Zdravím.
Vyskytl se u mě celkem zajímavý, nicméně velice otravný problém: když připojím joystick (Thrustmaster T.16000M) do (jakéhokoliv) portu USB, začnou se hry chovat podivně. V systému je vše ok, joystick rozpoznaný, zkalibrovaný, vše funguje jak má. Pokud ale spustím hru (Borderlands 2, Mass Effect), kurzor buď úplně chybí nebo se celá scéna točí v šíleném tempu a hra nejde ovládat. Když joy odpojím, vše je ok - to by zas tak nevadilo. Horší je, že když spustím nějaký simulátor (War Thunder, Il-2), dochází k extrémním propadům FPS (až ke 2FPS), tím se stává hra naprosto nehratelná. Děje se tak i v menu hry, kdy se zakousává kurzor myši. Při odpojení joye je vše opět v naprostém pořádku.
A nejlepší na tom je, že chyba není v joysticku - vyzkoušel jsem ho na NB, stejné hry, vše šlapalo, žádné propady FPS, žádné problémy s ovládáním u B2 nebo ME.
Co jsem zkoušel:
- odebrat joy ze systému, znovu přidat
- od/přeinstalovat ovladače
- vyčistil jsem zbytky nepoužívaných zařízení v registrech (pomocí USB Deview)
- aktualizoval BIOS
- zapojil do všemožných portů USB (i USB3)
Nic nepomohlo. Ani náznak zlepšení.
Joy mám cca rok, ale dlouho jsem ho nepoužíval (byl vypojený), naposledy krátce po koupi ve hře World of Warplanes, nějaké propady FPS tam asi byli, ale nejsem si jistý, přisuzoval bych to betě. Před tím jsem lítal se Saitekem Cyborg Evo a než umřel, vše bylo naprosto v pohodě.
Absolutně si nevím rady. PC funguje bez problémů, aktuální ovladače všech základní desky samozřejmě mám. Prostě když se připojí joy, hry se začnou chovat divně.
Ještě jsem si vzpomněl - u hry War Thunder jsem se díval při propadu FPS na vytížení procesoru a vždy to vyletělo (ne až na 100%), nevím, jestli to může mít nějakou souvislost.
Konfigurace: i7 2600k, Sabertooth, GTX670, W7Pro64
Má někdo nějaký nápad na řešení? Do reinstalu systému se mi nechce...
Připojený funkční joystick a podivné chování her:
Re: Připojený funkční joystick a podivné chování her:
Tak jsem se dnes rozhoupal a přeinstaloval systém a SVĚTE DIV SE, je to pořád stejný. WTF?!
Je teda problém na úrovni BIOSu?
Nikdo žádný nápad?
Je teda problém na úrovni BIOSu?
Nikdo žádný nápad?
Re: Připojený funkční joystick a podivné chování her:
No zkus ten joystick napíchnout někde jinde jestli to taky někde děla pokud ano je to joystickem a pokud ne něco v pc 

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 3021
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
20 pro 2024 20:06