Tak to vážně netuším, je opravdu možné, že je to problém ve Windows 8. Je tam diskový hostitelský řadič od Intelu, zkus tedy nainstalovat Intel Rapid Storage Technology.
K přístupu k disku pak bude používán ovladač uložiště od Intelu. Zkus také na chvíli pokusně vyhodit antivir, zda to nebrzdí jeho filtry.
Diskový oddíl před instalací jsi vytvářel pomocí instalátoru Windows? Je disk defragmentován?
Bezdůvodné zatížení HDD na 100%
- MiliNess
- člen BSOD týmu
-
Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Zatížení HDD
-každý má svou pravdu a ta se nemusí vždycky shodovat s tvou vlastní
-naše problémy jsou pouze v naší hlavě
-okolní svět není ani dobrý ani špatný, je mu zcela lhostejné, jestli existuješ
-nejdůležitější v životě je láska. Všechno ostatní jsou zbytečnosti
Antivirák nepoužívám, disk jsem defragmentoval a ano, win je nainstalovanej pomocí Windows instalátoru. Původně byl na notebooku nahranej Linux a co jsem zjistil, tak mám disk rozdělenej na 4 - 1) neviditelnej oddíl se jmenuje BOOT(asi 300mb) 2) je C - 700 gb, 3) hp_recorvery a(4 gb) 4) hp tools (2gb) - nemůže to na to mít nějaký vliv?
CPU: AMD Ryzen 5 3600 | RAM: Crucial Ballistix Sport LT Grey 16GB (2x8GB) DDR4 3000 | GPU: XFX Radeon RX 5700 DD Ultra, 8GB GDDR6 | SSD: Transcend MTE220S, M.2 - 1TB | CASE: Fractal Design Define S
- MiliNess
- člen BSOD týmu
-
Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Pokud by v něm byl disk s Advanced Format (4kB sektory) a byly by chybně zarovnány oddíly, může se zpomalit přístup k disku.
Instalátor Windows Vista a výše už to ale dělá správně. Tam tedy problém nebude.
Zkus ten RST od Intelu.
Instalátor Windows Vista a výše už to ale dělá správně. Tam tedy problém nebude.
Zkus ten RST od Intelu.
-každý má svou pravdu a ta se nemusí vždycky shodovat s tvou vlastní
Tak to nevim hele.. co teď koukám do správce úloh, tak mám 100% zátěž hdd a navrchu je Catalyst Control Center a nebo Hostitel místní služby..
přikládám screen z toho Intel Rapid storage, jestli z toho něco vyčteš O_o
přikládám screen z toho Intel Rapid storage, jestli z toho něco vyčteš O_o
CPU: AMD Ryzen 5 3600 | RAM: Crucial Ballistix Sport LT Grey 16GB (2x8GB) DDR4 3000 | GPU: XFX Radeon RX 5700 DD Ultra, 8GB GDDR6 | SSD: Transcend MTE220S, M.2 - 1TB | CASE: Fractal Design Define S
Zkoušel jsem teď nouzovej režim a i když v něm není v správci úloh položka HDD, přišlo mi, že se disk už nezatěžoval na 100%
btw chtěl jsem se zeptat, co by se stalo kdybych smazal ten skyrtej oddíl 0 boot(300mb) a ty další 2 oddíly - HP recorvery a HP tools..
btw chtěl jsem se zeptat, co by se stalo kdybych smazal ten skyrtej oddíl 0 boot(300mb) a ty další 2 oddíly - HP recorvery a HP tools..
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Odstraněním boot, nenaběhne OS a odstraněním recorvery zmizí instalačka OS.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Recorvery je ale obnova linuxu, který neplánuj používát. Takže HP_Recorvery a HP_tools bych se mohl teoreticky zbavit.
-
- Pohlaví:
Tak vytížení harddisků zjistíš třeba ze SideBaru, ale pochybuji, že něco takového ve Win 8 je ...

já ale nepotřebuju další programy / utility na zjištění zátěže. Co bych ale potřeboval, zjistit co vytěžuje ten hdd...
To SideBar samozřejmě umí ... po najetí myškurzoru nad kolonku DISK:

Hmmm... nainstaloval jsem si Windows 7 a hle, disk se najednou nezatěžuje, notebook je tižší - před tim neustále pracoval. Vyzkoušim doinstalovat všechny ovladače a uvidim, jestli se to zase začne zatěžovat.
BTW kde si stáhl ten SideBar?
BTW kde si stáhl ten SideBar?
Zpět na “Problémy s hardwarem”