Zdravím,
mám problém s exportem dat z databáze v ACCESSu do EXCEL. Spočívá v tom, že databáze má přes 200000 řádků a stále se zvětšuje. Export jich ale dovolí pouze 65000 na jednou. Vzhledem k tomu, že tento převod dat provádím měsíčně, docela by se šikl nějaký inteligentní způsob jak všechny data převést najednou. Nedá se to vyřešit exportem pouze přírůstků, protože ve stávající databázi dochází k neustálým opravám dat a je tedy nutné neustále exportovat celou databázi.
Díky moc za pomoc
M. Bárta
ACCESS-export dat do EXCEL Vyřešeno
Re: ACCESS-export dat do EXCEL
Co to je za verzi Office?
Tohle omezeni mela tusim verze 2003
Tohle omezeni mela tusim verze 2003
Zdravím,
Já jsem to zkoušel na 2000, kolega mi tvrdí, že mu to dělá i na 2007. to ale nejsem schopný momentálně vyzkoušet, protože nejsem u databáze.
Já jsem to zkoušel na 2000, kolega mi tvrdí, že mu to dělá i na 2007. to ale nejsem schopný momentálně vyzkoušet, protože nejsem u databáze.
Zdravím, výstupní soubor by měl být typu xlsx a verze office min 2007. Nižší verze mají pouze 65000 řádek na list. Jestli se nemýlím.
V nizsi verzi nez 2007 nema cenu davat do Excelu vic jak 65.000 radek, protoze vic neumi. To co je pres proste urizne (aniz by na to upozornil).
Zdravím,
děkuji za info, zkoušel jsem ve 2007 export do xlsx a ořezává taky. Že je to standard u Office je mě jasný, říkal jsem si jenom jestli by nebyla možná nějaká utilitka ve VBA nebo samotném ACCESSu, díky kterým by se tento problém vyřešil. Popř. info o tom že Office2010 tento problém nemají.
Díky
M. Bárta
děkuji za info, zkoušel jsem ve 2007 export do xlsx a ořezává taky. Že je to standard u Office je mě jasný, říkal jsem si jenom jestli by nebyla možná nějaká utilitka ve VBA nebo samotném ACCESSu, díky kterým by se tento problém vyřešil. Popř. info o tom že Office2010 tento problém nemají.
Díky
M. Bárta
-
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Aby Access 2010 neořezaval musí se nastavit
http://office.lasakovi.com/access/tabul ... 000-radku/
typ souboru xlsx
http://office.lasakovi.com/access/tabul ... 000-radku/
typ souboru xlsx
Více o kancelářském balíku MS Office na http://office.lasakovi.com/ (Word, Excel, PowerPoint, Access, Outlook, Project, OneNote)
Tak jsem zkoušel export z Access 2007 i 2010 a víc jak 65000 řádků jsem vyexportoval.
Mám tedy vzorek jen s cca 100000 řádky.
A co to udělat obráceně. Importovat data do Excelu z Accessu?
K.
Mám tedy vzorek jen s cca 100000 řádky.
A co to udělat obráceně. Importovat data do Excelu z Accessu?
K.
Opět dobré den:-),
obráceně jsem ještě importovat nezkoušel, ale díky vašim postřehům jsem vyzkoušel export podle návodu od "pavel.lasak" a pustilo to všechny záznamy.
Tímto moc děkuji všem za pomoc, akorát bych se ještě chtěl zeptat jestli někdo můžete laikovy vysvětlit co znamená to
"Exportovat data s formátováním a rozložením", které nemám zatrhávat (a slepě zatrhával). Nedojde k nějakému nekontrolovanému ředění nebo deformaci dat?
Ještě jednou dík za pomoc a vyřešení.
obráceně jsem ještě importovat nezkoušel, ale díky vašim postřehům jsem vyzkoušel export podle návodu od "pavel.lasak" a pustilo to všechny záznamy.
Tímto moc děkuji všem za pomoc, akorát bych se ještě chtěl zeptat jestli někdo můžete laikovy vysvětlit co znamená to
"Exportovat data s formátováním a rozložením", které nemám zatrhávat (a slepě zatrhával). Nedojde k nějakému nekontrolovanému ředění nebo deformaci dat?
Ještě jednou dík za pomoc a vyřešení.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
iOS Export fotografii a videii
od Søren » 19 zář 2024 21:58 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení - 2
- 2748
-