Dobrý den,
začalo to tím, že se nějak záhadně změnilo heslo ve Win 7 na účtu administrátora. Proto jsem si vytvořil bootovací DVD, na kterém je program pro reset hesla.
(Na lepší způsob jsem zatím nepřišel, ale kdyby jste věděli tak poraďte.)
V Biosu jsem si nastavil, aby bylo bootování z mé ATAPI CD-ROM a uložil. Bohužel, když se přes TAB a F8 dostanu do boot menu, tak je to nezměněné a stále tam je staré nastavení, kde je jako první disketa. Nechápu to, vždy když se podívám zpět do Biosu, tak je to správně nastavené, ale v boot menu se to prostě nechce měnit. Verze BIOSu je v názvu.
ASUS P5K/EPU Bios boot
-
- Pohlaví:
Re: ASUS P5K/EPU Bios boot
A když to nastavíš, uložíš to nastavení pomocí F10?
Ano, vždyť jsem to psal.
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
V F8 boot menu ale muzes vybrat rucne pomoci sipek a Enteru to CD/DVD, ne?
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
Ano v boot menu si můžu vybrat, jenže ta CD-ROM tam prostě chybí. V defaultním nastavení BIOSU, totiž ATAPI CD-ROM vůbec nebyla, musel jsem si jí sám přidat, a dal jsem jí na první místo. Uložil jsem to F10. Počítač se restartuje a v boot menu se prostě nic nezmění, a zůstává tam defaultní nastavení. Uložené je to na 100 %, protože když se vrátím do BIOSu zobrazuje se to správně.
Nejsem si jistý, co přesně myslíš tím zakázat, ale v BIOSu jsem dal vypnout všechno kromě CD-ROM a HDD. V boot menu se stejně objevuje disketa a další dvě možnosti, nevím co znamenají...
--- Doplnění předchozího příspěvku (11 Črc 2013 19:52) ---
Teď jsem vrátil BIOS do default nastavení s tím, že jsem přidal možnost ATAPI CD-ROM a restartoval. V boot menu se CD-ROM stále neobjevuje. Zdá se mi, že CD-ROM po vložení DVD vydává podivné zvuky. Mohla mi odejít CD-ROM?
--- Doplnění předchozího příspěvku (11 Črc 2013 19:55) ---
Ještě mě napadlo, jde nějak spustit obnovu systému bez toho, abych se přihlásil do Windows?
--- Doplnění předchozího příspěvku (11 Črc 2013 19:52) ---
Teď jsem vrátil BIOS do default nastavení s tím, že jsem přidal možnost ATAPI CD-ROM a restartoval. V boot menu se CD-ROM stále neobjevuje. Zdá se mi, že CD-ROM po vložení DVD vydává podivné zvuky. Mohla mi odejít CD-ROM?
--- Doplnění předchozího příspěvku (11 Črc 2013 19:55) ---
Ještě mě napadlo, jde nějak spustit obnovu systému bez toho, abych se přihlásil do Windows?
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
ASUS PRIME Z790-A WIFI - Intel Z790 + Samsung 990 PRO (Nefunguje Boot & Instalace Win 10) Příloha(y)
od Polkiking » 14 srp 2024 15:50 » v Problémy s hardwarem - 6
- 4811
-
od Zivan
Zobrazit poslední příspěvek
15 srp 2024 09:16
-
-
- 2
- 1889
-
od Luk4579