Nová CASE + GRAFIKA | Sestava Vyřešeno

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

kupjec
Level 3
Level 3
Pohlaví: Muž
Stav:

Nová CASE + GRAFIKA | Sestava

Příspěvekod kupjec » 28 úno 2013 23:20

Dobrý den,

Mám mou aktuální sestavu:

Low-Profile RAM 2x (4+4gb)
Gigabyte Z77-DS3H
Intel i5-2500K + Artic Freezer REV.2

(Nevím co by ohledně velikostí ještě bylo rozhodující než RAM, Základní deska a chladič CPU)

Chtěl bych Vás požádat (Aktuálně mám: Crono Booster: MT-19) Ovšem příjde mi až zbytečně moc velká, (koupil jsem za 1600,-) stím že ji mám hned pod nohami a pokaždé co se rychleji otočím se židlí se mi povede "odtrhnout" přední masku case, vpohodě to jde zaklapnout, ale nemám zde to pravé "pohodlí", dále nejsem moc spokojen s reakcí startu a restartu a rychlostí otáček chlazení (vím že by šlo složitější cestou změnit) ale přišlo mi lepší se case zbavit (mám kupce za 1700,-)..
Myslíte že by jste mi pomohli najít case která by byla přesně pro mě? Stím aby tam byli boxy na HDD, ale také místo na ROM podobně jako je to v aktuálním Crono (kde je místa na rozdávání stím že má Z77-DS3H je maličká základní deska). Tuto základní desku nehodlám v nejbližší době měnit, ale to se nemusí dít u procesoru či jeho chladiče, takže bych byl rád aby v nové case byla možnost místa pro chladič NOCTUA pokud je tato možnost, dále mám grafickou kartu ke které obrázek či parametry velikosti nenajdu, ale vešla by se snad všude :) (Gigabyte gtx470) ale uvažuji o koupi nové grafické karty což je druhá část otázky, tak aby se tam také perfektně vešla. Case brát bez DPH nehodlám, ovšem to u grafické karty neplatí, chtěl bych se zeptat co říkáte na tuto: Sapphire HD7870 XT nebo pokud znáte nějakou lepší? ...

Můj výběr case a otázka jestli lepší plexisklo s krásným výhledem na mé HW a nebo to oželet a nechat tam děrkovaný plech na chlazení? A také u těchto dvou typů se ptám.. Dle mých požadavků ... Vejde se mi tam vše stím abych měl klidnou duši nebo budu muset HDD box vytáhnout?
Zalman Z9 U3 | Plexi
Zalman Z9 Plus

Takže otázka... Dle mých požadavků,

Neznáte nějakou krásnou CASE do 1700,- (s dph)
(s dostatkem místa pro velké chladiče CPU, kvalitním case chlazením (mohu dokoupit, jen ať je tam solidní místo), USB sloty, přinejlepším by se hodila čtečka karet ovšem není potřebná, boxy na HDD, místa na ROM, přinejlepším pěkný design - naposílejte vše - vybral bych si, a také s dostatkem místa pro případně novou grafickou kartu)

+ Grafickou kartu BEZ DPH do 5300,- kč?
(Jsem fanouškem NVIDIE ovšem má cenová relace se nevyrovná výkonnostní kategorii AMD Graphics, takže mi nevadí ani jedna z možností, ovšem byl bych rád kdyby dobře chladila a měla co nejlepší propustnost a kvalitní zpracování | chlazení)

Děkuji moc za jakékoli odpovědi či návrhy! :)
Sestava na mém profilu. | // Telefon: Nothing Phone (1) +Galaxy Watch Active 2

Reklama
cre4te
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Re: Nová CASE + GRAFIKA | Sestava

Příspěvekod cre4te » 28 úno 2013 23:50

Grafiku bych zvolil tuhle www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=1051K007K0000001PB8 je to drobek pres ale myslim ze ze vyplati priplatit si.

Odeslano pres Nokia 5530

Shinji-kun
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod Shinji-kun » 28 úno 2013 23:54

CASE : Z9 obyc je dobra volba. Na vnutornosti PC sa asi aj tak nepozeras,ked mas tu bednu pri nohach,takze je to podla mna zbytocne.Ja na mojom PC,mam vsetko bez LEDiek, dokonca som si prelepil LED na frontpaneli na disk a CPU, lebo ked v noci pozeram filmy,tak ma to blikanie vyrusuje.
Ak by si chcel dalsi navrh case tak napr. Corsair Carbide 300R+recenzia
GK: bez DPH od nvidie s kvalitnym chladenim do 5300 sa vopchas jedine do gtx 660. ale keby si pritlacil este 500kc tak mozes mat http://www.czc.cz/gigabyte-gtx-660-ti-ultra-durable-2gb/113305/produkt
na druhu stranu ale pretaktovana HD7870 sliape na krk 7950, ktora je vykonom zase o kus dalej...na tvojom mieste by som ale asi siel do gtx 660ti ak mas rad nvidiu :smile:

kupjec
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod kupjec » 01 bře 2013 00:43

@Shinji-kun | to máte asi pravdu, Z9 (ta základní) na tom bude nejspíš lépe také s chlazením. A ohledně grafik mi tuto XT verzi doporučil kamarád jako velmi výkonnou grafiku za úžasnou cenu, ano nad řadou gtx660 jsem také velmi uvažoval a jako kandidáta jsem volil velmi levnou klasickou (ne s čipem gtx670 neboli bez "Ti) MSi 660 TwinFrozr III 2gb, ale jak mi i kamarád (co mi doporučil 7870 XT) říkal že změna je život a že bych AMD měl vyzkoušet, řekl jsem si proč ne. Tudíž zde vězí otázka, je doporučená grafika dobrou volbou?

(V článku výše či VIZ zde: Sapphire HD7870 XT

warcraftan
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Příspěvekod warcraftan » 01 bře 2013 06:48

Nvidie do GTX 660, výše ne, jinak AMD=>čili HD7870, Sapphire má 24měs záruku, Gigabyte má 36měs záruku.
Zalmanka může být jak designově, tak i kvalitou chlazení min. dobře, stejně tak jako je to i u Corsair Carbide 300R, blbé u Zalmanky je to, že když budeš chtít mít přední USB v provozu, tak je musíš propojit se základní deskou, a ty mají porty až v zadu. dalo by se to vyřešit tímhle tím, ale jsou to další 200ky...Jsem pro Corsair.
"You don't need to say sorry, it's poker" Antonio Esfandiari
"Poker actually isn't about winning or losing, poker is about making a right decision" Doyle Brunson

mephisto92
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod mephisto92 » 01 bře 2013 08:37

2 roky či tri... Doma mám 6-šesť ročnu Sapphire :) Ja by som kúpil Sapphire...
1. Ryzen 5 / 16GB / GTX 1650 / 512GB SSD
2. Intel Xeon W3680 3.9Ghz/16GBRAM/GTX770/256GBSSD+2.5TBHDD
3. Macbook Pro 13" i5

kupjec
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod kupjec » 01 bře 2013 14:22

USB ze předu do základní desky nevadí, na mé aktuální mi to bere 2 SATA sloty -_-
V ničem nikdo nemá jistotu že by se ta gigabyte nepodělala po 3 letech a nebo Sapphire nevydržela dalších 8 :) (Aktuálně mám Gigabyte gtx470 a jede krásně ikdyž je cca 4 roky stará od výroby)

Takže bych měl volit Zalman Z9 Plus + Sapphire HD7870 XT

--- Doplnění předchozího příspěvku (01 Bře 2013 14:26) ---

A ještě dotaz,.. mám to brát spíše z Alzy nebo lépe CZC (levnější)?

ALZA: Case(1250,-) + Grafika(5000,-)

CZC: Case(1200,-) + Grafika(4700,-)

warcraftan
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Příspěvekod warcraftan » 02 bře 2013 11:11

A ještě dotaz,.. mám to brát spíše z Alzy nebo lépe CZC (levnější)?

To je snad na tobě jestli chceš nechat u jednoho více peněz, nebo to koupit levněji :D Pokud máš více sympatie k alze, tak kup od nich,..kupoval bych od czc
"You don't need to say sorry, it's poker" Antonio Esfandiari
"Poker actually isn't about winning or losing, poker is about making a right decision" Doyle Brunson

kupjec
Level 3
Level 3
Stav:

Re: Nová CASE + GRAFIKA | Sestava  Vyřešeno

Příspěvekod kupjec » 02 bře 2013 12:22

@warcraftan| To máte pravdu, ale zdali nevíte která služba je kvalitnější ohledně servisu apod. S CZC mám zkušenosti, a jelikož je levnější koupím od nich. Díky všem za vše a naschle. (Uzamykám theme)

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Koupě case
    od lucaso84 » 07 čer 2025 07:26 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    8
    2187
    od Cleric Zobrazit poslední příspěvek
    07 čer 2025 21:02
  • Single Fan vs Dual Fan a aka case?