Pc: notebook Toshiba A660 Satellite
Před pár měsíci mně začal systém hlásit, že došlo k závadě na hdd ať zálohuji všechny data, že brzy přestane fungovat hdd, stihnul jsem si na externí disk vytvořit bitovou kopii systému win.7, krátce potom už počítač nenajel, původní hdd toshiba MK6465GSX 640GB 5400ot. jsem vyndal, a koupil jsem si nový hdd WD Black Mobile, 750GB 7200ot., a zde nastává můj problém, nový disk jsem před vložením do notebooku externě připojil k jinému počítači vytvořil jsem na něm oddíl a potom naformátoval normálka na NTFS, vše vpořádku disk se točí šlape jak má, zapoji jsem ho proto do notebooku, ale nastal problém vtom, že toshiba ho vůbec nenašla v biosu se hlasí jako hdd-not installed, bios je Phoenix securecore tiano ver. 1.20, vůbec neví ,že tam nějaký hdd je, napadlo mně zkusit aktualizovat bios, ten jsem stáhl ze stránek toshiby ale problém je ten, že to jde pouze přes win. z flasky se mi to nepodařilo nabootovat, nainstalovat nový systém a obnovit bitovou kopii mi samozřejmně nejde nenajde žádný hdd kam by měl instalovat, ještě jsem si vytvořil bootovací cd s programem hirents, to se mi taky nepodařilo ani aktualizovat nebo najít wd, disk jsem několikrát zkoušel vyndat a zandat nic nepomohlo, měnil ksem bootovací pořadí nic. Už si stím vůbec nevím rady, disk už byl jednou měněný co jsem ho koupil nový notebook mi po pár měsících hdd odešel byl přijat na reklamaci dali mi tam nový hdd zase stejnou toshibu a teď mi odešel znova už po záruce

Předem děkuji všem za pomoc.