Ahojte,
určitě se většina z vás setkala s "Hiren's BootCD x.x". Já bych si ho chtěl vypálit jako bootovací DVD, ale nějak se mi to nedaří. Popíšu vám svůj postup a budu rád za pomoc.
Stáhl jsem si .zip archiv s Hiren's BootCD x.x, rozbalil jsem ho a v něm byl .iso soubor. Tento .iso soubor jsem rozbalil do složky "aaa". Poté v Neru jsem vybral možnost vypálit bootovací DVD a obsah složky "aaa" vypálil na DVD. Poté jsem DVD chtěl vyzkoušet, a tak jsem vložil DVD a restartoval PC. DVD mi sice naběhlo, ale jen DOS příkazový řádek s promptem A:\ (mělo se obejvit úvodní tabulkové menu).
Kde dělám chybu a jak ji napravit? Hádám, že by to šlo napravit, kdybych to .iso vypálil na CD, ale CD bohužel nemám, mám jen DVDčka.
Vypalovací program mám Nero (asi v.6).
Díky
PS: vypálit iso. obraz CD na DVD jsem zkoušel, a nešlo to.
Hirens boot CD vypalit na DVD
-
- Level 1.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Hirens boot CD vypalit na DVD
Součástí zazipovaného „Hirense“ je (doufám dosud) i utilita pro vypalování. Žádné ISO nerozbaluj a spusť přilozený dávkový soubor (cmd).
Ten můj (používám staršího „Hirense“) se jmenuje BurnToCD.cmd a obsahuje příkaz Start "" BurnCDCC.exe /f /v /s=4 /i=Hiren's.BootCD.11.0.iso
Ten můj (používám staršího „Hirense“) se jmenuje BurnToCD.cmd a obsahuje příkaz Start "" BurnCDCC.exe /f /v /s=4 /i=Hiren's.BootCD.11.0.iso
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
Vypalit CD ISO na DVD jit musi, bezne palim ruzne image CD na DVD a funguje to vzdy (vcetne Hiren Boot CD)
Palim to v ImageBurnu
Palim to v ImageBurnu
-
- Level 1.5
- Pohlaví:
- Stav:
Myloš, tohle jsem taky zkoušel a po vložení DVD do mechaniky a spuštění utility, mi mechanika vyhodí DVD a program mi napíše, že mám vložit prázdný disk (a jsem si jistý, že disk je prázný).
petr22, tak já to teda zkoušel a nešlo mi to. Když jsem vložil DVD do mechaniky, v Neru jsem zvolil vypalování DVD -> vypálit obraz disku. Následně vložil .iso Hirens bootCD a dal pálit. Vyskočila mi hned hláška, že v mechanice je disk DVD a at tam dám disk CD. Toť vše.
S mechanikou nic není, pálil jsem DVD a i CD (když jsem je měl) a v pořádku všechno.
petr22, tak já to teda zkoušel a nešlo mi to. Když jsem vložil DVD do mechaniky, v Neru jsem zvolil vypalování DVD -> vypálit obraz disku. Následně vložil .iso Hirens bootCD a dal pálit. Vyskočila mi hned hláška, že v mechanice je disk DVD a at tam dám disk CD. Toť vše.
S mechanikou nic není, pálil jsem DVD a i CD (když jsem je měl) a v pořádku všechno.
Skus to v ImgBurnu
Vcera jsem palil CD ubuntu na DVD-R a funguje
Vcera jsem palil CD ubuntu na DVD-R a funguje
-
- Level 1.5
- Pohlaví:
- Stav:
Zkusil jsem to v ImageBurnu a jede to v pohodě (Nero mažu!). Díky za typ. Stejně by mě zajímalo, proč to nešlo tím přiloženým programem BurnCDCC.exe.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 2664
-
od Luk4579
Zobrazit poslední příspěvek
23 úno 2025 22:39