Aptio Setup Utility

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

TerPet
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Aptio Setup Utility

Příspěvekod TerPet » 22 led 2013 12:40

Ahoj, mám dotat, vyndala a zandala jsem baterku z netbooku a po zaptnutí se objevila jakási obrazovka Aptio Setup Utility, která má záložky Main, Advanced, Boot, Security a Exit a žádným způsobem nejde zmizet, takže se do počítače nedostanu, mám Asus EEE X101CH a W7, prosím o radu co s tím, předem díky.

Reklama
Uziv00

Re: Aptio Setup Utility

Příspěvekod Uziv00 » 22 led 2013 17:32

Je to vlastně BIOS. vytažením baterie zřejmě došlo k vymazání nastavení. Zkus přejí do záložky Advanced, nastav položku SATA na AHCI mode. Poté přejdi na záložku Boot a zde nastav v menu Boot option Priorities položku Boot Option #1 na SATA + bude tam typ tvého disku. Poté přejdi na Exit a zde zvol Save Changes & Exit. Počítač by měl naběhnout.
Pokud by se tak nestalo, změň nastavení v záložce Advanced položka SATA na Native IDE mode.

TerPet
nováček
Stav:

Příspěvekod TerPet » 22 led 2013 22:15

Tak pokud dám Advanced, jsou tam čtyři možnosti:Start Easy Flash- to nic nedělá, dál CPU Configuration- tam se dá změnit pouze položka Limit CPUID Maximum a to z Enabled na Disabled, pak je tam IDE Configuration-SATA Controler-zase jen Enabled a Disabled, Configure SATA as- jde AHCI nebo IDE (to když nastavím a vrátím se do záložky Boot, tak tam Boot option Priorities není vysvícené a nejde nic nastavit a to ani když je nastaveno to IDE, tam jde měnit pouze Full Screen Logo a Express Gate z Enabled na Disabled), pokud dám rovnou záložku Exit a Save Changes and Reset (save changes and exit tam není) pouze problikne brazovka, chvíli je tam logo Asus a to Aptio je tam znovu.

zeus
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod zeus » 22 led 2013 22:29

Je videt disk v zalozce Main? Takto se nove BIOSy chovaji, pokud nenaleznou zarizeni, ze ktereho by spustily system. Nemoznost menit prioritu bootovani me v tom spise utvrzuje.
Nejspis te ceka reklamace kvuli vadnemu disku.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

TerPet
nováček
Stav:

Příspěvekod TerPet » 22 led 2013 22:50

Tam jsou položky Asus EEE PC ACPI BIOS
BIOS Version 0701
Build Date 03/08 2012
E Firmware Version EPCE-022
CPU Information
Intel(R) Atom(TM) CPU N2600 @ 1.60GHz
Speed 1600 MHz
Count 2
Memory Information
Total Memory 1200 MB
System Date (datum)
System Time (čas)
Access Level Administrator
Tak nevim, ale disk asi není ani jedno což?

Uziv00

Příspěvekod Uziv00 » 23 led 2013 09:42

Nemyslím si. Zde třeba taky disk není, ale bootování ze SATA nabízí. http://www.madshrimps.be/articles/artic ... z2ImgsNkBg netbooky nejsou standardní stroje.
Vzhledem k tomu, že tazatelka neudělala nic jiného, než že vytáhla baterku, nevidím důvod, proč by při takové operaci měl odejít disk. Navíc je to SSD.
Co ještě můžeš zkusit je, pokud máš kamarádku se stejným netbookem, při startu jejího netbooku stisknout F2 a zkusit nastavit stejné položky stejně.

TerPet
nováček
Stav:

Příspěvekod TerPet » 23 led 2013 11:44

No tak nevím jak se mi to povedlo, ale teď tam mám pro změnu Artheros Boot Agent Configuration Menu, kde můžu nastavit Network Boot Protocol-PXE, Show Config Message- Enable a Show Message Time- 3 Seconds...někde jsem vyčetla že takhle to nastavené má být, ale pokud dám F4 pro Save/Quit skocí tam spousta nápisů jako Check cable connection!PXE-M0F: Exiting Intel PXE ROM.Reboot and Select proper Boot device or Inset Boot Media in selected Boot device and press a key_

zeus
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod zeus » 23 led 2013 11:50

Jeste nam napis, co mas v zalozce Boot pod Option #1 az #3 + odentruj Hard Drive Priorities, ale disk to nejspis opravdu nevidi.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”