Po výměně procesoru nejde spustit PC Vyřešeno
Po výměně procesoru nejde spustit PC
Zdravím vás všechny, řeším takový problém, mám pc od známého měl špatný procesor koupil si nový po řádné výměně a natřením pasty... jsem poskládal chladič a zapnul potom pc však pc se rozjelo ale nešel obraz, speak který je na základní desce vůbec nepípá deska nehlásí ani chybu pomocí kontrolek zkoušel jsem vyměnit procesor ale nic poté jsem dali jiný zdroj a stále nic dal jsem jiné paměti ram odpojil jsem hdd vše jen jsem nechal desku, procesir a ram a nic zkoušel jsem aji reset cmos ale nepomohl ani přes jumper ani přes vytaženou baterku nevíte někdo co by to mohlo být? předem vám děkuji za rady :)
Re: pomocte prosím :'(
Pokud nejde obraz tak bych se jako první zaměřil na grafickou kartu. Pokud má extrení zkuste ji vyndat, vyčistit a vrátit zpátky. Pokud má i integrovku, tak zkusit zapojit monitor do ní.
Já jsem já a ty jseš ty.
"Milan Hvězda"
"Milan Hvězda"
Re: pomocte prosím :'(
Jaký procesor tam byl a jaký tam máš nyní? Jakou máš základní desku?
I skladník ve šroubárně si může psát vlastní SQL příkazy.
Re: Po výměně procesoru nejde spustit PC
ma to i integrovanou grafiku ale ani ta nejede a procesor tamy byl INTEL 2Ghz SL 6GQ COSTA RICA a ted tam je SL6WS MALAY ale problem je v tom že to nejede ani s tim starym procakem a ty procesory jsou stejne
"pc se rozjelo ale nesel obraz" - ve skutecnosti se nerozjelo nic, jen se roztocily ventilatory. Reklni nam, co v tom je za komponenty - typ motherboardu, parametry pameti.
Jak se prislo na to, ze byl procesor vadny? Vadny Intel procesor jsem nikdy nevidel, ale videl jsem stovky vadnych motherboardu - takze podle me je proste mrtvy motherboard.
Jeste je jista sance, protoze treba MSI desky se takhle chovaji kdyz se do nich daji spatne RAMky (533 MHz kdyz vyzaduji 667)
Jak se prislo na to, ze byl procesor vadny? Vadny Intel procesor jsem nikdy nevidel, ale videl jsem stovky vadnych motherboardu - takze podle me je proste mrtvy motherboard.
Jeste je jista sance, protoze treba MSI desky se takhle chovaji kdyz se do nich daji spatne RAMky (533 MHz kdyz vyzaduji 667)
je to základní deska od hp compaq - Pentium 4 ram tam je 1,5 Gb 266MHZ DDR, socket 478 a projevilo se to tak ze obcas nenabehl obraz a rozblikala se kontrolka zapnutí červeně když jsem dal nový procesor rozběhlo se vše v pohodě kontrolka svítila klasicky zeleně nikdy jsem se s tim nesetkal vyměnil jsem i baterku za novou zdroj jiný odzkoušený ramky z mojeho pc...
Muzes ten motherboard vyfotit a dat sem fotku (v plne kvalite, ne nahled) ? Nevyndavat ze skrine, jenom vyfotit aby byl videt cely, ne uplne kolmo na motherboard, ale sikmo a pripadne druhou fotku okolo ATX konektoru ze zdroje.
řekl bych, že to bude spíš v základní desce, která nepodporuje ten konkrétní procesor, to znamená že máte špatnou revizi procesoru, i když je to ten samý. SL6WS je rev. D1 a SL6GQ je rev. C1
Ja to pochopil tak, ze ta deska nejde uz s zadnym procesorem.
Presne jak je to popsano v prvnim prispevku to vypada na vadne kondenzatory na desce - zapnou se ventilatory a to je vsechno co se stane.
Presne jak je to popsano v prvnim prispevku to vypada na vadne kondenzatory na desce - zapnou se ventilatory a to je vsechno co se stane.
jo deska už nejde s žádným procesorem to jsi pochopil správně... teď jsem mluvil ze známým a volál tomu typkovi kde kupoval ten procak a on mu řekl že ani neví co to jsou ty revize a co to melem za hovno tak týpek je asi hodně mimo
, kondenzatory jsem kontroloval aj proměřil a jsou ok... Ale ma to prý vest tomu týpkovi kde kupoval ten procak ale týpek asi s tim nic neuděla
no jinak díky za rady ale kdyby nekoho jeste neco napadlo byl bych vám vděčný :)

podívej se na piny procesoru . Měl sem ůplně ten samý problém (P4 2,8GHz s.478) 2piny byly nakřivo - do patice nezapadly . Vzal jsm šroubovák narovnal je (možná to zní drasticky ale pomohlo mi to ) musíš HODNĚ opatrně pokud budou ohlí (aby se neulomily) a zkus to . Mě to pomohlo , PC mi chvilku hlásil nižší takt procesoru tak sem znova přepastoval a jede už půl roku pot tomhle zákroku jak ďas bez chyb
a tahá grafiku a zpracovává mi data ze webowek , kámošovýho serveru na majnec a vše ok . Zkus to s těma pinama a uvidíš 
P.S - doufám že mě za tuto radu profíci neukamenují , zní to opravdu divně ale mému PC to pomohlo

P.S - doufám že mě za tuto radu profíci neukamenují , zní to opravdu divně ale mému PC to pomohlo
CPU:i5 8600k 5.3GHZ MB:MSI MPG Z390 Edge AC RAM:2x16GB 4133MT/s OS DISK:SATA Samsung 860 500gb NVME:KINGSTON NV2 1TB NVME2:WD SN 560 1TB HDD:2TB WD RED HDD2: WD DC HC330 10TB PSU:Seasonic 750GM GPU:RX5700 XT CASE:CoolerMaster COSMOS Custom
MOUSE:Razer DeathAdder Chroma
AUDIO:Skytec SPL 400 + Tesla ARS 744
PH:SAMSUNG Galaxy Z Flip 4 128gb
NT:Dell Vostro 14 5471/HP Elitebook G7
MOUSE:Razer DeathAdder Chroma
AUDIO:Skytec SPL 400 + Tesla ARS 744
PH:SAMSUNG Galaxy Z Flip 4 128gb
NT:Dell Vostro 14 5471/HP Elitebook G7
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Problém při výměně procesoru ryzen Příloha(y)
od Hermann1989 » 24 pro 2024 17:26 » v Problémy s hardwarem - 18
- 4859
-
od pcmaker
Zobrazit poslední příspěvek
26 pro 2024 13:47
-
-
-
Problém se starší hrou po výměně GPU za lepší
od helpmeboys » 16 dub 2025 17:06 » v Vše ostatní (sw) - 5
- 1625