Notebook na zpracování a střih full hd videa
Notebook na zpracování a střih full hd videa
Zdravím,potřeboval bych poradit jaký notebook na zpracování a střih full hd videa z kamery.Používám pinnacle 14.Cena 20 00 kč.Našel jsem tady jenom notebooky na hry ale ty mě nezajímaj.V ceně bych rád i OS.Líbí se mi Lenovo Z580.Ale nechám si poradit od zkušenějších.
Naposledy upravil(a) Ltb dne 15 bře 2013 14:49, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Doplnění nadpisu
Důvod: Doplnění nadpisu
Re: Notebook
Vítej na PC-HELPu
Acer Aspire V3 nebo Lenovo IdeaPad Z580 . Jábych volil Acer, ale jenom kvůli rozložení kláves.
Acer Aspire V3 nebo Lenovo IdeaPad Z580 . Jábych volil Acer, ale jenom kvůli rozložení kláves.
Především: opravdu notebook? PC vyjde levněji, za stejnou cenu bude mnohonásobně výkonnější a vydrží ti déle, nemluvě o lepší konfigurovatelnosti.
Já bych volil taky Acer Aspire V3, ale tuhle konfiguraci. Místo i7 je tam i5 ale navíc je tam Full HD rozlišení, které je dle mého rozumnější na úpravu videa a bude znatelnější oproti rozdílu i5 x i7. :)
-
- Pohlaví:
Re: Notebook na zpracování a střih full hd videa
Stříhat video na notebooku je pitomost /ne že by to nešlo/.
Vím že stolní pc je lepší na úpravu videa ale kvůli prostoru jedině notebook.Počítám že tak jednou měsíčně se bude dělat video.Čistě domácí videa.Hry nehraju.Pak už jenom internet.To by notebook mohl pár let vydržet.O tom Acer Aspire V3 nepíšou zrovna dorý recenze, hlavně kvalita zpracování.
Tak nevím no. Měl jsem ho v ruce a neni špatně zpracován. Asi jako notebook za 20k. Pokud chceš kvalitu zpracování, tak to jedině Mac
. CO je fakt, že se snadno opatlá. Můžeš ještě volit ten Lenovo.

Zpracování videa je na úrovni nejnáročnějších her (100% vytížení procesoru/ů), takže ano, 2-3 roky by ti mohl notebook šlapat, než ho odvaříš ...
Tak budu objednávat Lenovo.Děkuji všem za názory.
OK. Zamkni prosím téma.
- Martab
- Moderátor / člen HW týmu
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
B3nny píše:Já bych volil taky Acer Aspire V3, ale tuhle konfiguraci. Místo i7 je tam i5 ale navíc je tam Full HD rozlišení, které je dle mého rozumnější na úpravu videa a bude znatelnější oproti rozdílu i5 x i7. :)
Tak konkrétně rozdíl i5 a i7q pozná, zvlášť u notebooku, kde i5 je "jen" dvoujádro s HT a i7q je čtyřjádro s HT (takže dostaneš "jednou tolik").
To fiti: I PC se dá poskládat tak aby nezabíral mnoho místa (Minitor s integrovanými repráky + klávesnice a myš a k tomu nějaká malá ITX case která nezabere mnoho místa).
Edit: Pokud to je teda záležitost pouze místa a nebude se to přenášet tak zvaž http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... SD010XPQ01 je to mnohem výkonnější než ten notebook.
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma
Přehled desktopových socketů a CPU
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma

Přehled desktopových socketů a CPU
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Jaký program pro zpracování videa je nejlepší?
od zuzana3 » 13 kvě 2025 08:48 » v Programy ke stažení - 7
- 6210
-
od buchtik
Zobrazit poslední příspěvek
14 kvě 2025 12:20
-
-
- 9
- 2718
-
od falco_dee