Mám takový problém s počítačem, vždy když ho zapnu a zapnu si kterýkoliv program či hru po nějaké době se sekne. Nevím co s tím ale pokaždé když si dám počítač přeinstalovat vždycky tak půl roku funguje a pak mi toto udělá. Vždycky když počítač restartuji napíše mi to Scanning and repairing drive + procenta kolik už je hotovo. Někdy se mi počítač sekne i když nic nezapnu ,ale to jen málokdy.
Předem moc děkuji za odpověď.
Po chvíli se mi sekne PC
-
- Pohlaví:
Re: Po chvíli se mi sekne PC
Vítej na PC-HELP!
Začni kontrolou teplot. Pak bych zkusil kontrolu pevného disku pomocí CrystalDiskInfo a HD Tune.
Začni kontrolou teplot. Pak bych zkusil kontrolu pevného disku pomocí CrystalDiskInfo a HD Tune.
Děkuju moc za tvoji odpověď ,ale maám takový problém nikdy jsem teplotu v PC neměřil tak tě chci poprosit jestli by jsi mi neporadil jak ti udělat.
- adavyp
- člen BSOD týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
Ahoj. Je to jednoduché.
Stáhni si HWmonitor a dej sem screenshot z programu jako přílohu.
Stáhni si CrystalDiskInfo. Edit->Copy a Ctrl+V sem vlož log.
Stáhni si HWmonitor a dej sem screenshot z programu jako přílohu.
Stáhni si CrystalDiskInfo. Edit->Copy a Ctrl+V sem vlož log.
Potřebujete poradit? Napište mi SZ.
"Non scholae, sed vitae discimus." - Seneca
Tak jsem to doufám nějak zvládl a tady máte oboje snímky přidané v příloze jen ten výstřižek crystaldiskinfo je na dvakrát aby bylo vše vidět
-
- Pohlaví:
Podle mého názoru, ti jednoznačně odchází disk. Dřív, než odejde do křemíkového nebe, bych ti doporučil toto :
1) zálohuj si všechna potřebná data, protože se může stát, že třeba už zítra, nenabootuješ.
2) udělej automatickou opravu disku : dej start, tento počítač, klik pravým na příslušný dik, zvol vlastnosti, záložku nástroje, zkontrolovat, zatrhni automaticky opravvat chyby, restart a dojde k pokusu o opravu už tak zprzněného disku
Můžeš to udělat i bez obodu 1). ale osobně bych to udělal podle takového pořadí. Odejde ti tak jako tak...
Až to budeš mít, tak dej nový log z crystal infa. Nemusíš dávat screen. Stačí nakopírovat log a já ti když tak pomohu odlehčit systém od zdržovadel a případně od viru
Tak se dej do toho! Už včera bylo pozdě.
1) zálohuj si všechna potřebná data, protože se může stát, že třeba už zítra, nenabootuješ.

2) udělej automatickou opravu disku : dej start, tento počítač, klik pravým na příslušný dik, zvol vlastnosti, záložku nástroje, zkontrolovat, zatrhni automaticky opravvat chyby, restart a dojde k pokusu o opravu už tak zprzněného disku

Můžeš to udělat i bez obodu 1). ale osobně bych to udělal podle takového pořadí. Odejde ti tak jako tak...

Až to budeš mít, tak dej nový log z crystal infa. Nemusíš dávat screen. Stačí nakopírovat log a já ti když tak pomohu odlehčit systém od zdržovadel a případně od viru

Tak se dej do toho! Už včera bylo pozdě.

- adavyp
- člen BSOD týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
Ano, ten disk je vadný a na 99 % je příčinou tvého problému.
Potřebujete poradit? Napište mi SZ.
Je to sice divné ale na mé verzi windows 8 tam automaticka oprava chyb není
--- Doplnění předchozího příspěvku (25 Črc 2013 17:51) ---
A oprava chyb jestli je to tedy Scanning and repairing drive + procenta kolik už je hotovo se mi načitá při každém zapnutí
--- Doplnění předchozího příspěvku (25 Črc 2013 17:51) ---
A oprava chyb jestli je to tedy Scanning and repairing drive + procenta kolik už je hotovo se mi načitá při každém zapnutí
-
- Pohlaví:
Tak pro mne novinka :)
S W8 jsem zatím moc do styku nepřišel...
S W8 jsem zatím moc do styku nepřišel...
Aha takže bude to ještě vůbec řešitelný problém ?
-
- Pohlaví:
Hledám na netu a nic moc jsem nenašel
Každopádně si data rozhodně zálohuj. Tím určitě nic nezkazíš. Disk je na tom opravdu velmi zle a ta oprava by mohl mít pouze placebo efekt.

Každopádně si data rozhodně zálohuj. Tím určitě nic nezkazíš. Disk je na tom opravdu velmi zle a ta oprava by mohl mít pouze placebo efekt.

Zvláštní je, že CDI i HWMon ukazují, že ty disky máš dva a oba úplně stejný. Každopádně mají stejnou teplotu
a jsou oba poškozený, takže to bude nejspíš jeden a to dvojí zobrazení je nějaká divná chyba.
Každopádně ten disk má naběháno dost (11tis zapnutí za 8tis hodin) a vysoká teplota udělala svoje.
Rozhodně to chce vylepšit i chlůazení disků, protože nový disk by se taky mohl dost hřát a brzo odejít.
a jsou oba poškozený, takže to bude nejspíš jeden a to dvojí zobrazení je nějaká divná chyba.
Každopádně ten disk má naběháno dost (11tis zapnutí za 8tis hodin) a vysoká teplota udělala svoje.
Rozhodně to chce vylepšit i chlůazení disků, protože nový disk by se taky mohl dost hřát a brzo odejít.
PC: AMD Vishera FX-6300|GA-970A-DS3|8 GB RAM|ASUS STRIX GTX 950 2G|Transcend SSD370S 256 GB & ST Bar. 7200.14 1TB|Seasonic SS-500ET-T3|W10 Pro 64b÷
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Přehrávání hudby v autoradiu přestane po chvíli hrát
od extrem » 07 dub 2025 17:34 » v Vše ostatní (hw) - 0
- 1728
-
od extrem