Zdravím,
pokračuji v programování v C# na svém školním projektu a zasekl jsem se u řešení ukládání a načítání. Jelikož jsme se o tom neučili tak vůbec nevím jak mám problém vyřešit, potřeboval bych do souboru uložit nějakých 20 proměnných a následně zpětně načíst. Na internetu jsem bohužel všechny návody, které jsem našel nepochopil. Budu vděčný za každou pomoc.
Děkuji
SaveFileDialog a OpenFileDialog C# Vyřešeno
Re: SaveFileDialog a OpenFileDialog C#
Tak Open a SaveFileDialog je záležitostí WinForms. Stačí ho z nabídky přetáhnout na formulář a potom si ho ve vlastnostech ponastavovat.
Nedávno jsme dělali na jednoduchém textovém editoru v C#, takže tady mám i kód (ukládání s použitím StreamWriteru).
Dělaný to je pro richTextBox, ale není problém to upravit. Kód je dobrý vložit třeba do vytvořený události Click (tlačítko, položka v menu, ...).
A mám tady i načtení, jenže tam už je to jen pro richTextBox.
Snad to pomůže.
Nedávno jsme dělali na jednoduchém textovém editoru v C#, takže tady mám i kód (ukládání s použitím StreamWriteru).
Dělaný to je pro richTextBox, ale není problém to upravit. Kód je dobrý vložit třeba do vytvořený události Click (tlačítko, položka v menu, ...).
Kód: Vybrat vše
try
{
if (saveFileDialog1.ShowDialog() == DialogResult.OK)
{
StreamWriter sw = new StreamWriter(saveFileDialog1.FileName,
false, new UnicodeEncoding(true, true));
for (int i=0; i<richTextBox1.Lines.Length; i++)
{
sw.WriteLine(richTextBox1.Lines[i]);
}
sw.Close();
}
}
catch (Exception ex)
{
MessageBox.Show("Uložení souboru selhalo: '" + openFileDialog1.FileName + "': " +
ex.Message, Application.ProductName, MessageBoxButtons.OK,
MessageBoxIcon.Error);
return;
}
A mám tady i načtení, jenže tam už je to jen pro richTextBox.
Kód: Vybrat vše
try
{
if (openFileDialog1.ShowDialog() == DialogResult.OK)
{
FileStream fs = new FileStream(openFileDialog1.FileName, FileMode.Open, FileAccess.Read, FileShare.Read);
richTextBox1.LoadFile(fs, RichTextBoxStreamType.PlainText);
/*richTextBox1.LoadFile(fs, RichTextBoxStreamType.RichText);*/ //jen pro vyvolani chyby
fs.Close();
}
}
catch (Exception ex)
{
MessageBox.Show("Otevření souboru selhalo: '" + openFileDialog1.FileName + "': " +
ex.Message, Application.ProductName, MessageBoxButtons.OK,
MessageBoxIcon.Error);
return;
}
Snad to pomůže.
PC: AMD Vishera FX-6300|GA-970A-DS3|8 GB RAM|ASUS STRIX GTX 950 2G|Transcend SSD370S 256 GB & ST Bar. 7200.14 1TB|Seasonic SS-500ET-T3|W10 Pro 64b÷
Re: SaveFileDialog a OpenFileDialog C# Vyřešeno
Možná jsem to pochopil, asi si to první vyzkouším na nějaké lehké blbůstce a potom to když tak uzavřu. Děkuji za pomoc 

Zpět na “Programování a tvorba webu”