zdravim, brzy budu kupovat new pc pro dva uzivatele jeden na tom bude delat grafiku a druhi bude hrat hry puvodne jsem zvazoval nad cpu AMD opteron nejeke 16ti jadro ,jenze kvuli multicore = degradace vykonu na jedno jadro ktere jelo na 2.0 ghz navic to byl buldozer takze na urovni vykonu celeronu.potom sem dostal AMD FX 8xxx (ted nevim jak se jmenuje ale je postaven na pilvederu)pc at klidne neni tiche ,taktovat se urcite bude (uvidime jestli se dostanu na 5 ghz) zatim muj navrh nevim jestli to ten zdroj utahne (Nemam sahnout po crossfirex?)
Na strih videa nedoporucuji pouzit AMD (velmi slaby vykon na jadro bude ty softy znacne brzdit, nehlede na fakt ze prakticky vse je optimalizovano pouze pro Intely) a uz vubec bych tam nedaval grafiku od AMD (CUDA akcelerace je standard pro zpracovani videa).
Taktovat pocitac urceny na praci je podle me nesmysl, pracovni nastroj musi byt absolutne spolehlivy. Na hry je to uplne jedno jestli AMD nebo Intel a jestli taktovat nebo ne.
Ted koukam - pouzita graficka karta, zaruka 6 mesicu? Proc? (o grafice za 10.000 Kc si navic myslim svoje ve smyslu zbytecne vysoke investice)
Hlavně za 9200,- už zde máme GTX770 Za ty peníze navíc, které se vrazí do chlazení, se dá pořídit XEON 1230V3, což je podstatně jiná liga PC na zpracování videa.
Jak myslis ale v tom případě nemá cenu kupovat 680 ani nějakou výkonnější protože bych se obával ze to bude procesor trochu brzdit takže bych tam dál tu gtx 760 , crosfire ani sli v tvem případě nepřipadá v úvahu protože to bude brzdit procesor.
Ahoj,
po delší době bych potřeboval nový stroj na střih 4k 10bit videa v Davinci a editaci v PS/LR.
Jsem na tom takto:
Možná ještě prohodím disk za tento:
Nepředpokládám, že bych někdy potřeboval 7000 MB čtení/zápis.
Díky za zpětnou vazbu.
Poslední příspěvek
Stará generace by měla jít dolů. Ale je fakt, že radši vzít novou generaci.
Datart má ceny zveřejněné a jsou zatím kolem 40-45k. Ale přijde mi to dost nadstřelený.
Alza má datum vydání 30.1. a dřív tam ceny nebudou. Tak spíš počkat.
Dobrý den,
prosím o váš odborný názor na níže uvedenou sestavu, určenou primárně pro střih 4k videa v SW Pinnacle Studio 26 Ultimate a po čase DaVinci Resolve.
Snažil jsem se na webu výrobců zkontrolovat kompatibilitu základní desky, procesoru a...
Poslední příspěvek
Moc díky za informace a doporučení přejít na AMD, jdu udělat nějakou konfiguraci a poprosím pak zase o posouzení vhodnosti a kompatibility komponent
Dodatečně přidáno po 49 minutách 55 vteřinách:
Ještě se prosím zeptám na jednu věc, o těch...
Ahoj, mohl by mi někdo pomoct, včera večer mi ze složky stažené soubory zmizely desítky fotek a videí co jsem měl na systémovým ssd disku Samsung 980 1TB. Vím, že jsem třeba hodinu předtím označil cc 30 položek a dal zkontrolovat avastem free na...
Poslední příspěvek
Jestli jsou data vymazana, je nutno obnovovat ihned. Po tydnu uz nemusi byt co obnovovat.
Uz jsem videl dost pripadu kdy uzivatel o data prisel jednoduse proto, ze nekolik dni cekal a pocitac stale pouzival.