Odstínění myši od statické elektřiny Vyřešeno

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Odstínění myši od statické elektřiny

Příspěvekod guest » 03 dub 2013 17:12

Nedostává ráno od topení, ale o topení se vybíjí a ten výboj cítí.

Reklama
Uziv00

Příspěvekod Uziv00 » 03 dub 2013 17:12

7 V není napětí, které by ti dalo ránu. na tom multimetru prostě zůstane nějaká hodnota.

Funstorm007
Level 5
Level 5
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod Funstorm007 » 03 dub 2013 17:15

Já s tim stejně ale asi nic neudělam. Ten byt není můj, takže tu můžu akorát nadávat. Potřebuju nějaké reálnější řešení pokud možno. :D Těch cca 7V se tam prostě objevilo ve chvíli výboje. Předtím nula a těsně po tom také....

LaB
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod LaB » 03 dub 2013 17:21

Takže si myslíte, že je vážnně reálný, aby se nějakým způsobem nabil statikou, pak se vybil přes plastovou myš a tím shodil počítač? To mi přijde trochu přitažený za vlasy...

Uziv00

Příspěvekod Uziv00 » 03 dub 2013 17:23

No pokud bys dělal ten pokus s hrncem - pak bys mohl zkusit ten hrnec připojit drátem na topení a ruku přiblížit k tomu staniolu. Měl by se přitáhnout, nebo oddálit. 230 V v síti by na přiblížení / oddálení rozhodně nestačilo.
Statický výboj má na elektroniku rozhodně vliv. A může způsobit i zničení obvodů. kromě toho, se výbojem vytvoří i elektromagnetický implus, který se může na nějakém drátu nakmitat a tím se na něm vytvoří napětí.
Naposledy upravil(a) Uziv00 dne 03 dub 2013 17:25, celkem upraveno 2 x.

spini11
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod spini11 » 03 dub 2013 17:24

laB také si říkám ale stejně je to divné jak je propojené
***** SZ nejsou soukromá poradna! Ptejte se na fóru, víc hlav, víc ví!*****(Blue Spirit)

Funstorm007
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Funstorm007 » 03 dub 2013 17:31

No vy si snad myslíte, že si z vás dělám srandu ne? Tak ať si tu někdo najde to staré téma, kde jsem ty výpadky myši už jednou řešil, já ho nenašel. Myš sice plastová je ale výboj prochází místem, kde je mezi plasty mezera a co je pod tím nevím...

guest

Příspěvekod guest » 03 dub 2013 17:35

Však už si dostal x odpovědí, že je to statická. Co více očekáváš? Napadlo tě třeba vzít si na zkoušku jinou židli apod.?

peyrac10
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod peyrac10 » 03 dub 2013 19:10

Některým lidem se špatně radí:
Včera ve 22:49 tu píšu o dvoužilové prodlužovačce a dnes v 15:00 Funstorm007 objevil Ameriku: "Nemohla by to dělat neuzmněná prodlužovačka?" :twisted:
Mmch, i zdroj pro ntb musí být uzemněn, právě kvůli možnosti vzniku VN náboje činností vf spínaného zdroje :smile:
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...

guest

Příspěvekod guest » 03 dub 2013 19:18

Zdroj uzemněný by být měl, ale nemusí. Klidně tam může /netvrdím že vždy bývá/ být dvoukolíková vidlice. A i když uzemněný je, pak je to na DPS, případně na jádru trafa /je-li/ kovové - to je ale historie a do nb vede jenom zdrojový konektor.

Ale to je celkem fuk. I kdyby, čistě teoreticky někde v té myši byla fáze, pak ho to takto kopat nemůže.

Navrhoval jsem zkusit jinou myš anebo jiopu židli, nevím kam to pokročilo, ale zatím je to ve stádiu dlouhého a skoro zbytečného dopisování.

Funstorm007
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Funstorm007 » 03 dub 2013 19:38

Mno pokud tedy myslíme to stejné, tak na od toho jsou na kabelech ty nefritové válečky snad ne? S tou jinou myší už jsem to říkal. Dělá to jen tato, jiná mi to ještě neudělala a dělá mi to tady, na NTB, kde sedím na otočné židli na kolečkách tak i daleko silněji na stolním PC v téže místnosti, kde je ale obyčejná dřevěná židle. A ne, jinou myš už tu nemám a další fakt kupovat nebudu. Tak jako tak nejspíš tu myš zkusím otevřít a podívat se co v tom místě vůbec je že to tu statiku tak přitahuje. Jen jsem chtěl vědět, jestli bych to třeba mohl něčím obalit a tím zabránit přeskočení výboje...

Hoff
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod Hoff » 03 dub 2013 19:39

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Výběr pracovní myši