Windows 8 - programy, které nebudou fungovat Vyřešeno
- Andrew98
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Windows 8 - programy, které nebudou fungovat
U nás pc ve škole je hrůza měly se kupovat nové pc, žáci dali návrhy do cenové relace. Skončilo to tak že škola koupila předražené Fujitsu, které byly jen pro učitele a my se štveme s Celeronama a Pentiem4. Já jsem si šibalsky našel ten nejsilnější s Quad2Core a dedikovanou grafárnou(u nás rarita). Minecraft naprosto bez žádných detailů rozjede na 45 fps. Ostatní hry jsem nezkoušel páč tam jdou tak Miny. A ohledně Win 8 to bude propadák a jestli půjdou všechny hry ze Steamu v pohodě na Linuxu, jasná volba!!!
Intel Xeon E3-1231v3 + SilentiumPC Fera 2
ASUS B85-PRO GAMER
Sapphire R9 270X Toxic Boost
Kingston HyperX Savage 16GB CL9 1600Mhz
Seasonic SS-620GM2 Evo 620W
Intel 520 120 GB + Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB
iiyama ProLite X2483HSU-B1
ASUS B85-PRO GAMER
Na Linuxu pujde jenom to, co nekdo predela - a toho moc nebude.
Serious Sam to ted bude jen proto, ze se snadno predela na Open GLv Linuxu.
Ciste Direct X hry podle me nikdy nikdo predelavat nebude, maximalne se pokusi nacpat do Steamu WINE. Ta prodejnost je tak spatna, ze by se to nikdy nezaplatilo, zvlast u Ackovych her ktere maji naklady v desitkach milionu (a musi se prodat nekolik milionu kopii)
S Linuxem budou pouze problemy - uz vidim, jak desitky tisic lidi volaji ze jim nejde Steam nebo nejaka hra a podpora to s nima resi, protoze "najdi si to na foru" nebo "zeptej se nekoho chytrejsiho" je v beznem svete neakceptovatelna odpoved.
Serious Sam to ted bude jen proto, ze se snadno predela na Open GLv Linuxu.
Ciste Direct X hry podle me nikdy nikdo predelavat nebude, maximalne se pokusi nacpat do Steamu WINE. Ta prodejnost je tak spatna, ze by se to nikdy nezaplatilo, zvlast u Ackovych her ktere maji naklady v desitkach milionu (a musi se prodat nekolik milionu kopii)
S Linuxem budou pouze problemy - uz vidim, jak desitky tisic lidi volaji ze jim nejde Steam nebo nejaka hra a podpora to s nima resi, protoze "najdi si to na foru" nebo "zeptej se nekoho chytrejsiho" je v beznem svete neakceptovatelna odpoved.
Řekná vám to takhle,i když používám windowsy léta,složby microsoftu se začínájí čím dál více propadat...První to u mě zazdil windows geniue advantage a který vám pořád kontroloval legálnost systému.Už opravdu dlouho uvažuju o přechodu do Ubuntu,protože začíná být čímdál více podporováno.Minecraft na něm jede,let's playe na něm taky natočím,pomocí wine si zapařím i SAMPko,takže mě i windows nic nedrží.S ovladačema se taky nebudu muset s*rát,takže takhle :-)
V Ubuntu vidím budoucnost.
Základní školy bych nekomentoval, jasný že tam budou nějaký rádoby počítače použitelný jen na Office, tam nemá smysl počítačovou techniku vůbec řešit.
Základní školy bych nekomentoval, jasný že tam budou nějaký rádoby počítače použitelný jen na Office, tam nemá smysl počítačovou techniku vůbec řešit.
Just Fucking Google It!
S ovladacema je na Linuxu mnohem vetsi prusvih nez Windows. Vzdycky kdyz nekde instaluju distro Linuxu, tak neco nefunguje - uspavani, wifina, zvuk (HDMI vystup pres GK), nejde instalovat ovladace ATI nebo Nvidia. Pripadne nejaky prusvih nastane po prechodu na vyssi verzi, kdy to pravidelne sejme vsechny moduly jadra. Vzdycky jsou to hodiny a hodiny experimentovani.
Linux bude mit na hry smysl, kdy na nem bude ekvivalent Direct X, ktery bude vsude shodny a bude povinne instalovanou soucasti systemu. Ubuntu je sice spravny krok k pouzitelnemu linuxu pro normalni uzivatele, ale ten kix se zmenou grafickeho rozhrani pri prechodu na tusim 11ku jim rozhodne nepomohl.
Co se tyce nahrady do firem - jako nahrada Windows lze pouzit pouze to, na cem funguje Microsoft Office. Aplikace, ktera umi to same (ne jen text a obrazky - ale vsechno) neexistuje.
Linux bude mit na hry smysl, kdy na nem bude ekvivalent Direct X, ktery bude vsude shodny a bude povinne instalovanou soucasti systemu. Ubuntu je sice spravny krok k pouzitelnemu linuxu pro normalni uzivatele, ale ten kix se zmenou grafickeho rozhrani pri prechodu na tusim 11ku jim rozhodne nepomohl.
Co se tyce nahrady do firem - jako nahrada Windows lze pouzit pouze to, na cem funguje Microsoft Office. Aplikace, ktera umi to same (ne jen text a obrazky - ale vsechno) neexistuje.
Ubuntu je fajn distro ale budoucnost bohužel vidím ve W8... Microsoft to narve do všech nových pc a většina lidí to bude používat... Jen doufám že se nerozhodnout někdy vymazat klasický desktop , to bych už asi fakt přešel na ubuntu... ale takhle to jde zatim vydržet , nikdo vás nenutí tu hrůzu nazývanou metro používat...
A s těmi ovladači je to fakt bída... já po instalaci ubuntu nemohl na net... chyběl ovladač na wifi kartu po instalaci toho ovladače se zhroutil celý linux
A s těmi ovladači je to fakt bída... já po instalaci ubuntu nemohl na net... chyběl ovladač na wifi kartu po instalaci toho ovladače se zhroutil celý linux

CPU: AMD Ryzen 5 3600
GPU: SAPPHIRE PULSE Radeon RX 580 8GB GDDR5
MB: MSI B450-A Pro
RAM: Crucial Ballistix 16GB (2x8GB) DDR4 3000
PSU: Be quiet! System Power 9 - 600W BN247
SSD: Intel SSD 660p, M.2 - 1TB
- Andrew98
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
Já jsem zastáncem Win 8 jen v tabletu jinak to dle mě nemá smysl.
Intel Xeon E3-1231v3 + SilentiumPC Fera 2
ASUS B85-PRO GAMER
ASUS B85-PRO GAMER
A to je problém ty ovladače stáhnout? Existujou nepodepsaný ovladače, ostatní potřebný ovladače jsou v aktualizacích.
A když je s něčím problém, tak skoro na každej problém existuje důkladně popsaný řešení, stačí jen hledat.
DirectX na linuxu je kravina, linux rozhodně nebude používat SW microsoftu.
Změna grafickýho prostředí není poviná, při aktualizaci ti vždy všechna grafická prostředí zůstanou, při čistý instalaci si je můžeš doinstalovat.
A Office mi bez problémů ve Winu běží, ale v linuxu máš předinstalovanej LibreOffice, pro někoho může být výhodou absence Ribbonu, já už jsem si na něj ale zvykl takže používám MS Office. Navíc Libre mi nějak pomalu startuje, ale to je můj problém, ne problém Libre.
A když je s něčím problém, tak skoro na každej problém existuje důkladně popsaný řešení, stačí jen hledat.
DirectX na linuxu je kravina, linux rozhodně nebude používat SW microsoftu.
Změna grafickýho prostředí není poviná, při aktualizaci ti vždy všechna grafická prostředí zůstanou, při čistý instalaci si je můžeš doinstalovat.
A Office mi bez problémů ve Winu běží, ale v linuxu máš předinstalovanej LibreOffice, pro někoho může být výhodou absence Ribbonu, já už jsem si na něj ale zvykl takže používám MS Office. Navíc Libre mi nějak pomalu startuje, ale to je můj problém, ne problém Libre.
Just Fucking Google It!
Ano, je to problem, a to problem velky. Protoze treba ciste na HDMI audio je asi tak 8 ovladacu, a cca 300 ruznych postupu jak ten zvuk zprovoznit. Ty hodiny trva jen zkouset jeden postup za druhym, pricemz se zjisti ze v polovine z nich je nejaka chyba, problem se zavislosti baliku a vsechny maji spolecneho to, ze problem nevyresi. Stazeni ovladacu vyresi problem ve Windows. Nebo instalace ovladacu na grafiku v Ubuntu - ve chvili kdy selze automatika, nejde to ani odinstalovat, ani preinstalovat a zase je to na nekolik hodin.
Az bude mit jeden problem jedno jasne reseni, ktere nebude spocivat v kompilovani zdrojaku, restartu systemu bez grafickeho rozhrani a prepisovani konfiguraku, tak se da mluvit o funkcnim reseni. Protoze po spatreni takoveho postupu ledi bezny bfu do kseftu pro Windows.
Open Office je hezka vec na domaci pouziti (delam v nem 10 let), ale neumi velice podstatne veci - vbs skripty. makra a ODBC ovladace.
Co se tyce Direct X na Linuxu - psal jsem ekvivalent Direct X, u ktereho je jiste ze aplikace napsana pro nej bude funkci i po 10 letech aniz by se musela jakkkoliv upravovat. Rok stary zdrojak na Linuxu uz vetsinou nejde skompilovat.
Az bude mit jeden problem jedno jasne reseni, ktere nebude spocivat v kompilovani zdrojaku, restartu systemu bez grafickeho rozhrani a prepisovani konfiguraku, tak se da mluvit o funkcnim reseni. Protoze po spatreni takoveho postupu ledi bezny bfu do kseftu pro Windows.
Open Office je hezka vec na domaci pouziti (delam v nem 10 let), ale neumi velice podstatne veci - vbs skripty. makra a ODBC ovladace.
Co se tyce Direct X na Linuxu - psal jsem ekvivalent Direct X, u ktereho je jiste ze aplikace napsana pro nej bude funkci i po 10 letech aniz by se musela jakkkoliv upravovat. Rok stary zdrojak na Linuxu uz vetsinou nejde skompilovat.
Jak jsem již psal tak jsem si ty ovladače stáhnul (právě ty neoficiální jelikož jiný neexistovali) a celej linux se zhroutil ,takže je to podle mě v celku problém...
Herní giganti se bouří proti Windows 8
Gabe se nelichotivě o Windows 8 vyjádřil minulý týden v rozhovoru pro server VentureBeat: „Myslím, že Windows 8 bude katastrofa pro všechny lidi v PC branži.“ Podle něj některé firmy přijdou o výdělky a jiné opustí trh úplně.
zdroj: http://www.novinky.cz/internet-a-pc/hry ... ows-8.html
Gabe se nelichotivě o Windows 8 vyjádřil minulý týden v rozhovoru pro server VentureBeat: „Myslím, že Windows 8 bude katastrofa pro všechny lidi v PC branži.“ Podle něj některé firmy přijdou o výdělky a jiné opustí trh úplně.
zdroj: http://www.novinky.cz/internet-a-pc/hry ... ows-8.html
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
Podle mě to zveličují... Zas taková hrůza ty osmičky nejsou...
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 6
- 1946
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
15 pro 2024 17:59
-
- 3
- 2563
-
od pee.tr
03 říj 2024 20:14
-
-
Na MS Outlook 2019 přestaly fungovat gmail účty Příloha(y)
od tazatel » 12 kvě 2025 13:02 » v Komunikace na internetu - 17
- 8847
-
od rhsCZ
14 kvě 2025 18:57
-
-
- 6
- 8218
-
od zeus