Všeobecná sekce pro témata a příspěvky z oblasti IT či témata z blízkých oborů. Sekce pro uživatele, kteří nenalezli pro svůj IT dotaz tu správnou sekci.
#ČHNT&M10085807570Další krásné čínské fantasy melodrama, tentokrát více pohádkové. Je možná láska mezi démonkou (tisíciletým obrovským bílým hadem (hadicí? )) a člověkem? Zelený had 2: Kouzelník a bílý had / Green Snake 2: The Sorcerer And The White Snake (Green Snake 2: Madame White Snake) (Green Snake 2: It´s Love) (Green Snake 2: The Emperor And The White Snake) / Ching Se 2: Bai She Chuan Shuo (白蛇傳說之法海)(白蛇传说之法海) (2011)
Žánr:fantasy romantické drama Původ:Čínsko - Hong Kongský film Podle knihy: Režie: Siu-Tung Ching Scénář: Charcoal Tan, Tsang Kan Cheung, Szeto Cheuk Hon Kamera: Kwok-Man Keung Hudba: Mark Lui
Hrají:Jet Li (kouzelník Abott Fahai) [47], Shengyi Huang (Bílý Had) [28], Charlene Choi (Zelený Had) [28], Chapman To (Toad Monster) [38], Suet Lam (Chicken Devil) [46], Wu Jiang (Turtle Devil), Vivian Hsu (sněžný skřítek) (Snow goblin) [35], Miriam Yeung (Rabbit Devil) [37], Wen Zhang (Neng Ren), Michelle Wai, Alfred Hsing (mnich), Raymond Lam (Xu Xian) [31]Dvě sestry - démoni, bílý a zelený had, se rozhodnou podívat blíže na svět lidí. Vezmou na sebe lidskou podobu. Každá ze sester se zaplete s jiným člověkem, ale oběma jim bude stát v cestě buddhistický mnich, který se domnívá, že je zde proto, aby držel svět lidí a démonů od sebe. Je přesvědčen o své pravdě, která se dozajista shoduje s učením Buddhy. Nebo se mýlí?Stará čínská legenda vypráví příběh kouzelníka, jež své poslání vidí v boji s démony. Jedním z těch démonů je i Bílý had, který se právě proměnil do krásné ženy, která se zamiluje do chudého bylinkáře ...
OBRÁZKY
ABBC3_SPOILER_SHOW
VIDEA
ABBC3_SPOILER_SHOW
INFO
ABBC3_SPOILER_SHOW
17.2.2015: UložTo * fráze: The Sorcerer and the White Snake (2011) [cz titulky] * čínsky, integrované české titulky
Naposledy upravil(a) X dne 19 zář 2017 02:17, celkem upraveno 13 x.
Žánr:fantasy romantické drama Původ:Hong Kongský film Podle knihy: Režie: Jingle Ma Scénář: Chi-Leung Law, Qianling Yang Kamera: Jingle Ma, Kwong-hung Chan Hudba: Peter Kam Hrají:Cecilia Cheung, Eric Tsang, Richie Ren Dej filmu sa sústredí na postavu Oniona, ktorý v detstve oslepol a onemel. V dospelosti Onion pracuje v nemocnici, kde sa zaľúbi do sestričky Autumn. Jedného dňa pozve Onion Autumn na rande. Keď dievča súhlasí, je bez seba od radosti, zakopne však o kameň a zrazí ho auto. Následne sa dostáva do neba, kde „náhodou“ vyhrá jackpot, spočívajúci v možnosti vrátiť sa na zem na dobu piatich dní s tým, že ho nikto nespozná. Po návrate medzi ľudí sa Onion snaží prihovoriť k Autumn, ale tá ho nespoznáva a hlboko trúchli nad jeho smrťou. Keď mu už na tomto svete zostáva len pár hodín, snaží sa urobiť všetko, aby mohla Autumn byť šťastná ...
OBRÁZKY
ABBC3_SPOILER_SHOW
VIDEA
ABBC3_SPOILER_SHOW
INFO
ABBC3_SPOILER_SHOW
13.3.2015: UložTo * fráze: Fly-Me-to-Polaris-komedie,-romantický--cz-titulky * čínsky, integrované české titulky
Naposledy upravil(a) X dne 19 zář 2017 02:18, celkem upraveno 13 x.
#ČHNT&M10085807570Tohle pro většinu nebude, spíš jen pro ty, co jsou zvědavý na 1. S dvojkou se to ani nedá srovnávat, že je to dříve natočené je znát po všech stránkách, jednodušší triky, horší srozumitelnost linie příběhu - možná jen pro evropana? Přesto mi to vyznělo (po složitých myšlenkových úvahách) jako obžaloba náboženství, v tomto případě budhismu ... Zelený had 1 / Green Snake 1 / Ching Se 1 (青蛇) (1993)
Žánr:fantasy romantické drama Původ:Hong Kongský film Podle knihy: The Teal (Green Snake) / Pik Wah Li Režie: Hark Tsui Scénář: Pik Wah Li, Hark Tsui Kamera: Chiu-Lam Ko Hudba: Hrají:Vincent Zhao Wenzhuo, Maggie Cheung, Joey Wang, Feng Tien Dvě duše hadů se přemění do ženských těl, aby mohly objevovat svět lidí. Starší z nich, Bílý Had (Joey Wang), se zamiluje do učence, zatímco Zelený Had (Maggie Cheung) hledá, co je to láska. Obě „sestry" se ve světě lidí pohodlně zabydlely, ale jejich idyla bude záhy narušena. Pronásleduje je totiž mnich (Vincent Zhao), jehož cílem je zničit všechny nelidské tvory ...
OBRÁZKY
ABBC3_SPOILER_SHOW
VIDEA
ABBC3_SPOILER_SHOW
INFO
ABBC3_SPOILER_SHOW
15.3.2015: UložTo * fráze: Green.Snake.1993.DVDRip.x264.2Audio.AC3.INT-NowOur * odkaz na titulky pod filmem * čínsky, české titulky
Naposledy upravil(a) X dne 19 zář 2017 02:20, celkem upraveno 13 x.
#ČHNT&M10085807570Trochu rozvláčný film z prostředí jihokorejské vesničky (a školy), s několika zvraty a zajímavým koncem. Občas divný střih - třeba při záchraně topící se Yun Hongyeon. Konec filmu jsem si musel pustit 10x znovu (v Gom Playeru kurzor doleva pro návrat o 10 sekund zpět), abych pochopil jak film skutečně skončil. Klíčová fotka je totiž skoro až do konce rozmazána. A pozor, musíte zhlédnout i celé závěrečné titulky, protože tam je pár dalších důležitých fotek. A to není všechno, po zkouknutí celého filmu i s titulky doporučuji pustit film znovu - pár úvodních sekund - protože teprve po celém filmu máte možnost pochopit těch pár prvních sekund ... The Harmonium in My Memory (Organ of My Heart) / Nae maeumui punggeum (내 마음이 풍금) (1999)
Žánr:romantické drama Původ:Jihokorejský film Podle knihy: Female Student (Ha Keum-chan - poloautobiografie) Režie: Young-jae Lee Scénář: Lee Young-jae Kamera: Jeon Jo-myeong Hudba: Cho Dong-ik
Hrají:Do-yeon Jeon, Byung-hun Lee, Mi-yeon Lee, Dae-yeon Lee, Mu-song Jeon, In Lee, Dong-young KimČerstvě vystudovaný mladý učitel Kang přijíždí do zapadlé vesničky. Nastupuje jako nový učitel do zdejší školy. Při pohovoru s ředitelem poznává další učitelskou posilu Yang Eunhee. Kang se ihned do této slečny zamiluje. Mají společný koníček - hudbu. Vzájemně si půjčují LP. Kang stále doufá, že jejich vztah nezůstane jen u přátelství. S tím se nechce smířit mladá dívka z vesnice Yun Hongyeon, která učitele tajně miluje. Kang je ale jejím třídním učitelem ...
OBRÁZKY
ABBC3_SPOILER_SHOW
VIDEA
ABBC3_SPOILER_SHOW
INFO
ABBC3_SPOILER_SHOW
17.3.2015: UložTo * fráze: Harmonium In My Memory (korean movie) cz tit * korejsky, integrované české titulky
Naposledy upravil(a) X dne 19 zář 2017 02:21, celkem upraveno 11 x.
#ČHNT&M10085807570Tohle zase pro většinu nebude (té bude postačovat zhlédnutí 4, která je dost zajímavá), jednička je přece jen starší, laciné jednoduché triky a určitá zmatenost v ději je znát ... A Chinese Ghost Story 1 (A Chinese Fairy Tale 1) / Sien Nui Yau Wan 1 (1987)
Žánr:hororové romantické drama Původ:Hong Kongský film Podle knihy: Režie: Siu-Tung Ching Scénář: Kamera: Hang-Sang Poon, Horace Wong Hudba: Romeo Diaz, James Wong
Hrají:Leslie Cheung, Ma Wu, Jing Wong, Wai Lam, Joey Wang, Siu-Ming Lau, Zhilun XueVýběrčí daní přijede do malého města, aby plnil svoji práci. Nikomu se dvakrát nechce poskytnout mu ubytování, takže skončí ve starém chrámu, kde prý straší. Tam potká taoistického šermíře, který jej varuje před nebezpečím, a krásnou dívku, do níž se zamiluje. Problém je v tom, že pověsti o strašení nelhaly a dívka je do toho očividně nějak zapletená ...
OBRÁZKY
ABBC3_SPOILER_SHOW
VIDEA
ABBC3_SPOILER_SHOW
SOUNDTRACK
ABBC3_SPOILER_SHOW
01 - The Gate / 楔子 0:00
02 - The Lost Road / 張國榮-路隨人茫茫(國語版) 2:01
03 - The Zheng Music Of The Night / 夜半琴聲 (小倩) 5:41
04 - Refuse The Dawn / 葉蒨文-黎明不要來(國語版) 8:10
05 - Under World / 陰界 11:19
06 - All The Way / 黃霑-道(國語版) 12:26
07 - The Dawn / 黎明 14:22
08 - Leaving / 離 15:50
09 - Life Journey / 張學友-人間道 17:13
10 - Intent / 意 19:43
11 - Run To Freedom / 奔 20:41
12 - All The Way / 張國榮(國語版) 21:53
13 - . / 普渡慈航 23:44
14 - Hero In Troubled Times / 亂世英雄 25:13
15 - Grab A Lovely Night / 曾慶瑜-抓一個溫馨晚上(國語版) 26:32
16 - The Aranya Temple / 蘭若寺 31:01
17 - Juo / 小卓 32:36
18 - Morning / 晨 34:41
19 - Vijnaptimatrata / 法相 35:23
20 - Kind Of Love / 情愫 36:51
21 - Butterfly / 小蝶 39:23
22 - The Ghost Wedding Banquet / 鬼宴 42:45
23 - Let Go / 捨 44:48
24 - Way, Way, Way / 張學友-道道道(粵語版) 45:32
48:33
INFO
ABBC3_SPOILER_SHOW
19.3.2015: UložTo * fráze: A Chinese Ghost Story(1987)+CZtit * zabaleno v raru, titulky přiloženy * čínsky, české titulky
Naposledy upravil(a) X dne 19 zář 2017 02:23, celkem upraveno 12 x.
#ČHNT&M10085807570Tohle znovu pro většinu nebude - doporučuji spíše podívat se na 4, toto je již starší kousek, ale o trochu lepší než jednička. V minulém díle se podařilo hlavní postavě najít ostatky své milé - démonky a přenést je ze zakletého místa do jejího rodného kraje, aby se znovu mohla reinkarnovat a narodit se. Setkají se a bude jim přát štěstí? ... To mimochodem dává naději na natočení 5. dílu, který by mohl pokračovat v podobném duchu. A Chinese Ghost Story 2 (A Chinese Fairy Tale 2) / Sien Nui Yau Wan 2: Yan gaan do (1990)
Žánr:hororové romantické drama Původ:Hong Kongský film Podle knihy: Režie: Siu-Tung Ching Scénář: Kamera: Arthur Wong Hudba:Hrají:Leslie Cheung, Jacky Cheung, Ma Wu, Feng Ku, Joey Wang, Michelle Reis, Waise Lee, Siu-Ming Lau
...
OBRÁZKY
ABBC3_SPOILER_SHOW
VIDEA
ABBC3_SPOILER_SHOW
INFO
ABBC3_SPOILER_SHOW
19.3.2015: UložTo * fráze: A Chinese Ghost Story II * čínsky, české titulky
Naposledy upravil(a) X dne 19 zář 2017 01:53, celkem upraveno 11 x.
#ČHNT&M10085807570Už jsem pomalu nevěřil, že by k tomu mohlo někdy dojít ... že bych mohl najít něco dokonalejšího, než je: Věčnost po které toužíš / Kimi Ga Nozomu Eien ... stalo se. Seriál (něco kolem 17 hod) Sněhová královna jsem zhltl za 2 dny (tedy spíš noci). Ona je ledová královna: bohatá, osamělá, krásná, chladná, drzá, oprsklá, necitelná ... budete ji zpočátku nesnášet. Během doby se postupně změní - těžko k uvěření, ale vždyť je to pohádka - bohužel to jako pohádka neskončí. I když je to dlouhé, nudil jsem se jen na 2 místech, jinak je to geniálně vymyšleno, vše postupně začíná do sebe zapadat a vynořovat se osudové propojení. I postavy nejsou statické a hloupé, dokáží se dobrat pravdy, někdy pomůže i náhoda (osud?) - takto to funguje často i v životě. V každém díle je něco smutného, co bude útočit na vaše city, většinou vždy něco jiného nebo z jiné roviny, někdy i několik věcí zároveň. Některý díl se bude skoro celý zdát pohodový, aby vás ke konci dostal. Je to vše krásně natočeno, opravdové umělecké dílo ...Ještě kolem poloviny seriálu jsem přemýšlel, jestli to dát v hodnocení nad Klasiku a Koizoru, nebo až pod ně, ke konci jsem si byl jistý, že je to za 100% a jasné první místo. Nejen já jsem přesvědčen, že nic lepšího v této kategorii jsem neviděl a už asi neuvidím ...On je 17tiletý student, geniální matematik, ona 14tiletá, "prcek" (technická poznámka: v Jižní Korei není naše věková hranice 15 let, ale 13 let). Potkají se náhodou, on ji zachrání před zlodějkami. Setkají se 2x, před třetím setkáním dojde k tragédii, která mu zabrání v setkání, ona se na schůzku vydá, i když ji čeká operace, ale nedočká se ... po 8 letech (25 a 22 let, 2. díl) se znovu potkají, ale už se nepoznají ... Sněhová královna / The Snow Queen / Nunui yeowang (눈의 여왕 ) (눈의 女王) (2006)
Žánr:romantické drama Původ:Jihokorejský seriál (1 x 80 min + 15 x 65 min) Podle knihy: Režie: Lee-hyeong Min Scénář: Yoon Eun-Kyung, Kim Eun-Hee Kamera: Hudba:Hrají:Bin Hyun, Yu-ri Seong, Ju-yeon Go, Ju-hwan Im, Ho-jin Cheon, Jae-won Kim, Du-shim Ko, Eung-soo Kim, In-yeong Yoo, Deok-moon Choi, Cheol-min LeeHLAVNÍ POSTAVY
ABBC3_SPOILER_SHOW
Hyun-Bin Han Tae-Woong
Go Ju-Yeon Yeo-Rin
14 let: Kim Bo-Ra
Sung Yu-Ri 22 let: Kim Bo-Ra
Matematický génius Han Tae-woong (Bin Hyeon) stretol ešte ako študent zvláštne dievča a hneď sa skamarátili. Tragická udalosť však ich priateľstvo predčasne ukončila. Stretli sa náhodou o veľa rokov neskôr ako druhotriedny boxer Han Duk-guk a namyslená mladá dáma z high society Kim Bo-ra (Yu-ri Seong), no už sa nepoznali ...CITACE
ABBC3_SPOILER_SHOW
- a je to tady! Zamilovala jsem se...Je to to nejkrásnější, co jsem kdy viděla a slyšela. Sedla jsem si a těšila se na to mistrovské dílo. Tentokrát jsem věděla, že to bude úžasné a proto jsem měsíce čekala na tu správnou chvíli, kdy si Sněhovou královnu pustím. Nejde ani slovy vyjádřit jak moc mě to dojalo. Tohle je pro mně láska... ////////A když jsem si říkala, že už nemůže být lépe, všimla jsem si detailu..v pokoji hlavního hrdiny na stěně visí plakát mého nejoblíbenějšího filmu If only. Ten byl dosud mým největším filmovým zážitkem. Teď je v porovnání s tímto skvostem jen malým obrázkem.- mám takový neodbytný pocit, že lepší seriál už neuvidím. Možná je to trochu unáhlené, protože to je můj první korejský seriál. Bin Hyeon je naprosto neuvěřitelný. To nejlepší je ale nádherný příběh, který mě dokázal na šestnáct hodin zarvat do sedačky a nepustit. Jako by v tu chvíli nic jiného nebylo. Tolik emocí jako tvůrci tohoto seriálu ze mě ještě nikdo nikdy nedostal a já jim za to děkuju.- tento seriál je úžasný a podľa mňa posunul kvalitu seriálu daleko za hranicu, kde bol doteraz. Nedá sa ani hovoriť o ňom inak ako v superlatívoch, pretože je po všetkých stránkach prakticky dokonalý. Má krásny príbeh o vzťahu dvoch veľmi zaujímavých mladých ľudí a je aj perfektne spracovaný s množstvom nečakaných veľmi pekných situácií a iných nádherných scén. A poteší aj každého, koho aspoň trochu zaujíma matematika. Veľmi veľkú pochvalu musím vyjadriť hereckým výkonom, ktoré podľa mňa nemajú absolútne žiadnu konkurenciu. Ani vedľajším postavám sa nedá nič vytknúť, ale hlavné duo ma úplne dostalo. Bin Hyeon aj Yu-Ri Seong nemajú žiadnu chybu. Ich každé slovo, pohľad, slza alebo akákoľvek emócia už ani nemôže byť dôveryhodnejšia. A v tom ich podporujú aj veľmi inteligentné dialógy. Najväčšiu pozornosť si zaslúži hlavne Kim Bo-Ra, ktorá sa svojim výkonom postarala o množstvo nezabudnuteľných scén. Nikdy nezabudnem na jej prechádzku pri mori, kde od Han Tae-Woonga žiadala topánky, na jej radosť z prvého snehu, na jej hru basketbalu a mnohé iné. Nedá sa nespomenúť ani nádherná hudba, ktorú predstavuje mnoho krásnych piesní a tiež je tu aj výborná vizuálna stránka. Súhlasím tu prakticky so všetkými komentármi, ktoré v ničom nezveličujú. Ako každý seriál, aj tento sa musel vyvíjať a tak aj ked´ sa mi už od začiatku veľmi páčil, ale o nejakom nadšení sa ešte hovoriť nedalo. Od štvrtého dielu ma ale maximálne pohltil a už som nemohol myslieť na nič iné. Povedal som si, že každý deň len jeden diel a tak sa na dobu sledovania tohto seriálu môj čas rozdelil na čas, ked´ Snow Queen pozerám a čas, ked´ na Snow Queen myslím a teším na daľší diel. Je milý, zábavný, ale hlavne emocionálne veľmi silný. A o poslednom diely môžem povedať, že nič silnejšie som nikdy nevidel. Nikdy by ma nenapadlo, že mňa, fanúšika skôr akčných seriálov tak veľmi dostane romantický seriál, ale aspoň vidno, že Ázia je po tejto stránke na úplne inej úrovni ako USA. V čase, ked´ som si myslel, že sa už úplne poznám prišlo niekoľko zásadných diel, ktoré ma veľmi ovplyvnili. Najprv to bol Tiger a drak, potom Fontána a teraz Snow Queen, ktorý otvoril daľšiu časť môjho srdca, ktorá bola doteraz zatvorená. Niečo takéto tu ešte nikdy nebolo a ani neverím, že by ešte mohol vzniknúť takto kvalitný seriál. Budem sa z neho ešte dlho spamätávať.- můj první jihokorejský seriál a zrovna jsem měla štěstí na takový klenot. Sledovat úchvatný, ale smutný příběh krásné Kim Bo-ra a sympatického Han Tae-woonga pro mě bylo velmi intenzivním zážitkem. Troufám si říct, že jsem ještě nic podobného neviděla a těžko ještě někdy uvidím. Zároveň si ale nejsem jistá, jestli ještě v budoucnu budu chtít The Snow Queen znovu vidět. Protože pocity, které ve mně sledování vyvolalo, byly až příliš silné a příliš bolestivé. Jeden z mála filmových zážitků, na který nikdy nezapomenu.- něco tak krásného jako tento seriál snad není ani možné... Skvělý příběh který rozhodně není natahovaný, skvělí herci (jak hlavní tak i ve vedlejších rolích), hlavně pak Ju-yeon Go je skvělá. Obávám se, že už nikdy lepší seriál neuvidím...- co k tomu mám říci? Tohle se prostě musí vidět. Jakmile jsem začal sledovat tuto sérii, stala se z toho závislost, nezajímalo mě nic jiného a naprosto mě to pohltilo. Příběh vás prostě vtáhne, výborné herecké výkony, kterým se nedá nic vytknout. Skvěle obsazená hlavní dvojice, která je magnetem seriálu. Vyníkající Bin Hyeon a hlavně excelentní Yu-Ri Seong. Určitě nejenom já jsem pocítil emoční devastující nálet, který mě zanechal totálně vyždímaného. Tuto sérii asi hned tak něco nepřekoná.- pro mě ten nejkrásnější seriál, jaký jsem kdy viděla. Nebudu zastírat, že to bude možná i díky tomu, že je to zároveň můj první asijský hraný seriál, bylo pro mě tedy něco naprosto nového vidět tak vyšperkovaných a emotivních šestnáct hodin a tehdy jsem si myslela, že je nedokáže nic předčít. Jsem si jista, že doba strávená s tímto seriálem byla kvalitnější, než kdybych zhlédla několik filmů. Překvapivá odhalení a částečně snobské prostředí možná vzdáleně připomenou latinskoamerické telenovely, skutečně ale jen vzdáleně. Opět se ukazuje obdivuhodná schopnost Korejců dokonale skloubit romantiku, smutek a vtip, díky čemuž člověk prožije rozličné emoce a ani na okamžik to nezavání trapností nebo křečovitostí. Čisté city, milý vtip, a přesto v nitru je ten nejhlubší smutek. Na něco takového nejde zapomenout.- začnu slabinama... mno... hmmm... tak samozřejmě by to mohlo být poněkud méně melodramatické a to včetně hudby, ale je to prostě korejský romantický seriál a tak se s tím asi musí počítat.. Jinak mě ovšem naprosto usadily herecké výkony snad všech herců, kterým věříte každý pohled a každou slzu, a hlavně neuvěřitelně charizmatická ústřední dvojice. Příběh, kvůli kterému jsem na 16 hodin zapomněl na okolní svět.- slovy nedokážu popsat, jak je tento seriál nádherný a zároveň velmi krutý pro mou romantickou duši. A nevím, jestli budu schopna se na něj někdy znovu podívat..- matematický génius Han Tae-woong, namyšlená dcera z bohaté rodiny Kim Bo-ra a boxer bez maturity Han Deuk-gu. Tři jména, dvě duše, jeden osud. A taky nádherný seriál. Say 'hello'...- já vím, že jsem zpočátku frflal. Vím, že jsem si stěžoval na telenoveloidní vizuál a nesnesitelnou postavu Bo-rai. Můj názor se ale v průběhu poupravoval a posledních pět šest dílů jsem neskutečně hltal a chtě nechtě musel svůj pohled přehodnotit. Nebývale silná závěrečná katarze se skutečně dostavila.- co jsem si to zase pustila?! Já, která se celý život smutným příběhům vyhýbala. Tohle je Nae meori sogui jiugae mezi seriály. Snad poprvé v životě jsem se bála posledního dílu a celou dobu jsem čekala na zázrak. Je to přece pohádka, ne? :^O Nějak nevím, co bych měla psát dál. Prostě jsem na šrot a ani k tomu nepotřebuju flašku něčeho ostřejšího. Jak Hyeon Bin tak i Seong Yu-ri byli úžasní, takže jsem jim věřila každé slovo a gesto. A nechtěla věřit, že vlastně "jenom" hrají. Děj nedrhnul snad ani na vteřinu. K tomu nádherný soundtrack... No nic, já fakt nemám slov, protože jak mě při sledování bolelo u srdce, to se popsat nedá. Jdu něco vyhodit z topky a zapsat se do fanklubu seriálu...- máločo s mojou mysľou, srdcom a slznými kanálikmi narobilo to, čo tento skvost. Veľmi silné emócie. Myslím, teda som si istá, že na tento seriál nikdy nezabudnem. Na záver možno ešte vyzdvihnem to čo tu už odznelo a to prenádherný príbeh, ktorý Vás nepustí, skvelé herecké výkony, Bin Hyeon fakt exceluje a úžasnú hudbu.- při sledování tohoto seriálu jsem neměl takový pocit, že by mělo jít o to nejlepší, co lze nalézt v korejských seriálech, takže docela chápu poměrně „umírněné“ hodnocení v některých komentářích. Ale….popravdě příběh, který čerpá z Andersenovy „Snow Queen“, mě totálně dostal. Musím uznat, že lepší příběh asi hned tak rychle neuvidím. Tak nádherně zadaptovat pohádku z pera mistra Andersena, který tvoří nádherné pozadí celého seriálu, bylo pro mě dokonalé blaho. Hlavní obsazení je bezkonkurenční, Bo-ra (Seong Yu-ri) i Tae-Woong (Hyeon Bin) a jejich povahové vlastnosti. Závěr je také naprosto dokonalý, i když je smutný, ale byla to výborná sázka na to, že konec nekončí happyendem, za to si autorů velmi cením. Jedinou vadou na kráse, co bych byl schopen vytknout, by byl soundtrack. Main theme byl sice ok, ale škoda, že nedokázali autoři více nabušit tuhle stránku seriálu, pak by to bylo na 120%. Celkově vzato, i když jsem si nemyslel v průběhu, že by tohle mohla být další z jedna mých srdcovek, tak se tak nakonec stalo. I když moje srdce bylo poměrně hodně zmražené díky okolnostem v real life, tak stejně jako Kayovo, tak i moje srdce nakonec roztálo alespoň tímto seriálem. Je to už pár dní, co jsem tento úžasný seriál viděl a nemohu ho vůbec dostat z hlavy, a to už něco znamená. Proto takové hodnocení a tím se ani nedivím, že tu někteří považují tento seriál za nejlepší.- jeden z najkrajších seriálov, aké som kedy videl. Asi od polovice som si bol istý, že to bude za 5*. Ide presne o ten typ kórejskej produkcie, ktorý mám najradšej a hoci bol dej predvídateľný prakticky od samého začiatku, vôbec mi to neprekážalo. Zatiaľ jednozačne najlepší kórejský seriál, s najlepšími postavami, aký sa ku mne dostal a som zvedavý, či ho niečo niekedy prekoná. Lebo latka je nastavená veľmi vysoko.
- ach, jaaaaaj! Toto ťažko len tak niečo prekona. Ak vôbec, niekedy...
- romanticky emocni masakr po korejsku... - o čem to je? On skromný matematický génius, tichý vstřícný. Ona na první pohled sobecká, rozmazlená, nedostupná, zbohatlická fiflenka. Klasická živná půda pro romantiku nejhrubšího zrna. Co já NATO? První díl, jsem odolával, v průběhu druhého jsem byl pohlcen. V pátem díle se mě do očí začaly nestydatě vkrádat slzy. Počínaje devatým dílem jsem řval jak tur před porážkou. Vrcholem bylo, když jsem mezi dvanáctým a třináctým dílem skouknul Transformers a celé finále probrečel.- nesnáším, když něco nádhernýho končí. A v tomto případě to platí snad tisíckrát. Snow Queen je snad ta nejkrásnější, a zároveň i nejsmutnější věc, kterou jsem kdy viděla. Skvělí herci, hudba a výborný scénář!- pochybuji, že ještě někdy u seriálu strávím tak krásných 16 hodin, jako v případě Snow queen.- TeenageTelenovela po korejsku, ve které diváky čeká emoční průjem v každé vteřině. Přesto mě to chytlo:) Bo-ra je nádherná a Han Tae-woong velice sympatický flegmatik:)
- dvěma slovy: Nádherné a smutné. Na tenhle seriál se snad ani zapomenout nedá.
- je to krásný, ale taky smutný. Nevim, jestli si to budu chtít dát i podruhý. - tak nevím, babičce vyčítám jak může koukat na serialy na Nově. A sám si sleduji korejskou telenovelu. Jenže ona je tak dobře natočená (hlavně úvodní film), kde nechybí emoce a zvraty jako v pěkným asijským filmu a ikdyž už od začátku víte jak to bude smutně končit, chcete znát obrácený příběh jak nakonec Káje našel Gerdu. A je skvěle obsazená s nádhernou hudbou.- môj prvý kórejský seriál a musím povedať, že lepšie som si ani nemohol vybrať. Stal sa meradlom, podľa ktorého posudzujem aj ostatné seriály tohto typu.
- tento príbeh jednoducho milujem! A vždy aj budem. Krása, som dojatý...
NÁVĚŠTÍ NA TITULKY (už přesně nepamatuji které jsem použil, doporučuji stáhnout všechny a otestovat): DF-Snow.Queen.Ep15.HDTV.XViD-SUN.Slo.srt
DF-Snow.Queen.Ep14.HDTV.XViD-SUN.Slo.srt
DF-Snow.Queen.Ep06.KOR.HDTV.XViD-SUN.Cze.srt
Snow Queen 07.srt
Snow.Queen.E04.DramaDownload.srt
Snow.Queen.E03.DramaDownload.srt
Snow.Queen.E01.DramaDownload.srt
titlky snow queen.rar (balík titulků) Snow.Queen.Ep01.Cze.srt
případně použijte alternativní (další titulky), na které jsem odkazoval, myslím že jsem to udělal u 10, kde jsem titulky musel o 2 sekundy zpomalit, ale proč nepoužít správné: Snow Queen 08 CZ (bez zpožďování a fungují i na Win XP).srt
Naposledy upravil(a) X dne 19 zář 2017 01:54, celkem upraveno 25 x.
Žánr:krimi romantické drama Původ:Jihokorejský film Podle knihy: Režie: Seung-wook Moon Scénář: Moon Seung-Wook, Kim Hee-Jae, Ha Myung-Mi, Jang Hyun-Sung Kamera: Kwon Hyuk-Joon, Choi Jin-Taek, Lee Sung-Han, Kim Hyun-Sung, Kim Do-Kyun Hudba:Hrají:Jae-hyeon Jo, Hyun-sung Jang, Ji-soo Kim, Ju-bong Gi, Je-moon Yoon, Hyo-seob Eom, Young-pil Kim, Kil-kang AhnNešťastné manželstvo a agresívny manžel ženie Yoon-hee do náručia Hyunga Juna, muža, ktorý je rozvedený, osamelý a má veľa dlhov. Okrem toho čelí dlhému zoznamu problémov v práci, a to iba preto, lebo nie je natoľko skorumpovaný ako jeho šéf ...
VIDEA
ABBC3_SPOILER_SHOW
INFO
ABBC3_SPOILER_SHOW
1.4.2015: UložTo * fráze: The Romance (korean movie) cz tit * korejsky, integrované české titulky
Naposledy upravil(a) X dne 19 zář 2017 01:55, celkem upraveno 11 x.
#ČHNT&M10085807570Skoro celý film je bláznivá ztřeštěná komedie, až nakonec se vše převrátí a dojde na romantické drama, asi jako v: Moje drzá holka 1 / My Sassy Girl 1 / Yeopgijeogin geunyeo 1 (엽기적인 그녀) (2001) - nebo v: 100 dní s panem arogantním / 100 Days with Mr. Arrogant (Ssagaji My Honey) (My Love Ssagajy) / Naesarang Ssagaji (내사랑 싸가지) (2004). Navíc se hlavní představitelé nemají rádi a dělají si všemožné naschvály. V hlavní ženské roli je: Geun-young Moon, tedy herečka z: Hříšný tanec 3: Nevinné kroky / Dirty Dancing 3: Innocent Steps (Dirty Dancing 3: The Dancing Princess) / Daenseoui sunjeong (댄서의 순정) (댄서의 純情) (2005) - velmi sympatická, roztomilá, maličká a xychtící se - spíše vypadající nerozhodně a nesměle, proto jsem s úžasem sledoval pár scén, kde si svého manžela pěkně podá ... a nejen jeho. Moje malá nevěsta / My Little Bride / Eorin shinbu (어린 신부) (어린 新婦) (2004)
Žánr:komediálně romantické drama Původ:Jihokorejský film Podle knihy: Režie: Ho-jun Kim Scénář: Sun-il Yu, Joong-hoon Jo Kamera: Seo Jeong-min Hudba: Choi Soon-shik, Choi Man-shik
Hrají:Rae-won Kim, Geun-young Moon, Jin-woo Park, Se-gyeong Shin, In-mun Kim, Bo-kyeong Kim, Jin-hee Han, Deok-hwan Ryu, Kyung Jin, Seon-young AhnKdyž si umírající dědeček postaví hlavu, začíná se teprve rozbíhat ta správná zábava: dědeček Bu-eon kdysi v mládí svému příteli slíbil, že jednou svoji vnučku provdá za jeho vnuka, nyní už čtyřiadvacetiletého Sang Mina, který se dámské společnosti rozhodně nevyhýbá a jehož jediným životním cílem nejspíše je neustále si Bu-eon dobírat. Po vlně protestů dojde násilně vytvořený pár k názoru, že nezbývá než k sňatku skutečně svolit. Svoje nechtěné manželství se ale takřka od začátku rozhodnou před okolím pečlivě tajit. Aby ne: Bu-eon je totiž pouze patnáct let.Budoucí učitel Sang-min se oženil se svou dávnou kamarádkou Bo-eun. Na tom by asi nebylo nic divného, kdyby hlavní náplní Sang-minova života nebyly alkoholové večírky se slečnami a kdyby patnáctiletá Bo-eun nebyla zamilovaná do sympatického nadhazovače Jeong-woa. Jenže umírající dědeček si tuto svatbu přál, s čímž Bo-eun po troše psychického nátlaku souhlasila a když Sang-minovi upravil otec basseballovou pálkou design jeho auta, tak i Sang-min svatbu odkýval. Má však takto násilně spojená dvojice šanci na lásku? Nebo, že by to tenkrát bylo nějak jinak?
OBRÁZKY
ABBC3_SPOILER_SHOW
VIDEA
ABBC3_SPOILER_SHOW
INFO
ABBC3_SPOILER_SHOW
4.4.2015: UložTo * fráze: My Little Bride.avi * v komentářích pod videem odkazy na titulky * korejsky, české titulky
Naposledy upravil(a) X dne 19 zář 2017 01:57, celkem upraveno 11 x.
#ČHNT&M10085807570 POZOR! MOŽNÉ PROZRAZENÍ KONCE - POPRAVDĚ SI ALE NEJSEM KONCEM ZCELA JIST
ABBC3_SPOILER_SHOW
Film, u kterého si nejsem tak zcela jistý jak vlastně skončil Stejně jako anime seriál: Elfí píseň / Elfen Lied / Erufen rito (エルフェンリート) (2004) >>> http://www.pc-help.cz/viewtopic.php?f=6 ... 0&start=19 - je konec trošku nejistý - jednu dobu díky přídavku k Elfen Lied jsem si myslel, že konec je tím dodatkem známý, ale později jsem zjistil, že onen dodatek patří mezi díly, a ne až na konec, takže je konec u Elfen Lied stále nejistý ... U tohoto filmu máte na výběr z těchto konců: špatný (zemřou oba a na konci se setkají jejich duše - mimochodem v zimní krajině z oné koule) - tento konec je asi nejpravděpodnobnější - hraje pro to více okolností, například návleky na nábytku v sídle. Další možný konec je ten, že to oba přežili - tento konec je ovšem nejslabší. A když jsem si pro jistotu po skončení pustil znovu kousek začátku, abych tomu možná přišel na kloub, tak tam hlavní (slepá) hrdinka si pro sebe myslí, že vidí věci co ostatní nedokážou ... takže další konec, který je z hlediska pravděpodobnosti asi někde uprostřed ... je ten, že on je mrtvý a ona se s ním (v duchu?) setká?
Hlavní hrdinka je mimochodem znovu Geun-young Moon: Hříšný tanec 3: Nevinné kroky*Moje malá nevěsta*Koncert zamilovaných. Láska je k ničemu / Love Me Not (Love Zero) / Sarangddawin pilyoeobseo (사랑따윈 필요없어) (2006)
Žánr:romantické drama Původ:Jihokorejský film Podle knihy: Love and Such Is Not Necessary Režie: Cheol-ha Lee Scénář: Cheol-ha Lee Kamera: Kang Chang-Bae Hudba:Hrají:Geun-young Moon, Ju-hyeok Kim, Ji-won Do, Goo Jin, Jae-yun Jo, Hyeon-jin Seo, Si-yeon Jeong, Min-ho Hwang, Cheol-gyoo Kang, Sang-geon JoJulian je klubový playboy, zloděj a notorický lhář, což ho také jednou dostalo do vězení. Když vyšel ven, zjistil, že mu před pár dny zemřel přítel a také, že dluží bezmála tři miliony dolarů. Na splacení dluhu má jen měsíc a tak mu přijde vhod informace, že jeho mrtvý přítel po smrti rodičů zdědil se svou sestrou polovinu velikého majetku. Rozhodne se vydávat za dlouho ztraceného bratra a tím snad získá peníze, které tak rychle potřebuje. Oklamat sestru, že je její bratr, by přeci pro tak dobrého lháře neměl být problém (hlavní hrdinka je slepá), čas ale neúprosně běží ...
OBRÁZKY
ABBC3_SPOILER_SHOW
VIDEA
ABBC3_SPOILER_SHOW
INFO
ABBC3_SPOILER_SHOW
5.4.2015: UložTo * fráze: Love Me Not (korean movie) cz tit.avi * korejsky, integrované české titulky * NEBO (2. VARIANTA): fráze: Love Me Not (2006) JK * korejsky, české titulky
Naposledy upravil(a) X dne 19 zář 2017 01:58, celkem upraveno 13 x.
#ČHNT&M10085807570Podle historických událostí. Goryeo = Korea, Yuan = Čína. Krvavé jatka u dvora korejského homosexuálního šíleného krále, napichování hlav na kůly, mučení, kastrace, ... na ásijské poměry překvapivé (a časté) zobrazení sexuálních (hetero) scén (žádné náznaky jak je tu zvykem), dokonce první je homolíbačka (fuj ), naštěstí ostatní akce tohoto druhu jsou jen náznakově ... Korejský král není kvůli svému zaměření schopen zplodit potomka (dědice trůnu) a proto pověří vrchního velitele své osobní gardy (svého milence), aby ho u královny (která pochází z dynastie Yuan) zastoupil. Velitel gardy a královna se do sebe ale ihned zamilují ... Zmrazená květina / A Frozen Flower / Ssanghwajeom (쌍화점) (霜花店) (2008)
Žánr:historické romantické drama Původ:Jihokorejský film Podle knihy: Režie: Ha Yoo Scénář: Ha Yoo Kamera: Choi Hyeon-ki Hudba: Jun-seok Kim
Hrají:In-seong Jo, Jin-mo Joo, Ji-hyo Song, Ji-ho Shim, Uk-hwan Yeo, Min-woo No, Jin-goo Yeo, Ju-hwan Lim, Joong-ki Song, Wook-hwan Yeo, Hyun Woo, In-beom Ko, Yong-gu Do, Hyeon-seong Lim, Tae-won KwonFilmový příběh je inspirován skutečnou událostí ze sklonku vlády dynastie Koryjo. Tato dynastie vládla v Koreji v rozmezí let 918-1392 a dala této zemi její mezinárodní jméno. Ambiciózní král již nechce být bezmocným vazalem provincie Jü-an ovládané mongolskými nájezdníky. V době intrik je celkem prozíravé vycvičit oddanou královskou gardu, která slouží k jeho osobní ochraně nejen před vlastní nespokojenou šlechtou. Vztahy s Jü-anským vládcem se rychle zhoršují – všichni totiž očekávají zprávu o početí následníka trůnu královou manželkou, jü-anskou princeznou ... Král bez dědice je bezcenným artiklem a tak dvorské intriky podporované Jü-anem den ode dne sílí.
OBRÁZKY
ABBC3_SPOILER_SHOW
VIDEA
ABBC3_SPOILER_SHOW
INFO
ABBC3_SPOILER_SHOW
10.4.2015: UložTo * fráze: A Frozen Flower * korejsky, integrované české titulky
Naposledy upravil(a) X dne 19 zář 2017 01:59, celkem upraveno 11 x.
#ČHNT&M10085807570Upgrade u: Sněhová královna / The Snow Queen / Nunui yeowang (눈의 여왕 ) (눈의 女王) (2006) >>> http://www.pc-help.cz/viewtopic.php?f=6 ... 0&start=73 - konvertoval jsem titulky u 8. dílu, takže se již výrazně neustále nezpožďují jako dříve a jsou bez problémů viditelné i na Win XP, více infa u nápovědy titulu ...
Naposledy upravil(a) X dne 19 zář 2017 02:00, celkem upraveno 10 x.
rád bych poprosil o návrh pro NTB do 18 000 Kč s Win 11 na školní práci, hraní nenáročných her, sledování youtube, filmu přes HDMI na TV a aby byl schopný fungovat alespoň 6 let.
Nebude v provozu 12h denně, ale nechci žádný Intel Celeron...
Poslední příspěvek
Celkově baterie u notebooků, které nejsou stavěny na ARM technologii, tak žerou. I vysoce prémiové.
Natož s 16 displejem.