Mám aplikaci, která výsledek rovnou vypálí jako bootovací CD.
Protože v současnosti používám PC bez vypalovačky, potřeboval bych získat image disku.
Je nějaký program, který by nainstaloval "virtualní vypalovačku" do souboru ?
vypálení do obrazu
-
- Pohlaví:
Re: vypálení do obrazu
Možná toto hledáš - http://www.slunecnice.cz/tipy/pracujeme ... azy-disku/
Ale pokud myslíš obraz HDD tak to asi nepůjde. Já to původně pochopil jako CD/DVD.
Ale pokud myslíš obraz HDD tak to asi nepůjde. Já to původně pochopil jako CD/DVD.
Co je to za aplikaci co mas ted?
Naprosta vetsina vypalovacich programu umi zapsat i image, treba CD Burner XP
Naprosta vetsina vypalovacich programu umi zapsat i image, treba CD Burner XP
-
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
Ona je ta vypalovačka integrální součástí té aplikace, a jediná volba je výběr mechanik...
Takže klasické "mountovací" virtuálky jsou mi na nic.
Takže klasické "mountovací" virtuálky jsou mi na nic.
-
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
Abych to vysvětlil zcela jasně: Nero, ImgBurn a spousta dalších vypalovacích programu má volbu <Uložit kompilaci jako obraz>
HDDregenator tuhle volbu nemá (nabízí ještě vytvoření bootovací flashky a to je vše!)
Potřeboval bych něco analogického jako tiskárna která "tiskne" do souboru, ale zatím jsem nic neobjevil
PS.
Dalším východiskem by mohla být bootovací flashka (na mém starém compu z ní nenabootuju) - nějak ji převést na bootovací CD
Komplikuje to fakt, že jde o boot do DOSu/fat16 a já se sektory moc kamarád nejsem :)
HDDregenator tuhle volbu nemá (nabízí ještě vytvoření bootovací flashky a to je vše!)
Potřeboval bych něco analogického jako tiskárna která "tiskne" do souboru, ale zatím jsem nic neobjevil
PS.
Dalším východiskem by mohla být bootovací flashka (na mém starém compu z ní nenabootuju) - nějak ji převést na bootovací CD
Komplikuje to fakt, že jde o boot do DOSu/fat16 a já se sektory moc kamarád nejsem :)
Naposledy upravil(a) petrofff dne 17 dub 2013 22:00, celkem upraveno 1 x.
Tato aplikace by mohla splnovat pozadavek:
http://www.kernsafe.com/product/totalmounter.aspx
Autori tvrdi, ze je jedina
http://www.kernsafe.com/product/totalmounter.aspx
Autori tvrdi, ze je jedina
-
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
Dík za tip, prostuduju to
PS.
Tak bohužel po instalaci a rebootu mi TotalMounter TOTÁLNĚ zablokoval Visty - cokoliv jsem spustil přestalo "odpovídat" a nešlo ani ukončit, ani systém nešel (musel jsem použít vypínač). Po spuštění v SAFE MODE, chkdsk+obnova systému a projistotu jsem přeinstaloval PowerISO.
Raději už to nebudu zkoušet podruhé...
Ještě mi zbývá ta bootovací flashka - obsahuje soubory:
IO.SYS
DRVSPACE.BIN
MSDOS.SYS
AUTOEXEC.BAT
CONFIG.SYS
COMMAND.COM
RAMDRIVE.SYS
SETRAMD.BAT
EXTRACT.EXE
FINDRAMD.EXE
hddreg.bat
HIMEM.SYS
logo.sys
hddreg.cab
1. Pokud bych si sehnal dosxxx.iso obraz nějakého fungujícího boot-DOSového CDčka, šlo by to udělat takto ?
- otevřít dosxxx.iso v PowerISO
- smazat původní soubory
- vložit výše uvedené ...a pokud si vzpomínám, v dos rootu je požadavek na pořadí, aby na začátku byly iosys a msdos ...nebo je to jedno?
2. Také existuje šikovnější program = UltraISO, který by měl umět převést iso(flash) na iso(CD) (Hodil by se mi přesný postup!)
PPS.
Co se verze DOSu týče, zkusil jsem zadat C:>COMMAND.EXE
a ejhle: [ Windows 98 Command interpreter... C:> ]
PS.
Tak bohužel po instalaci a rebootu mi TotalMounter TOTÁLNĚ zablokoval Visty - cokoliv jsem spustil přestalo "odpovídat" a nešlo ani ukončit, ani systém nešel (musel jsem použít vypínač). Po spuštění v SAFE MODE, chkdsk+obnova systému a projistotu jsem přeinstaloval PowerISO.
Raději už to nebudu zkoušet podruhé...
Ještě mi zbývá ta bootovací flashka - obsahuje soubory:
IO.SYS
DRVSPACE.BIN
MSDOS.SYS
AUTOEXEC.BAT
CONFIG.SYS
COMMAND.COM
RAMDRIVE.SYS
SETRAMD.BAT
EXTRACT.EXE
FINDRAMD.EXE
hddreg.bat
HIMEM.SYS
logo.sys
hddreg.cab
1. Pokud bych si sehnal dosxxx.iso obraz nějakého fungujícího boot-DOSového CDčka, šlo by to udělat takto ?
- otevřít dosxxx.iso v PowerISO
- smazat původní soubory
- vložit výše uvedené ...a pokud si vzpomínám, v dos rootu je požadavek na pořadí, aby na začátku byly iosys a msdos ...nebo je to jedno?
2. Také existuje šikovnější program = UltraISO, který by měl umět převést iso(flash) na iso(CD) (Hodil by se mi přesný postup!)
PPS.
Co se verze DOSu týče, zkusil jsem zadat C:>COMMAND.EXE
a ejhle: [ Windows 98 Command interpreter... C:> ]
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1
- 3656
-