Veřejní IP adresa | Přidělení k jednotlivým PC Vyřešeno

Místo pro témata a příspěvky spadající MIMO počítačovou problematiku (tedy např. sport, zdraví, vtipy, škola...).

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior

ZnaAda
Level 2
Level 2
Pohlaví: Muž
Stav:

Veřejní IP adresa | Přidělení k jednotlivým PC  Vyřešeno

Příspěvekod ZnaAda » 24 črc 2013 00:07

Zdravím, mám u svého poskytovatele zřízenou veřejnou IP adresu (domácí síť). Doma mám dva servery a chtěl bych veřejnou IP adresu přidělit pouze těm dvoum serverům. V nastavení routru mám DMZ bohužel se tam ale nadají zapsat 2x místní IP adresy ale jen jedna, to bych měl pouze na jeden server. Druhou IP adresu si kupovat nechci protože poskytovatel jí už nedává napořád, ale je k ní měsíční poplatek a to se mi nevyplatí. No, zpět k věci. Když políčko DMZ nechám nevyplněné tak veřejná adresa jede pro všechny PC v síti... a to prostě nechci! :D
Nešlo by neják udělat. Děkuji... :-)

Obrázek

Reklama
emba5
Level 3.5
Level 3.5
Pohlaví: Žena
Stav:

Re: Veřejní IP adresa | Přidělení k jednotlivým PC

Příspěvekod emba5 » 24 črc 2013 06:37

Tak tu jednu IP adresu za WIFI modemem rozdel Switchem http://www.alfacomp.cz/php/index.php?eid=15L1400870UM
Jsem flegmatik no a co?

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 24 črc 2013 07:46

Tak switch nefunguje, i ten posílá pakety adresně. Jedině když si není jistý, pošle paket na všechny aktivní porty switche.

Máš možnost si protunelovat nějaké porty či rozsahy portů, ale stejný port takto nepůjde, jestli o tom uvažuješ. Na každém modemrouteru je postup jiný. Zhruba musíš zapnout NAT a určit, který port patří kterému stroji.

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Žbeky » 24 črc 2013 15:18

Jak píše X, naforwardovat si porty. A i když se ti sejdou dva stejné vnitřní, můžeš dát různé vnější
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”