Poraďte program na úpravu a střih videa Vyřešeno
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Poraďte program na úpravu a střih videa
Stejně se těším. budu to mít levnější snad bude (asi jo) upgrade.
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540
Jo, taky se těším... Které funkce to má navíc od 14? Je tam toho vypsaného dost, ale nevím, co z toho má už 14...
--- Doplnění předchozího příspěvku (17 Úno 2011 19:29) ---
Co s tou instalací Nera? Dá se to pak bezproblémů odinstalovat? Chce to instalovat plno součástí - když už mi to do PC naházelo asi 10 programů Nero (instalace ani ne ve čtvrtině), tak jsem to přerušil. Musím instalovat i ty ClipArt VideoTheme ajanevimcovsechno packy? Nechci zbytečně zanášet PC daty...
--- Doplnění předchozího příspěvku (17 Úno 2011 19:29) ---
Co s tou instalací Nera? Dá se to pak bezproblémů odinstalovat? Chce to instalovat plno součástí - když už mi to do PC naházelo asi 10 programů Nero (instalace ani ne ve čtvrtině), tak jsem to přerušil. Musím instalovat i ty ClipArt VideoTheme ajanevimcovsechno packy? Nechci zbytečně zanášet PC daty...

- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Když si to nenainstaluješ nebudeš mít vše co program nabízí. Důležité to není, ale pro prozkoumání programu ano. Jinak se oddinstalace neboj.
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540
Který z těch programů má funkci v libovolných úsecích plynule ztlumit hudbu třeba a 50 % a zesílit video?
Jinak jsem to vyzkoušel, kromě toho Nera. Má vůbec něco navíc od těch dalších?
Pinnacle se mi zdá, že nemá tolik přechodů, které by se mi líbily, ale některé zas jo... PowerDirector zatím vede. Hlavně to ovládání, cena... Dá se v tom to posouvání fotek?
Jinak jsem to vyzkoušel, kromě toho Nera. Má vůbec něco navíc od těch dalších?
Pinnacle se mi zdá, že nemá tolik přechodů, které by se mi líbily, ale některé zas jo... PowerDirector zatím vede. Hlavně to ovládání, cena... Dá se v tom to posouvání fotek?
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
To s tím tlumením hudby, zesilovním hlasitosti videa umí všechny tři programy. Ano PowerDirector je jak už jsem psal nejlepší. To NERO má lepší vytváření DVD, všechny vypalovací funkce všeho možného, přehraje vše i to co nezvládne např. VLC. Mimochodem včera jsem potřeboval z DVD souborů uložených na HDD vzít vieostopu a zkrátit. Lepší program než Nero na to není. Pinnacle to třeba vůbec neumí.
Velice mě překvapil ten Corel fakt jednoduchost, síla, velké možnosti, přijatelná cena. http://www.sw.cz/digitalni-video/uprava ... io-pro-x4/
Můžu se pochlubit? Powerdirector a Pinnacle. Dělal jsem to v obou.
Velice mě překvapil ten Corel fakt jednoduchost, síla, velké možnosti, přijatelná cena. http://www.sw.cz/digitalni-video/uprava ... io-pro-x4/
Můžu se pochlubit? Powerdirector a Pinnacle. Dělal jsem to v obou.
Super!

A má ten Corel demo? Co to mí navíc? U toho PowerDirectoru mě štvou ty fotky. Neumí je to pořádně zpracovat a už vůbec hýbat s nimi.

A má ten Corel demo? Co to mí navíc? U toho PowerDirectoru mě štvou ty fotky. Neumí je to pořádně zpracovat a už vůbec hýbat s nimi.
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Umí s nimi hýbat. Vlož foto do projektu. poklepej na něj a vyskočí ti editor. V druhé záložce máš dráhy pohybu.
Umí i více. Např.
http://www.facebook.com/video/video.php ... 3&comments
Corel demo má. Nyní využívám plnohodnotné demo X3.
Umí i více. Např.
http://www.facebook.com/video/video.php ... 3&comments
Corel demo má. Nyní využívám plnohodnotné demo X3.
Není to video i jinde? Jsem jeden z mála odpůrců Facebooku, takže ho nemám 
--- Doplnění předchozího příspěvku (02 Bře 2011 14:07) ---
--- Doplnění předchozího příspěvku (02 Bře 2011 14:13) ---
Jak se to tam dá přiblížit (ta fotka)? Pořád mi to jenom nějak posouvá.

--- Doplnění předchozího příspěvku (02 Bře 2011 14:07) ---

--- Doplnění předchozího příspěvku (02 Bře 2011 14:13) ---
Jak se to tam dá přiblížit (ta fotka)? Pořád mi to jenom nějak posouvá.
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Není. Když někdo poradí jak ho přivést sem tak bude i tady. Znova uploadovat to samé na youtube se mi fakt nechce.
Tím ses ale Powerdirectoru dotknul, že s fotkama neumí. Zde máš video jen ukázku co také mimochodem lze. Je to sestavené pro účely použití jako plochu DVD menu. Použité jsou běžné vánoční obrázky z internetu. Pro účely veřejné prezentace bez hudby.
Na tvou otázku.
Vlož foto do projektu a klikni na panáčka vlevo. (viz. screen)
Tím ses ale Powerdirectoru dotknul, že s fotkama neumí. Zde máš video jen ukázku co také mimochodem lze. Je to sestavené pro účely použití jako plochu DVD menu. Použité jsou běžné vánoční obrázky z internetu. Pro účely veřejné prezentace bez hudby.
Na tvou otázku.
Vlož foto do projektu a klikni na panáčka vlevo. (viz. screen)
- Přílohy
-
- pd.jpg (33.88 KiB) Zobrazeno 685 x
OK, už jsem to tam našel. Přesně to jsem potřeboval. Teď už jsem skoro rozhodnutý do toho jít. Víš o něčem, co má Pinnacle opravdu výrazně lepší? PowerDirector se mi zdá, že má jednodušší ovládání, příjemné prostředí, super efekty i přechody, časová osa, cena - zkrátka super... Co umí navíc ten Corel a Nero (kromě DVD menu)?
Nevíš o nějakých studentských licencí na video software?
Nejnovější verze PowerDirectoru je 9? Kdy asi tak vyjde 10? Jak často má nové verze? Asi bych si na ní počkal...
--- Doplnění předchozího příspěvku (02 Bře 2011 15:53) ---
A jak se liší verze Deluxe a Ultra?
Nevíš o nějakých studentských licencí na video software?
Nejnovější verze PowerDirectoru je 9? Kdy asi tak vyjde 10? Jak často má nové verze? Asi bych si na ní počkal...
--- Doplnění předchozího příspěvku (02 Bře 2011 15:53) ---
A jak se liší verze Deluxe a Ultra?
- Marfy
- Moderátor
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Mám doma jak Pinnacle Studio 14 tak Cyberlink Power Director 7 a osobně se mi lépe pracuje s tím Power Directorem.Má i více funkcí a je dost rychlý.Jen mám v poslední době problémy stříhat v něm fullHD video z foťáku.To se mi v okně náhledu seká.U Pinnacle Studio mi vadí právě to okno s přehrávaným videem,které je hrozně malé a já tak nevidím přesně kde chci stříhat nebo vložit přechod.To u Power Directoru nehrozí.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Marfy: To malé okno mi osobně nikdy nevadilo. Vidím tam dost. Malé mi nepřipadá a v Power Directoru i Corelu jej mám v podobné velikosti. A nezvětšuji jej. Asi to bude individuální. Hlavně Pinnacle má velkou výhodu v tom, že pomocí scrollovacího kolečka jdu postupně po jednotlivých snímcích. U powerDirectoru to nejde a posunovat časovou osu kurzorem po snímku fakt nejde. Pokud to lze udělat jinak, rád se poučím.
Superior:
Director verze 9 vyšla v prosinci. Novou verzi dříve než v prosinci asi očekávat nelze. Podle mě dlouhá doba. Jaké má Nero výhody kromě DVD menu? Už jsem je jednou psal, přečti si je v příspěvku nahoře znova. Jinak to závratné výhody (v HD videu) nemá.
Pinnacle je výrazně lepší podle mě jen v kolážích a to se vzhledem k možnostem pipu u PD jako výhoda Pinnaclu považovat nedá i když jsem rád, že mám to i ono. Pinnacle má oproti Powerdirector a Corel daleko horší hudební doprovody. Přijde mi to u něj jako polyfonní vyzvánění. Nikdy jsem to také nepoužil
Navíc PowerDirecotr tuto lepší hudební knihovnu celkem často aktualizuje.
Corel je podle mě něco mezi tím a tím. Do trojice či čtveřice programů je to výborné, ale jinak nevím. Stále jej pouze testuji a detailní informace dodat nemůžu. Dělám v něm minimálně. To bych na něm musel dělat několik měsíců a to se zatím neděje. Mimochodem obsahuje něco jako koláže u Pinnaclu. Zatím to jen prozkoumávám. Je jich tam dost + další ke stažení a nedávno se ke stažení objevily další. Na to, že je to demo, líbí se mi tento přístup a tyto koláže animačky vapadají velice pěkně a jsou včetně výborného zvukového doprovodu. Ten se dá samozřejmě změnit.
Verze delux je omezena tím, že není možné pracovat s HD videem AVCHD kodeky apod. Více zde: http://data.sw.cz/sw/extranet/powerdirector9.pdf
Superior:
Director verze 9 vyšla v prosinci. Novou verzi dříve než v prosinci asi očekávat nelze. Podle mě dlouhá doba. Jaké má Nero výhody kromě DVD menu? Už jsem je jednou psal, přečti si je v příspěvku nahoře znova. Jinak to závratné výhody (v HD videu) nemá.
Pinnacle je výrazně lepší podle mě jen v kolážích a to se vzhledem k možnostem pipu u PD jako výhoda Pinnaclu považovat nedá i když jsem rád, že mám to i ono. Pinnacle má oproti Powerdirector a Corel daleko horší hudební doprovody. Přijde mi to u něj jako polyfonní vyzvánění. Nikdy jsem to také nepoužil

Corel je podle mě něco mezi tím a tím. Do trojice či čtveřice programů je to výborné, ale jinak nevím. Stále jej pouze testuji a detailní informace dodat nemůžu. Dělám v něm minimálně. To bych na něm musel dělat několik měsíců a to se zatím neděje. Mimochodem obsahuje něco jako koláže u Pinnaclu. Zatím to jen prozkoumávám. Je jich tam dost + další ke stažení a nedávno se ke stažení objevily další. Na to, že je to demo, líbí se mi tento přístup a tyto koláže animačky vapadají velice pěkně a jsou včetně výborného zvukového doprovodu. Ten se dá samozřejmě změnit.
Verze delux je omezena tím, že není možné pracovat s HD videem AVCHD kodeky apod. Více zde: http://data.sw.cz/sw/extranet/powerdirector9.pdf
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 9
- 6186
-
od jval
Zobrazit poslední příspěvek
04 bře 2025 20:41
-
- 9
- 2727
-
od falco_dee
26 led 2025 18:25
-
-
PC pro střih 4k videa - konzultace vybrané sestavy
od Karkulinn » 07 led 2025 18:43 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 2
- 1234
-
od Karkulinn
07 led 2025 20:17
-
-
-
Jaký program pro zpracování videa je nejlepší?
od zuzana3 » 13 kvě 2025 08:48 » v Programy ke stažení - 7
- 6229
-
od buchtik
14 kvě 2025 12:20
-
-
- 13
- 11267
-
od JuRas