16 čer 2008 17:41

2 Blue Spirit: Vidim, že tomu rozumíš víc než já, a proto nemá cenu to dál rozebírat. Moje vlastní zkušenost je, že pokud paměti očistím tim, čím jsem radil, nic se nestane. Teda jen to dokonale odmastíš, bez toho, aby si něco pokazil. Stejně tak i moje okolí s tím nemělo sebemenší komplikace. A proč nedoporučuju líh? Zatím se mi s ním totiž nepodařilo paměti odmastit tak dobře jako s benzínovým čističem. A nejen mě.. i když možná jsme amatéři a prostě to neumíme. Ale co člověk, to názor.. :wink:

2 MrPierc: Diskuze není o tom, jestli odmastit nebo ne, ale čím to provést. Rozhodně ti doporučuji odmastit, dám ti sem nějaké citace(aby si je nemusel hledat) a odkazy na ně, aby sis nemyslel, že to doporučuji jen já :D Jinak přeju hodně štěstí a napiš jak to dopadlo. Nakonec uvidíš sám, že je to naprosto snadné.

"pasívky na pamäte budú držať dobre vtedy ak budú pamäte dobre vyčistené napr. technickým benzínom"
"je treba je odmastit, ja to udelal lihem...."
>> http://www.svethardware.cz/forum/showthread.php?t=14664

"Samozrejme pred lepenim pameti odmastit!"
>> http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?p=7311845&sid=b43211a27417984e4062ac5cce702b83

"V pripade NVIDIA 8800GT staci odinstalovat povodny chladic, dokonale ocistit jadro od pasty, dokonale odmastit povrch pamatovych cipov (benzinovy cistic - v pripade zleho precistenia pasivy/chladice pamati nebudu drzat), nalepit pasivy na pamate a instalovat Accelero S1. Na regulatory napajania nie je potrebne nasadzovat pasivy.

V pripade ATI HD 3870 je potrebne odinstalovat povodny chladic, dokonale ocistit jadro od pasty a instalovat Accelero S1.

Vsimnite si hlavne ti, co tolko kritizujete, ze Vam pasivky odpadavaju tuto vetu: Memory chips need to be rubbed additionally with an eraser thoroughly. Any residues will greatly affect the adhesiveness of the thermal tape. Ako som uz spominal staci naozaj mala necistota na ploche cipu pamate a ten pasivok drzat nebude...mam to overene nespocetne mnozstvo krat. Idealne ako som uz pisal Benzinovy cistit a poriadne odmastit..lieh a pod. veci nepomozu"
>> http://www.pretaktovanie.sk/phpBB3/viewtopic.php?f=35&t=18058&start=165&st=0&sk=t&sd=a

Na jednom fóru dokonce nějakej inženýr doporučoval savo, a dotyčný to i vyzkoušel. Ale to už je i na mě moc.. :lol:
Prosím, pište česky! Čtěte příbalový leták a používejte Google.
* Na světě jsou dva druhy lidí, ti co mě mají rádi a ti co půjdou do pekla..
* Tak jsem infantilní, no a co? Každý je nějaký, někdo je třeba komunista..

Spyke
člen HW spec týmu
Master Level 7
Master Level 7
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Spyke » 16 čer 2008 17:43

Kein píše:instalace v pohode pokud umis odsroubovat ctyri sroubky a dat pod ne naky podlozky namazat kus kovu pastou priprcnou a sesroubovat nic hroznyho ;)

Jakou pastou? Vždyť Accelero ji má již nanesenou, takže stačí jen nasadit na čip a je to.. :wink:

Kein
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Kein » 16 čer 2008 18:56

ja nevim jak to ma accelero ja mam zalman a ten ma pastu zvlast v tube ;)

jinak porad sem zastance toho nic neodmastovat a pokud ma to accelero tak debilni lepici pastu na pasivech tak bych koupil za par kourunek k nemu pasivky od zalmana......

guest

Příspěvekod guest » 16 čer 2008 19:39

2 Blue Spirit: Vidim, že tomu rozumíš víc než já, a proto nemá cenu to dál rozebírat. Moje vlastní zkušenost je, že pokud paměti očistím tim, čím jsem radil, nic se nestane. Teda jen to dokonale odmastíš, bez toho, aby si něco pokazil. Stejně tak i moje okolí s tím nemělo sebemenší komplikace. A proč nedoporučuju líh? Zatím se mi s ním totiž nepodařilo paměti odmastit tak dobře jako s benzínovým čističem. A nejen mě.. i když možná jsme amatéři a prostě to neumíme. Ale co člověk, to názor.

Nemusíš se čílit, ostatně sám píšeš "co člověk, to názor" a já bych jen dodal "to zkušenost". To vůbec není o tom rozumí, nerozumí, ale o zkušenostech. Že je máme rozdílné, je jen přirozené. Btw, paměti jsem nikdy odmastit nepotřeboval.

Spyke
člen HW spec týmu
Master Level 7
Master Level 7
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Spyke » 16 čer 2008 19:53

2 Blue Spirit: Copak se rozčiluju? Že o tom nevim.. :wink: Ale konec spamu, tohle se už vůbec netýká debatě o chladiči.

2 Kein: Celé nové pasivy není třeba kupovat, i když já tak učinil. Originální lepící páska je vážně špatná(i když jsou i případy, kdy drží) a jak jsem již psal, stačí dokoupit tu Akasu. Stojí pár kaček a drží! :wink: A že si zástance neodmašťování? Klidně buď, já mu ale budu i nadále doporučovat to své.. :D

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Hlasitý PC
    od Lebedil » 09 zář 2024 21:34 » v Problémy s hardwarem
    8
    1981
    od Lebedil Zobrazit poslední příspěvek
    11 zář 2024 21:59

Zpět na “Problémy s hardwarem”